Årgang 25. Uke 21, søndag 26. mai 2024/2567
Hvordan kan du sikre ditt hus/leilighet mot brann!
The Viking

Brann hos meg? Det er ofte lett å tenke at brann skjer ikke meg, noe som ikke alltid stemmer. Det er derfor viktig med et godt forebyggende arbeid i hjemmet.

Det er også mange misforståelser når det gjelder hva som er forsikret! Har du hus, så forsikrer du selvfølgelig både hus og innbo. Har du leilighet er selve condominium (bygget) forsikret, men ikke din leilighet med innbo.

Dessverre forekommer brann oftere enn vi tror. Så her kommer noen tips som er både viktig og nyttig med priser på forsikring.


The Viking

Safe-T-Cut - Jordfeilbryter. Noe av det viktigste du kan ha for å forhindre skader eller ulykker om strømmen får for seg å ta en annen vei enn den skal.

Kutter automatsk strømmen ved lynnedslag og overledning eller overspenning noe som er årsaken til mange branner, også ved at mange har gammelt elektrisk anlegg.

Fra 6000 Baht, montering ca. 1500 Baht


The Viking

Røykvarslere. Nesten alle røykvarslere i thailandske hjem er ioniske. De fleste skadeforsikring selskaper mener de nye optiske varslerne gir bedre sikkerhet.

Optisk røykvarsler Optiske brannvarslere inneholder ingen radioaktivt materiale og anses å være effektiv når det gjelder deteksjon av ulmebranner. Dette er ofte branner som kan ulme/gløde i lengre tid før det utvikler seg til en brann. Denne typen branner er i dag de mest vanlige og vi anbefaler og ha flest optiske varslere.

De beste koster ca. 1000 Baht.


The Viking

Slukkeapparater - 2,5 kg pulverapparat. En ABC pulverslukker kan benyttes mot branner i alle typer materialer. Pulveret reagerer kjemisk med brannen og har en kvelende effekt. Pulver er effektivt mot branner i væsker og faste materialer, det leder ikke elektrisk strøm og kan derfor også benyttes mot branner i elektriske anlegg.

Ved brann i kjøkken under matlagning, er det viktig med pulverapparat. Skulle det bli brann under stekning med olje, bruk ikke vann da det får brennende olje til å sprute over alt!

2,5 kg ca. 3100 Baht.


The Viking

Har du brannutstyret i orden? Det oppstår flest branner i hjemmet og det er de brannene som også krever flest menneskeliv.

Vi lar kaffetrakteren stå i stikkontakten hele tiden, og vaskemaskinen går mens vi sover, viser ny undersøkelse fra forsikringsselskaper. Samtidig øker tallet på boligbranner på grunn av elektrisk utstyr.

Slå av Tv-en med av-knappen! Det er ikke nok å bruke fjernkontrollen, da blir spenningen stående på og Tv-en, særlig de litt eldre, blir en brannfelle, støvsamlere som de er.

Mange ser på batteriladere og småelektrisk utstyr som ufarlige. Mobilladere blir varme og kan starte en brann hvis de dekkes til. Unngå å lade mobilen om natta. Og en ting til: Også el-anlegg blir gamle og slitt, og i tillegg belaster vi anlegget med stadig flere el-apparater. Anlegget trenger ettersyn og kanskje rehabilitering.


The Viking

Et viktig tips som kan redde liv. Har du gitter for vinduer og dører? Da er jeg er overbevist om at mange ikke tenker på at det kan være vanskelig å komme seg ut!

Skulle det oppstå brann, er det viktig å ha mulighet for å bli advart i god tid og mulighet til å eventuelt slukke selv, eller komme seg raskt ut.

Gjør det også til en vane å legge hus/leilighets nøkler på et fast sted hver gang du kommer hjem. Det kan være for sent om det oppstår brann og man skal løpe rundt å lete etter nøkler.


The Viking

Har du hjemmeforsikring om uhellet er ute! På lik linje med i Skandinavia er forsikring en viktig del av vår hverdag, vi kan jo ikke tenke oss å være uforsikret enten det gjelder helse, hjem, reise osv.

Vår erfaring viser at mange glemmer dette med forsikring av hus og hjem i Thailand, noe man tegner automatisk i Skandinavia.

En hjemmeforsikring dekker, brann, tyveri og vannskader! Men, spør om hva som dekkes og les det med liten skrift.


Så hva koster det? Safe-T-Cut ca. 6000 + montering 1500, røykvarsler ca. 1000, pulverapparat 2,5 kg ca. 3100, totalt ca. 11 600 Baht som engangsinvestering, + hjemmeforsikring som betales årlig!


Copyright 2000-2024 The Viking, All Rights Reserved
På nett siden 1999 med informasjon og nyheter fra Thailand
Vikingpattaya