Årgang 25. Uke 15, søndag 14. april 2024/2567
Ottos forunderlige Thailand
The Viking
Otto og statuene (Otto er i midten)

Vi har fått mange bidrag fra våre lesere oppigjennom årene og Otto Kaufmann har vært en av de flittigste.

Her har vi samlet en del av Ottos skriverier pluss at du vil finne en del på andre sider.


 Les mer…
Hvordan det var og er å leve i Chaiaphum
The Viking

Min kone kommer fra en liten fjellandsby oppe i Isan mer bestemt Chaiaphum. Thailand er i en ENORM "støpeskje" og utvikler seg raskt utrolig raskt.

Litt vemodig å se dette, kanskje litt trist også. Ikke for menneskene ikke skal få det mer bekvemt, men for de mister sin naturlige glede som går over i kravmentalitet.


 Les mer…
Fiskerlandsbyen i Cha Am
The Viking

Det å rusle rundt i en havn og se fiskerlandsbyen og livet der, er mye mer givende for meg enn barer og solstoler på stranda. Livet er en merkelig pulsering av liv, men allikevel uten stress og mas. Alt går med ett smil og livet og arbeidet virker fargerikt. Fargerike er også båtene, husene og landsbyen til fiskerne. En fargeklatt som man blir i godt humør av.


 Les mer…
Enorme elefanter og entusiastiske damer
Det var perfekt vær da Expatsdamene tok en dagstur til Elefantprosjektet, med påfølgende Spabesøk. Ikke for mye sol og ikke for varmt, ikke heller regn!
The Viking

Elefantprosjektet tar sikte på å rehabilitere elefanter, og er også et sosialt prosjekt for elefantens eier med familie. Det finnes fler enn 30 elefanter i alder fra 5 til 80 år i landsbyen, som alltid er befolket av like mange familier som elefanter. Prosjektet betaler for mat og vann til elefantene og strøm for familiene. Hver elefant spiser om lag 250 kg per døgn. En fullvoksen elefant veier ca 5 tonn. To av disse tonnene er vann, så det brukes store mengder mat og vann.


 Les mer…
Chilli i Norge
The Viking

Er du i Norge og liker å stelle i hagen?
Savner du Thailand og Thaimat?

Mange av dere går nok på Thai restauranter når suget etter litt sterkere mat blir for stort. Men hvorfor ikke gjøre som Liv, dyrk dine egne Chilli planter i hagen.


 Les mer…
Den perfekte gave
Den perfekte gave
Her er en fin liten snutt, kos dere med den. Jeg ler enda. Mvh Ingrid.
En manns treningsdagbok:
Kjære dagbok!
Jeg har akkurat fylt 44 år, og min samboer ga meg en uke med personlig trener i fødselsdagsgave. Nå er jeg i og for seg fortsatt i kjempeform, jeg spilte tross alt fotball til jeg var 20 år.
 Les mer…
High-Tech Toalett
High-Tech Toalett
Hadde forleden et nødvendig ærend å gjøre i Bangkok. Ved innsjekking fikk jeg opplyst at en del av rommene var nyrenovert, da jeg kom inn på toalettet så jeg noe jeg ikke hadde sett før. Dette var ikke et hull i gulvet (Thai style). Det var heller ikke et "norsk" toalett. Dette var et toalett med mange slanger/rør som førte opp til toalettskålen. Rundt toalettskålen var der brytere og flere blinkende røde lys.
 Les mer…
Bryllup i Thailand
Bryllup i Thailand
Ja, nå har jeg en god nyhet å meddele. Vi hadde festen nå mandag kl 18.00 og hadde det veldig hyggelig. Og her i Thailand er det skikk at alle naboer, venner og venners venner med familie inviteres når det er bryllup, og alle gir pengegaver i stedet for ting og tang som i Europa.
 Les mer…
Livet på stranda
Livet på stranda
Jomtien Beach, et eget liv leves på stranda. Her bader man, soler seg, spiser eller man handler. Strandsonen rett nedenfor Soi 4 ble vårt sted.
 Les mer…
Thailandsfrelst
Thailandsfrelst
Vårt første møte med Thailand fant sted i 2009. Nå er ferie nummer to avviklet og vi kan slå fast at de kjente europeiske, oppbrukte turist-destinasjonene har lite å stille opp mot Thailand.
 Les mer…
Cambodia 2011
Cambodia 2011
Första veckan i december i år besökte jag Siem Reap för att i första hand besöka Angkor Wat templen, ett reportage om det kommer senare. Då jag var ute på en tur i staden märkte jag ett hotell som hette Soria Moria.
 Les mer…
2017 På tur i nærmiljøet
Like utenfor Pattaya nærmere bestemt Huai Yai ligger det en liten China Town, har du ikke vært der enda, ja, da er det på tide.
The Viking

I helgene har de marked der og det er mye fint å se på hvis man rusler seg en tur da de fleste er dresset opp i China klær og butikkene er pyntet og fine, en litt annerledes opplevelse like i nærheten. Maten du får der er også Kina inspirert og er litt annerledes enn den man er vant med fra vanlige Thai restauranter, vafler stekt over kull i jern av den gamle typen er jo også litt annerledes. Her får du en litt annen vinkling på mange ting, det er mange Thai-Kinesere her i området så det er jo litt moro å komme dem på nært hold.

For å komme dit kjører man Sukhumvit sydover til baan ampur, der tar man av til venstre inn mot Phenix golfbane, etter du passerer golfbanen så kommer du til en nedoverbakke og midt i den svinger du inn til venstre og da er du der.


2012 Sykkellast

The Viking
Jeg tror vi hadde blitt fratatt både sykkel og varer om vi hadde prøvd oss på denne transport måten i Skandinavia og de hadde sikkert funnet en paragraf de kunne bøtelegge oss etter. Ja, også sykkelforbud i minst seks måneder tenker jeg.
Cambodia, 11. januar 2012
Copyright 2000-2024 The Viking, All Rights Reserved
På nett siden 1999 med informasjon og nyheter fra Thailand
Vikingpattaya