Årgang 25. Uke 15, søndag 14. april 2024/2567
Generelle tips når du bosetter deg i Thailand
Skal du flytte til Thailand, for kortere eller lengre tid? Ta med deg noen tips på veien!
The Viking

Her vil du finne generelle tips og informasjon som vi håper skal gjøre det lettere for deg og leve og bo i Thailand. Det kan være alt fra forsikringer, visum, registrering på ambassaden, litt om regler for kjøp av eiendom osv.

Noen av artiklene og linker vil du også finne andre steder i The Viking, men her vil vi samle de som er relatert til det å flytte til Thailand.


The Viking

Skal du leie leilighet eller hus?

Når det gjelder leiemarkedet i Pattaya og Jomtien er det vanskelig å stipulere noen pris, så dette må sees på som en ren veiledning, og vær også oppmerksom på at prisene stiger i sesongen. Ved langtidsleie er det som regel mulig å forhandle om pris.

 Les mer…

The Viking

Bolig eller fritidseiendom i utlandet

Dersom du eier fast eiendom i utlandet, skal denne behandles i Norge som om den hadde ligget i Norge. Det skal med andre ord fastsettes en ligningsverdi, og det skal beregnes skatt av formue.

Gevinst og tap ved salg av fast eiendom i utlandet. Skal du selge bolig eller fritidseiendom i utlandet? Ta kontakt med skattekontoret for å få opplysninger om skatteplikten i Norge og om det er inngått skatteavtale med det land der eiendommen ligger.

 Les mer…

The Viking

Det er mange misforståelse ved kjøp av eiendom i Thailand

Det kan være greit å følge loven når man bosetter seg i Thailand, enten det er for kortere eller lengre tid, og sove godt om natten.

 Les mer…

The Viking

Kjøp av Condominium

Inntil nylig kunne utlendinger bare eie 40% av hele eiendommens samlede areal. Dette er endret til 49% av hele eiendommens samlede areal, men de ministerielle reguleringer som styrer denne endringen er ennå ikke utgitt.

Det er mange reguleringer som forholder seg til utlendinger og Condominium. De går i hovedsak ut på at enhver som kan ta seg lovlig inn i Thailand kan kjøpe seg inn i et Condominium, men hvordan kan jeg kjøpe og hva skal jeg passe på.

 Les mer…

The Viking

Ved kjøp av eiendom, definer dine ønsker

Definer ditt behov før du reiser ned. Sett opp dine absolutte krav/ønsker, for eksempel maksimalt npre stranden eller ved golfbaner og maksimalt 2 - 3 times kjøring fra flyplassen. Opplyser du din agent/megler om dine absolutte krav/ønsker før visningsturene, vil du spare deg for mange bomturer.

 Les mer…

The Viking

Gyldig thailandsk testament

I det siste har det vært mange forespørsler om testament i Thailand, så vi har lagt ut en orientering om hvordan opprette et gyldig testament.
Mange kjøper også land, hus, bil etc. på kona eller i samboers navn og glemmer viktigheten av å sette opp testament fra henne til deg som utlending.

 Les mer…

The Viking

Ektepakt og særeie

Denne gangen tar vi for oss ektepakt (særeie) noe som burde våre viktig for dem som skal gifte seg i Thailand. Man burde opprette ektepakt, men husk den må opprettes før man gifter seg om den skal være gyldig i Thailand.

 Les mer…

The Viking

Brann hos meg?

Ja, det var dette med forsikring av hus og leilighet. Med hånden på hjertet hvor mange av dere har glemt dette med forsikring for brann, vannskader og tyveri?

Hjemme i gamlelandet er det jo en selvfølgelighet at vi forsikrer hjemmet vårt mot brann, vannskader og innbrudd og det burde det være her også. Det kan bli dyrt å la være!

 Les mer…

The Viking

Forsikring i Thailand en oversikt

På lik linje med i Skandinavia er forsikring en viktig del av vår hverdag, vi kan jo ikke tenke oss å være uforsikret enten det gjelder helse, hjem, reise osv. og når det gjelder bil og motorsykkel er det jo obligatorisk med forsikring. Vår erfaring viser at mange glemmer dette med blant annet forsikring av hus og hjem, noe man tegner automatisk i Skandinavia.

Vi gir her en liten oversikt over ulike forsikringer man kan tegne i Thailand.

 Les mer…

The Viking

Helseforsikring

Vi minner om hvor viktig det er å være forsikret i Thailand, både når det gjelder reiseforsikring og ikke minst helse og ulykkesforsikring for de som bor her over lengre tid.

The Viking

Er leiesykkelen din forsikret?

Husk at det er ikke tredjemanns forsikring på sykkelen, enten det er moped eller stor motorsykkel som du leier på gata, om det er forsikring i det hele tatt.

Skulle du komme ut for en ulykke med personskade kan du bli ansvarlig for enorme summer, og har du ikke internasjonal kjørekort for stor motorsykkel, så kan det bli rett i fengsel. Så husk at om du skulle leie moped eller stor motorsykkel, spør om forsikring!

The Viking

Skal du leie bil?

Kostnadene for å leie bil i Thailand kan variere litt, men her har dere priser i Jomtien/Pattaya. Husk alltid å sjekke at de har full forsikring på bilene de leier ut.

 Les mer…

The Viking

Skal du kjøpe ny bil?

Røde skilter kan kun monteres på en bil for å kjøre inntil 3000 km eller 1 måned (avhengig av hva som kommer først).

Et hvert forsøk på å tilsløre skilt nummeret og eller bruk av skadede skilter som ikke kan leses klart, vil bøtelegges, men ikke over 2000 Baht.

 Les mer…

The Viking

Førerkort i Thailand

Er du her over lengre tid og har Non Immigrant Visa så skal du ha Thailandsk førerkort! Ja sier mange, men jeg har jo mitt norske og det har alltid gått bra, men om du blir innblandet i en større ulykke kan det oppstå problemer.

 Les mer…

The Viking

Kjøp av PC og programvare

Her får du noen små tips om å kjøpe PC i Thailand og hva du skal spørre om og hva du skal passe på og få med når du kjøper.

Husk alltid og ha original Windows og virusprogram som settes på automatisk oppdatering!

 Les mer…

Copyright 2000-2024 The Viking, All Rights Reserved
På nett siden 1999 med informasjon og nyheter fra Thailand
Vikingpattaya