Årgang 25. Uke 21, søndag 26. mai 2024/2567
Hei igjen alle sammen
The Viking
Hans Christian, brudepike og Malai.

Ja, nå har jeg en god nyhet å meddele.
Vi fikk lånt oss litt penger her nede av en av Malai's venner, så det ble bryllupsfest på oss allikevel. Vi hadde festen nå mandag kl 18.00 og hadde det veldig hyggelig. Gifte-ringer av 96,5% rent gull kjøpte vi allerede før vi ble viet den 29.03.

Her i Thailand er det skikk at alle naboer, venner og venners venner med familie inviteres når det er bryllup, og alle gir pengegaver i stedet for ting og tang som i Europa. Gjestene putter pengene i konvolutten invitasjonen ble sendt i, og de gir så denne tilbake når de kommer. Det er vel slik fordi de aller fleste er fattige, og ikke har råd til å betale festen selv. Og når så mange blir invitert, blir det også en del i pengegaver, så jo flere jo bedre skulle jeg til å si.

Så når det blir ca 100 gjester og alle gir 2-300 Baht, vil man som oftest få tilbake alle utlegg for leie av hotell-lokaler med servitører, mat, drikke, blomsterpynt, leie av dress og brudekjole, bryllupskake osv. Og ofte sitter man også igjen med et lite overskudd. Det kom over 130 gjester til oss, noen ga 100 Baht, noen 200, noen 300, noen 500, og noen ga 1000 Baht. Vi fikk over 24.000,- Baht til sammen i gaver, mens jeg la ut ca 30.000, så jeg betalte egentlig altså bare 6.000,- Baht for hele arrangementet, dvs. NOK 1088,- med dagens kurs og det er jo fantastisk billig for den flotte bryllupsfesten vi hadde. Hadde vi skulle hatt noe tilsvarende i Norge, måtte vi nok ut med over 100.000,- kroner, minst!

Alle de bryllupsgavene vi er vant til i den vestlige verden, bryr jeg meg ikke så veldig mye om. Det er selvsagt gøy å få gaver, men for meg er hovedsaken at det ble bryllupsfest, og at jeg fikk se den vakre jenta mi i bryllupskjole.

Vi hadde jo tenkt at når vi kommer til Norge, vil vi gå i kirken for å få en kristen velsignelse og avgi ekteskaps-løfte for Gud og hverandre også der og så ha et lite selskap med venner og bekjente etterpå.

Men vi vet jo ikke når det blir, for hun må jo få oppholdstillatelse først og det kan ta tid. Så det var veldig kjekt at det ble bryllupsfest nå, med brudekjole og dress, nå føler jeg at vi er skikkelig og ordentlig gift. Og så ble det brudebilder også, og litt lettere når vi skal søke oppholdstillatelse.

For norske myndigheter krever at vi skriver NØYAKTIG om både hvordan vi møttes, antall ganger og datoer vi har vært på besøk til hverandre, hvor lenge besøkene varte, kopier av pass og MANGE, MANGE andre papirer og opplysninger, samt at de ber om bilder fra hele vårt forhold, og da selvfølgelig også fra bryllupet. Jeg hadde virkelig gruet meg til å forklare akkurat den biten for norske myndigheter, at vi ikke har noen bilder fordi vi ikke hadde råd til noe bryllup.

De hadde nok blitt mistenksomme og blitt i tvil om formålet med ekteskapet vårt uten bryllup og bilder fra det, om det er proforma eller ekte kjærlighet, men nå kan jeg heldigvis slappe av ang. DET i alle fall.

I går tirsdag startet "Songkran", dvs. nyttårsfeiring her i Thailand, (de følger den kinesiske kalenderen), i hele tre dager, og den feirer de med vannkrig og parader med biler med vanntønner på lasteplanet, som de kjører rundt om i byen med, og alle spruter på alle.Barna løper rundt med sine vannpistoler, spruter på alt og alle, og er helt hysteriske av fryd og glede. Umulig å ta med fotoapparat, for det vil bare bli ødelagt av alt vannet. Nytter ikke å ta en tur noe sted uten å bli søkke våt i disse tre dagene. Jeg fikk bare være med på en av disse ville dagene, for i kveld må jeg starte den lange reisen hjem herfra, men er glad jeg fikk med meg litt av denne spesielle og våte nyttårsfeiringen.


The Viking
Bruden Malai.

Jeg må reise i dag (onsdag), fordi det ikke var bussbilletter å oppdrive i morgen, nettopp pga. Songkran-feiringen og være i Bangkok til flyet går på kvelden den 16. Det tar meg over 2 døgn å reise herfra helt hjem til Tveit, ganske slitsom reise også. Men det skal bli godt å komme hjem nå. Hvis alt går bra uten forsinkelser eller ulykker, er jeg hjemme på Tveit lørdag 17. ca klokka 14.00.

Under ser dere noen bilder fra bryllupet, og jeg må si at jeg er veldig stolt og glad for å ha fått ei så vakker og snill kone som Malai. Ok, får slutte her, ha det bra, alle sammen.

Vennlig hilsen Hans Christian og Malai.

The Viking gratulerer Hans Christian og Malai og ønsker dem lykke til i fremtiden!

19. april 2010


The Viking
Seremonien er i gang og mye vakrere enn i Norge.
The Viking
Det tradisjonelle brudekysset kan man også bruke i Thailand.

The Viking
Hans Christian og Malai tar det første kakestykket fra den flotte bryllupskaken og festen kan begynne.
Copyright 2000-2024 The Viking, All Rights Reserved
På nett siden 1999 med informasjon og nyheter fra Thailand
Vikingpattaya