Årgang 25. Uke 22, mandag 27. mai 2024/2567

Arkiv 2020

Her har vi samlet en del av det som var publisert i 2020.

Amputert overgang til 2021
Vi halter videre inn i det nye året hvor nåværende nedstenging mest sannsynlig ikke blir langvarig og allerede etter en dag ombestemte guvernøren seg og tillot restauranter å åpne.
The Viking
Baccara A Go Go i Walking Street er kanskje ikke der når du kommer tilbake.

Så lenge myndighetene føler de har kontroll og smittespredningen ikke tiltar vil en nok se at nedstengingen bare varer noen dager. Men det ser ut til at karantene vil være obligatorisk helt til myndighetene er sikre på at vaksinen virker som den skal, noe den ser ut til. Det usikre er om vaksinen også hindrer de vaksinerte i å smitte viruset videre. I tillegg må vel de fleste Thaier være vaksinert før en slipper opp for masseturisme uten karantene. Dette vil ta tid.

Pattayas første lockdown på våren 2020 førte til at mange barer og restauranter måtte gi seg. Blir det langvarig nedstenging og usikkerhet rundt innreise og fortsatt karantene så må nok næringsdrivende vurdere nøye om de kan fortsette. De neste par månedene vil nok føre til at mange må gi seg da f.eks. flere bar-eiere har sagt at de har brukt alle oppsparte midler til å holde hodet over vannet nå i våres og gjennom sommeren. Noen har også tatt opp lån som de må betale tilbake og uten inntekter av betydning så blir det kroken på døren for mange.

Mange Thaier som driver i Pattaya vurderer å flytte til andre steder som er mindre avhengig av turisme. Flere av de som jobber i barer og Go Go barer har allerede dratt hjem og jobber enten hjemme eller i landsby-puber, karaoke steder eller som coyotedansere på lasteplanet på en bil parkert i en risåker. Når og om turismen tiltar igjen vil nok en del finne veien tilbake til Pattaya hvis de da ikke finner andre og bedre jobber.

For turistene som kommer tilbake til sommeren eller høsten en gang vil det nok være store endringer, og favorittbaren og favorittstedet er kanskje heller ikke der lenger.
Pattaya, 31. desember


Restauranter og kinoer kan holde åpent igjen
The Viking

Guvernøren i Chonburi mener de har kontroll på smittesituasjonen og har tillatt at restauranter og kinoer kan holde åpent.

Det må være strenge hygienetiltak med god avstand, temperatursjekk, desinfisering og bruk av munnbind unntatt når en spiser. Det sies ikke noe spesifikt angående alkohol så det kan en vel regne med er lov. Heller ikke åpningstidene er nevnt.

Reverseringen kommer vel for sent til at det påvirker nyttårsfeiringen, men det ser ut til at restauranter kan ha åpent som vanlig fremover.
Pattaya, 31. desember


2020 Karantene selv for vaksinerte
The Viking
Dr Opas Karnkawinpong, director-general of the Disease Control Department.

Thailands folkehelsedepartement har uttalt at selv om en er vaksinert må en fortsatt tilbringe 14 dager i karantene.

Begrunnelsen er at vaksinene er nye og fortsatt vet man ikke hvor effektive de er og man vet fortsatt ikke om vaksinerte kan smitte andre.

Det blir lenge til at Thailendere selv kan bli vaksinert og turister må derfor regnes som smittefarlige.

30. desember


Pattaya stenger ned igjen
The Viking
I soi 7 er mange barer allerede stengt for godt, for leie eller for salg. Soi 7 og soi 8 vil nok være en saga blott om et par, tre måneder.

Ikke full lockdown enda, men omtrent alt må stenge ned. I Pattaya vil det gjelde alle barer, nattklubber, karaoke og massasjesteder. Private samlinger og fester i forbindelse med nyttår blir også forbudt.

Restauranter kan kun tilby takeaway med unntak for hotellrestauranter som fortsatt kan servere gjester. Shoppingsentere og andre forretninger må også holde stengt med unntak for en del nødvendige forretninger så som supermarked, apotek, banker, jernvare osv. 24 timers butikker/kiosker må holde stengt fra 22:00 til 5:00.

Nedstengingen er effektiv fra nå og inntil videre. Det er ikke portforbud, men folk oppfordres til å holde seg hjemme. Det er jo heller ingen steder å gå til.

Kjempetrist for de barer og restauranter som har slitt gjennom de siste månedene. Nyttårsfeiringen kunne gjort at de muligens hadde klart seg frem til songkran og neste høysesong, men nå ser det heller mørkt ut. I disse dager må en også fornye lisenser, nye "keymoney" og husleier skal betales så det vil nok holde hardt for mange.
Pattaya, 30. desember


Mulig lockdown da ting endrer seg fort
The Viking
Kan det bli øde gater igjen som siste lockdown?

Ting endrer seg fort da det pga. av de siste utbrudd i Samut Sakhon og Rayong som ser ut til å spre seg gjør at det innføres nye restriksjoner på etablissementer i Pattaya.

Større etablissementer blir stengt mens mindre så som puber, barer og karaokesteder o.l. kan ha åpent til kl. 24:00. Midnattsstengetiden har vært den lovlige stengetiden hele tiden i de siste månedene, men har ikke vært aktivt håndhevet.

Nå innføres strengere regler med munnbind, desinfisering, temperatursjekk, ingen synging, ingen dansing og med stengetider kl. 24:00 som blir aktivt håndhevet. Risikoen er at det også kan bli full lockdown nå rett før nyttår. Om det blir lockdown blir den sikkert ikke mer enn 2 uker i motsetning til sist, men den vil jo komme veldig ubeleilig nå midt i "høysesongen".
Pattaya, 28. desember


2020 Minimalt med utenlandske turister i november
The Viking

I oktober og november ankom det henholdsvis 1201 og 3065 utenlandske turister til Thailand. Dette er en brøkdel av ankomster i 2019 hvor det var nesten 3.4 millioner ankomster i november.

Den største hindringen er jo selve viruset med den risiko og problemer det medfører, reiseforbud/restriksjoner med karantene ved ankomst til Thailand og ved hjemreise, samt en papirmølle uten like som bildet under viser.


ASQ flowchart

The Viking
Åtte punkter en må gjennom for en suksessfull reise til Thailand.
2020 ASQ/ALQ hoteller i Pattaya
The Viking
Avani er et av ALQ hotellene i Pattaya med priser fra 65 tusen til 399 tusen Baht.

For de som ønsker å tilbringe en god stund i Thailand med de obligatoriske 14 dager på hotell så finnes det også hoteller i Chonburi/Pattaya som er tilsluttet ASQ/ALQ.

Listen under inneholder linker til "brosjyrer" over de stedene som er tilsluttet ordningen. Bildet viser et utdrag av Avani sin brosjyre. Prisene varierer fra 65 tusen Baht for Avani Garden View Room til 127 tusen Baht for Avani Terrace Junior Suite Room.

List of government-designated Alternative State Quarantine (ASQ) facility for 14-day State Quarantine at the traveler’s own expense. For Thai and Non-Thais nationals.

 1. Best Bella Pattaya Hotel
 2. Avani Pattaya Resort
 3. Hotel J Residence
 4. Tropicana
 5. Grand Bella
 6. Bella Express
 7. Sunshine Garden Resort
 8. The Green Park Resort
 9. Ravindra Beach Resort and Spa
 10. Siam Bayshore Pattaya
 11. Aster Hotel Residence Pattaya
 12. Arize Hotel Sriracha

2020 Turismens muligheter i 2021
The Viking
Mr. Phiphat Ratchakitprakarn, Minister of Tourism and Sport

Turist og Sports Minister Phiphat Ratchakitprakarn har en nøktern innstilling til turismens muligheter i 2021 og uttaler at det er lite håp om å få internasjonale turister i løpet av første kvartal. Ministeren uttaler videre at det ikke er nødvendig med ytterligere reiserestriksjoner fordi det faktisk ikke er noe behov i markedet for å dra til Thailand.

Mulighetene for å tiltrekke seg internasjonale turister ved å lansere det Spesielle Turistvisum (STV) fikk en lunken mottagelse så Thailand forventer en lang periode med "tørke" i det internasjonale turistmarkedet, og at de som reiser hit vil være utlendinger som har spesielle formål, ikke turister.

Muligens vil det komme regulære turister i forbindelse med Songkran om det finnes mulighet for å reise. Flere flyselskaper har ikke oppsatte ruter før tidligst til høsten så en må derfor benytte kronglete alternative ruter.


The Viking

En fullpakket Khaosan Road som her vil nok være over for alltid.


Pattayas nyttårsfeiring kansellert
Da gikk det bare en dag så ble også Pattayas nyttårsfeiring kansellert.
The Viking

Camel Det store evenementet «Pattaya Countdown» som skulle arrangeres fra den 29. til 31. desember på Bali Hai Pier ble nå kansellert av guvernøren for Chonburi. Pattayas tjenestemenn var sikre på at arrangementet ikke ville utgjøre noen helsetrussel, men guvernøren mente annerledes.

For hotellene i byen som nesten har vært fullbooket i forbindelse med nyttårsfeiringen vil dette være et stort tilbakeslag. Også for byen som helhet er det trist at problemene ser ut til å vedvare.
Pattaya, 22. desember


2020 Munnbind og god hygiene fortsatt nødvendig i lang tid
The Viking

De fleste steder i Thailand bør/må du bruke munnbind og det letteste er vel å kjøpe en 10 pakning på 7Eleven eller Familymart, men en kan også få noen til å bestille for seg på f.eks. Lazada som vel er det enkleste og billigste alternativet. På tilbud koster en pakke på 50 stk. 49 Baht.

Prisene er regulert av myndighetene som har satt en makspris på 2.5 Baht per stykk, men mange tar en ulovlig og høyere pris. Syv personer ble faktisk arrestert for å tatt overpris på munnbind tidligere i våres.

Med det siste større utbruddet i Samut Sakhon så øker vel etterspørselen igjen. Utvikler det seg videre kan en også risikere full nedstenging og avlyste arrangementer. Foreløpig vil nyttårsfeiringen i Pattaya gå som planlagt.


Hundrevis av ledige leiligheter
The Viking
Dette er bare en av de mange leilighetene som nå er ledig.

Det står nå hundrevis av leiligheter og hus ledig i og rundt Pattaya. Byggeprosjekter blir satt på hold og noen blir heller ikke ferdigstilt med de konsekvenser det får for de som har skutt inn betydelige beløp.

Et søk på noen av websidene som har salgs og utleieannonser lister flere hundre leieobjekter. Månedsleieprisene er helt nede i 3500/4000 Baht på leiligheter som for bare 1 år siden lå på 10 til 16 tusen Baht.

Leieprisene er på et nivå som en må gå 15 til 20 år tilbake for å finne maken til, men hva hjelper det.


The Edge Condo begynner å bli ferdig

The Edge

The Edge, en ny condo vis a vis Kiss Food & Drink på Second Road begynner å bli ferdig da de nå har kommet igang med vinduene.
Pattaya, 16. desember 2020

2020 Visa Exemption utvides til 45 dager
The Viking

Til nå er det kommet mange forslag fra myndighetene om forskjellige visum, men noen særlig økning i antall turister har det ikke blitt. Fra sent mars til oktober kom det ikke en eneste internasjonal turist.

Nytt nå er et såkalt Visa Exemption som mange feilaktig omtaler som Visa on Arrival og som gir 30 dagers opphold, nå utvides til 45 dager. Dette pga. at det liksom skal kompensere for 14 dagers karantene.

Forslaget innebærer at det blir 3 grupper som dette vil gjelde for blant en liste på 56 land hvorav Norge er med. Forslaget blir fremlagt til uken. Detaljene rundt dette blir vel også avklart da, men forslaget virker like lite gjennomtenkt som de andre forslagene.

De som har reist på 30 dagers Visa Exemption har stort sett kun 30 dager til rådighet pga. jobb og andre ting. De har ikke 45 dager. Hadde de det kunne de utvidet Visa Exemption med nye 30 dager eller søkt vanlig turistvisum. Så lenge krav til dokumentasjon, forsikringer og 14 dagers karantene består vil de færreste benytte seg av dette. Karantenehotellene er dyre og du har mindre muligheter der enn om du satt inne 14 dager i fengsel (i Norge). Spikrer du paller så har du ihvertfall noe å gjøre.

Pattaya, 12. desember


2020 Årets "høysesong" avlyst
The Viking
Det blir lenge til en ser WS slik. Om i det hele tatt.

Sports og Turisme minister Pipat Ratchakitprakan melder at Thailands turistindustri forblir nedstengt til andre kvartal i 2021.

De fleste visum som utstedes, unntatt Turist Visum og det nye STV visumet vil suspenderes inntil videre. Dermed knuses det håpet man hadde om et oppsving for turismen denne høysesongen.

Det er få som kommer på de visumene som er tilgjengelig da det fortsatt er krav om 14 dagers karantene innestengt på et hotellrom. Noen få karantenehoteller har balkong og prisene for 14 dager er også deretter med priser fra 60 tusen baht og oppover. Tar en til takke med et bøttekott kan en komme ned i 30 tusen bath. I tillegg er søknadsprosessen rigorøs så kun de som virkelig vil til Thailand går gjennom dette.

Pattaya, 2. desember


2020 Thai Airways vil åpne noen ruter 1. januar
The Viking

Gjeldende fra 1. januar til 27. mars 2021.

 • TG910/911 Bangkok-London-Bangkok, 1 flight per uke søndag.
 • TG920/921 Bangkok-Frankfurt-Bangkok, 1 flight per uke fredag.
 • TG950/951 Bangkok-Copenhagen-Bangkok, 1 flight per uke søndag.

2020 Flere forskjellige visum gir nye muligheter
The Viking

Tilsynelatende så åpner Thailand nå mer og mer opp for turisme til landet da det er mulig å reise inn på flere forskjellige visum.

I praksis så er det ikke så enkelt.

Nytt nå er at du som før kan søke om "Single Entry Tourist Visa", noe som gir deg 60 dagers opphold med mulighet til å forlenge med ytterligere 30 dager. Men du må vise frem bankinnskudd på 500 tusen Baht eller tilsvarende i NOK som du har hatt på konto i minst 6 måneder samt at du må ha en 100 tusen dollars forsikring som dekker perioden du er i landet. Fordi flere av de store reiseforsikringene følger myndighetenes råd som fraråder alle ikke-nødvendige reiser til utlandet vil du måtte ordne med egen forsikring for dette. UDs reiseråd et råd, ikke et forbud og gjelder foreløpig frem til 15. januar. I tillegg må du på forhånd søke om "Certificate of Entry" (COE) samt ha en "Fit to fly" attest før reisen.

Så må du bestille opphold på et av karantenehotellene for et 14 dagers opphold innestengt på rommet hvor maten blir levert utenfor døren 3 ganger om dagen. Er du heldig kan du få et par timers lufting utenfor såfremt du har valgt riktig hotell.

Vi antar da at det i den nærmeste fremtid kun er de med stor pung som vil benytte seg av tilbudene. De fleste vil nok vente til det kommer en vaksine som forhåpentligvis vil føre til mer normale betingelser for visum, reise og opphold.


Nytt matmarked i Soi X Zyte
The Viking

Alt er ikke bare "doom & gloom" i Pattaya og noen tør å satse selv i disse tider. Nå bygges et stort matmarked på området der hvor X Zyte Disco i sin tid lå.
Pattaya, 9. oktober


 Les mer…
The Viking

Lek Lek Bar er en av mange barer som tilpasser seg de rådende forholdene og med stort sett ekspats som kundegrunnlag så settes prisene deretter.

Måneder med få turister resulterer i nedstenginger
The Viking
Populære Pook Plaza i Soi Buakhao er stengt.

Over 6 måneder med nesten ingen turister gjør at mange turistrelaterte bedrifter nå stenger for godt eller velger å sette driften på pause med få eller ingen ansatte. De som velger å legge bedriften i «møllpose» er avhenging av å eie stedet eller å ha gode leiebetingelser med redusert leie, noe mange heldigvis har.

Dessverre er det også mange som må gi seg i disse dager. Allerede i sommer så vi «til leie» og &laguo;til salgs&raguo; skiltene rundt i gatene og nå i oktober så er mange av stedene rett og slett lukket og stengt. Selv kjente steder som populære Beer Garden ved inngangen til Walking og Bamboo Bar litt lenger opp er stengt. Etablissementer i Soi Buakhao som fortsatt holder stand pga. at området er det stedet som ekspats foretrekker sliter. Pook Plaza som inneholdt flere barer er stengt.

Det kommer mest sannsynlig ikke turister til byen før langt ut i 2021. Norge har jo i praksis reiseforbud frem til 15. januar og Thailand slipper turister i begrenset antall inn i landet med strenge betingelser som passer få.

Nye 6 måneder uten turister kan nok de færreste klare uten å ha dype lommer. Skal man subsidiere bedriften i håp om at ting bedrer seg og risikere at oppsparte midler forsvinner eller gi seg nå, blir et vanskelig valg for mange.
Pattaya, 2. oktober


2020 Enda en forlengelse av visumamnestiet
The Viking

Hvem skulle tro det, men en ytterligere forlengelse av visumamnestiet er et faktum. Amnestiet gjelder fra 27. september frem til 31. oktober.

Notification of the Ministry of Interior Re: Permission for certain types of aliens to stay in the Kingdom in a special case

Since the spread of Coronavirus 2019 is still severe. The number of infected patients More than 30 million people have accumulated around the world, causing a number of aliens to remain in Thailand. Due to being unable to travel outside the Kingdom to return to the country And unable to proceed according to Section 35 and Section 37 (5) of the Immigration Act 2522 as well as other relevant laws to be completed within 26 September 2020 Section 17 of the Immigration Act, B.E. 2522 and its amendments To extend the time taken under Section 35 and Section 37 (5) of the Alien Immigration Act 2522 In which certain types of aliens are in the Kingdom for a while From September 27, 2020 to October 31, 2020, if the foreigner is unable to leave and wishes to stay after October 31, 2020, must submit an application to the Immigration Office by the date 31 October 2020.


The Viking
2020 Tikk tokk, tikk tokk, bøter eller i værste fall fengsel
The Viking

Immigration anslår at det er ca. 150 tusen turister igjen i landet etter at de fleste har kommet seg hjem.
Nå når visumamnestiet utløper 26. september er det fortsatt mulighet for noen til å få nye 30 dager samt at noen også kan konvertere eksisterende visum til f.eks. Non Immigrant. Dette vil nok mange trenge hjelp med så visumagenter får masse å gjøre de nærmeste dagene.

Etter 26. september er det også bare to grupper som kan få Visa Extension.
Gruppe 1: ikke mulighet for hjemreise pga. sykdom.
Disse trenger legeattest "Unfit to Fly".

Gruppe 2: ikke mulighet for hjemreise pga. mangel på flights eller spesielle omstendigheter i hjemlandet.
Disse trenger bekreftelse fra ambassade eller konsulat. Den Norske ambassaden utsteder ikke slike attester så nordmenn som fortsatt er i Thailand vil få store problemer hvis de er i denne gruppen.

En rekke dokumenter må også skaffes tilveie.

Extension Visa Covid 19

 1. Form TM.7 with picture (4x6 cm)
 2. Form STM.2
 3. Address registration
 4. Passport copy: ID page, current visa, departure card
 5. Certificate from your Embassy or Consulate
 6. From 1-5 all copies double
 7. Fee 1900 Baht

En kan lure på hvorfor noen har latt det gå så langt at de risikerer bøter, mulig fengselsstraff, deportasjon og svartelisting. En del er nok de som har trodd at det skulle bli ytterligere utvidelser av amnestiet, noen har visum som allerede var utgått før 26. mars og har allerede betydelig overstay og noen er faktisk så blakke at de ikke har penger til billetten hjem. Dette er jo ikke akkurat de kvalitetsturistene som Thailand ser ut til å foretrekke fremover.


2020 Ønsker du å tilbringe vinteren i Thailand er det nå ikke noe problem
The Viking
Nå kan du feire jul og nyttår i Thailand.

Enda et nytt alternativ lansert for de som vil til Thailand.

Thai ambassadene er åpne for søknader fra de som ønsker det nye "Special Tourist Visa" (STV) og du kan dermed oppholde deg 3 måneder med ytterligere 2 utvidelser for tilsammen 9 måneder.

Hvis du ikke har noe i mot å tilbringe de første 14 dagene i karantene på et akkreditert hotell, har "Covid free" attest, en forsikring på minst 100 tusen dollar som dekker Covid-19, og helst har privatfly er du velkommen, men også charter er ok, dog begrenset til 100 personer av gangen med 3 flygninger per uke.

Ønsker du å dra allerede nå i oktober er det viktig at du leverer alle nødvendige dokumenter angående reiseruten, inkludert betaling for alternativ statlig karantene (ASQ) eller alternativ lokal statlig karantene (ALSQ), innkvartering etter karantenen, chartrede flyreiser eller private jetbookinger, Covid-fri attest, og reise- og helseforsikring. Dette blir oversendt til Foreign Ministry som godkjenner dokumentene og deretter utsteder et Certificate of eligibility (COE) slik at du kan fullføre reiseplanen.

Da er forhåpentligvis jul og nyttårsferien i boks.


2020 Hooters er tilbake

The Viking
Hooters er en amerikansk restaurant og bar og etter å ha vært stengt 5 måneder er Hooters tilbake da de åpnet igjen 2. september.
The Viking
Hooters ligger på Beach Road der Scandinavia Bar i sin tid var.
2020 Kort tid igjen for turister med visumamnesti
The Viking

I dag gikk fristen for 90 dagers rapportering ut for de med visumamnesti hvis de ikke under perioden har sørget for det.

Visumamnestiet gjelder også kun frem til 26. september og for de som ikke kan få utvidelse av det nåværende visumet, er eneste mulighet å forlate landet. Det er internasjonale flygninger hver dag, men de er dyre og det er begrenset tilgang så det er om å gjøre å sikre seg plass før fristen. Mulighet for forlengelse av amnestiet synes også å være liten.
Pattaya, 3. september 2020


The Classroom åpner som A Go Go igjen
The Viking
The Classroom åpner som A Go Go igjen. Detaljert timeplan her.

De som har vært i Pattaya gjennom flere år husker sikkert The Classroom A Go Go. Den lå øverst i Soi 13/4, også kalt Soi Pattayaland mot Second Road, og var veldig populær i flere år. På begynnelsen av 2000 tallet lå det Go Go barer der på rekke og rad.

Gaten døde etterhvert ut da fler og fler barer sluttet eller flyttet, men The Classroom drev i hele 24 år før den stengte i 2017. Da ble stedet drevet videre som hotell også under navnet The Classroom. Dette gikk også rimelig bra frem til krisen nå i mars hvor alt stoppet opp.

I steden for å gi seg har eieren ansatt 20 nye og av de er det da 18 som danser og 2 er «hostesses». Stedet vil altså reåpne som Go Go den 1. september med party den 4. september.


2020 Status i dag i midten av august
The Viking
Stille i Soi Post Office.

Status for korona i Thailand per 19. august er at det har vært 3382 som har vært smittet, 3199 har blitt friskmeldt, 125 er under medisinsk behandlig og hittil er 58 døde. Det har ikke vært lokale smitteutbrudd på lenge og alle registreringer av nye smittetilfeller har vært blandt returnerende thaier eller utlendinger. I dag tillates kun et begrenset antall personer daglig å komme til Thailand og de må alle i 14 dagers karantene. Det er fortsatt unntakstilstand i landet som mest sannsynlig blir forlenget ytterligere.

Det er stille i byen, faktisk så stille at en kan gå hele Soi Post Office fra Beach Road opptil Second Road uten å treffe en utlending. De få som befinner seg i Pattaya opplever at de eldste av de eldste er blitt "hansum man".

Fortsatt helt i det blå når en kan forvente regulær turisttrafikk. Mest sannsynlig ikke dette året, og kanskje heller ikke før i mars 2021.


2020 Nesten ingen mulighet for nordmenn til å besøke Thailand i nærmeste fremtid
Turistindustrien i Thailand lider under at det ikke kommer turister til landet og har fremmet flere forslag som har strandet.
The Viking
"Safe and Sealed"

Nå kommer de med en ny plan som de kaller "Safe and Sealed" som erstatning for den tidligere "Travel Bubble" som sprakk som bobler ofte gjør.

Det nye forslaget innebærer en start med turister fra fjerde kvartal. Videre innebærer forslaget at turister fra byer og steder med lav smittefrekvens og ingen smittetilfeller de siste 30 dagene kan kun reise med organiserte reisebyråer hvor de må innkvarteres i bestemte hoteller på steder som har sagt seg villig til å innkvartere slike turister. De må også fremvise helseattest som ikke er eldre enn 72 timer samt forsikring for perioden før flyturen.

De regner med at planen vil tiltrekke 500 tusen turister til Thailand. Det er lite trolig at individualistiske nordmenn ønsker slike "pakketurer", så for de fleste vil det nok ikke være aktuelt å reise før omtrent alle restriksjoner er opphevet.


Shopping i juli, selvfølgelig med mobil i hånden
The Viking

2020 Nytt hotell erstatter del av Mike Shopping

The Viking

Mike Shopping Mall har vært under ombygging en lengre tid og nå er det omtrent ferdig og deler av Mike fremstår nå som Kavara Hotel.


2020 Informasjon fra Thai Immigration
The Viking

Thai Immigration har laget en "infographics" som forklarer hva som skjer etter 31. juli.

Sammenfattet så gjelder for de med korttids-visum at de må forberede seg på å forlate Thailand innen 26. september og det er kun nødvendige grunner som må dokumenteres det gjøres unntak for.

De med langtids-visum må søke om forlengelse i henhold til den type visum de innehar.

Se stor versjon ved å klikke på bildet.


2020 Scandinavian Expats Club Pattaya
The Viking
Her fra et medlemsmøte i februar 2015.

Scandinavian Expats Club Pattaya ble opprettet i november 2003 som en privat og ideell klubb som skulle drives på frivillig basis under motto "Expats hjelper Expats".

Det var på vei hjem fra den engelskspråklige klubben i Pattaya med Johna, Peter og Sigurd som begynte å diskuterte dette da man satt med et inntrykk av at det ble vanskelig for mange skandinaver og følge med på engelsk både når det gjaldt info om lover og regler og hva som skjer ellers i Pattaya området.

Johna som selv hadde vært med å stifte den engelskspråklige klubben mente det var på tide at Pattaya fikk sin egen skandinaviske expats klubb, noe man ble enig om og da det skulle være utstillinger på Beach Road i forbindelse med Loy Krathong var ikke veien lang til City Hall for å høre om vi også kunne presentere oss "Scandinavian Expats Club Pattaya" noe vi fikk tillatelse til.

Klubben var aktiv fra 2003 frem til 2017. Les mer om historien til klubben og hvilke aktiviteter og utflukter som klubben drev med.


 Les mer…

2020 Pattaya Beach i juli

The Viking
Selv på stranden er mobilen viktigere enn noe annet.

The Viking
Det er ikke mange turister i Pattaya for tiden, men de som er der har i hvertfall noe å se på.
2020 Kort tid igjen til visumamnestiet går ut
Det var en god del utlendinger som "strandet" i Thailand da grensene ble stengt i mars.
The Viking
Det kan bli lang kø hos Immigration

Når visumamnestiet mest sannsynlig ikke blir forlenget ut over 31. juli vil mange måtte få et nytt visum eller forlate Thailand for å unngå arrestasjon. Alternativt må de få brev fra ambassaden som forklarer hvorfor de ikke kan dra. Brevet er obligatorisk for de fleste utlendinger som ønsker å forlenge oppholdet i ytterligere 30 dager.

En rekke ambassader i Bangkok sier at de ikke vil utstede ytterligere visumforlengelsesbrev når amnestiet utløper 31. juli.

Fredag 10. forklarte oberst Phakkhaphong Saiubon som er talsperson for Immigration byrået at de trengte å "renske ut folk" fra systemet før landet normaliseres med hensyn til reiser inn og ut av Thailand. Mest sannsynlig blir amnestiet derfor ikke forlenget og han anbefalte alle til å handle nå før det blir for sent.

Oppdatert. Siste om utlendinger som er "strandet" i Thailand og som ikke har mulighet til å forlate landet er at de nå kan søke om forlenget opphold fra 1. august frem til 26. september. Hvis de ikke får forlenget oppholdet og er i landet etter 26. september vil de bli møtt med rettslige skritt og bli svartelistet.

Immigration antar et det er mellom 300 tusen og 400 tusen som fortsatt er i Thailand og som ikke har kommet seg hjem.
Pattaya, 14. juli 2020


2020 Dystre økonomiske utsikter
Thailand blir betraktet som en suksess i håndteringen av corona epidemien, men de økonomiske utsiktene er dystre.
The Viking

GDP synker mer enn 8.1%, noe som er den største tilbakegangen i Thailands historie. World Bank har estimert at fler enn 8.3 millioner Thaier vil miste jobben i tiden fremover hvorav mange jobber i turistindustrien. Antall turister til landet beregnes til å bli ca. 8 millioner som er en femtedel av forrige år.

I følge en uttalelse fra Phiphat Ratchakitprakarn som er turist og sportsminister vil opptil 60% av turistrelaterte bedrifter risikere å gå konkurs hvis Thailand ikke åpner for turisme i løpet av året.

Under krisen på slutten av 90 tallet hvor mange fabrikker ble nedlagt begynte mange som mistet jobbene i turistindustrien. Nå som det ikke lenger kommer turister til landet så er den muligheten stengt.

For nordmenn så ser utsiktene til å dra til Thailand i år heller dårlig ut. Utenriks-departementet fraråder alle utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendig og gjelder foreløpig frem til 1. oktober med unntak for en del land. I tillegg tillates ikke innreise til Thailand for generell turisme enda. Det snakkes om "Travel Bubbles", men Norge er ikke med der.
Pattaya, 7. juli 2020


2020 Stenger ned i Soi 7

The Viking
Det blir ikke lett fremover for de som driver restauranter, barer og annet relatert til turisme da det fortsatt er i det blå om det i det hele tatt kan komme turister til landet. En konsekvens ser vi allerede nå da fler og fler barer og Go Go barer stenges for godt.
The Viking
I Soi 7 har Eagle Bar stengt og Silver Star A Go Go har også lukket og stengt. Silver Star hadde en Go Go i Soi 8 som ble stengt for noen år siden.
The Viking
Eagle Beer Bar fra 11. november 2000 som vel gjør baren til en av de eldste i Soi 7.
2020 Mulig åpning for barer og Go Go barer
Det er mulig at barer, Go Go barer og andre underholdnings-steder vil kunne åpne 1. juli. Uttalelsen kommer fra Nattapol Nakpanit i samtale med representanter for underholdningsindustrien og musikere. Det vil bli endelig avgjort fredag 27.
The Viking
Det blir nok lenge til vi ser Walking Street slik

Det vil fortsatt være stille med lite besøk da det fortsatt ikke er mulig for turister å ta seg til Thailand pga. gjeldende inn og utreise restriksjoner. Det blir nok lenge til vi ser Walking Street slik.

Det vil i hvertfall kunne glede en del av de fastboende som liker å frekventere slike steder.

Oppdatert. Puber, barer, karaoke barer og massasje steder kan åpne 1. juli, men må stenge kl 24:00. Gruppebesøk vil begrenses til 5 personer.

Besøkende til f.eks. massasje steder må registrere seg ved bruk av Thai Chana appen eller manuell registrering.

Pattaya, 21. juni 2020


2020 Diana Inn er revet
Diana Inn er revet for å gi plass til nok en ny condo.
The Viking
Diana Inn er revet for å gi plass til nok en ny condo

The Edge bygges av samme gruppen som bygget The Base. Startprisen på en condo er rett under 4 millioner Baht.

Lokasjonen kan jo ikke bli bedre om man ønsker å bo sentralt. Kiss Food & Drink ligger vis a vis. Condoen ligger inntil Second Road med bahtbusser og kort vei ned til stranden.
Pattaya, 24. juni


 Les mer…
2020 Foodland på Beach road fikk kort levetid
The Viking
Fra inngangspartiet til Foodland på Beach road
Foodland åpnet i underetasjen i Royal Garden Plaza på Beach road i juni 2018, men fikk en kort levetid da det stengte for godt i april 2020 under Corona krisen.
 Les mer…

2020 Walking Street

The Viking

Vi har samlet litt om det vi publiserte om Walking Street her.


2020 Tryllekunstneren i Walking Street har gått bort

The Viking

Tryllekunstneren som i en årrekke har underholdt turister i Walking Street gikk bort 12. desember. Han underholdt som regel med et svevende kort og sigaretter som forsvant, gjerne gjennom klærne til tilskuerne.

Bildene er fra en video tatt i 2016 som også finnes under Video delen.


2020 Walking Street i midten av november

The Viking

The Viking
Baccara, en populær Go Go i Walking Street har åpnet igjen. Ellers er det fortsatt stille. Det vil sikkert komme flere turister i slutten av måneden og i desember.

2020 Walking Street i midten av oktober

The Viking

En del barer har åpent, men det blir kjedelige dager med lite folk i gaten.


2020 Walking Street i slutten av august

The Viking
Få turister i walking street gjør at etablissementer tilpasser seg de som faktisk besøker stedene. Per dato er det nesten utelukkende fastboende og thaier. Så hvorfor ikke prøve med bøtter med billig thai whiskey og blandevann til 359 Baht.
The Viking
Thaier er jo heller ikke kjent for å gå noe særlig så gaten er åpnet for biltrafikk.

The Viking
Veldig stille i Soi Diamond. Barene i midten er stengt. Caruselbarene har vært stengt lenge. Windmill er åpen, men ikke med det besøket en var vant til.
The Viking
Hva skulle man gjort uten mobil?

2020 Walking Street i august

The Viking
Dolls A Go Go er åpen, men det er ikke mange kunder nå i august.
The Viking

The Viking
Flere Go Go barer har åpent, men for hvor lenge?
The Viking
Populære B.J. 3 Bar er uten kunder.
Walking Street er ikke lenger en gågate
The Viking

Walking Streets næringsdrivende har etablert et nytt motto "adapt or die", og for å imøtekomme næringsdrivende som holder til i Walking Street har myndighetene åpnet for biltrafikk døgnet rundt. Den nye hverdagen hvor det i hovedsak er thaier som er kunder gjør at underholdningssteder og restauranter tilpasser seg ved å spille lokal thai musikk, åpne tidligere og redusere prisene. Myndighetene vurderer diversifisering og har allerede kunngjort at Walking Street skal gjøres om til et fritidsområde for thaier.

Fremtiden for Go Go barer er dyster og utenlandske turister ventes ikke før tidligst i 2021.
Pattaya, 12. august


2020 Walking Street i juli

The Viking

The Viking
Ganske mange folk på iBar med overvekt av damer. Barene ellers i Walking Street har ikke så mange besøkende.

The Viking
Dette er en kjent bar i Walking Street, men lite kunder på første åpningsdag.
The Viking
Alle som skal inn på forskjellige steder må registrere seg enten med Thai Chana appen eller ved å skrive seg inn. Temperatursjekk og desinfisering må også til.

Pattayas natteliv åpner så smått

The Viking
Pattaya åpnet så smått 1. juli i regn. Ingen turister før kanskje i august.
The Viking
Vente på kunder som ikke finnes.
Pattaya, 2. juli

The Viking
Det var ikke mange steder som åpnet 1. juli i Walking Street. Candyshop og 808 var åpen.
Copyright 2000-2024 The Viking, All Rights Reserved
På nett siden 1999 med informasjon og nyheter fra Thailand
Vikingpattaya