Årgang 25. Uke 21, søndag 26. mai 2024/2567

The Viking
Hvem er vi og hva gjør vi?
The Viking
Her fra et medlemsmøte i februar 2015.

Scandinavian Expats Club Pattaya er en privat og ideell klubb som drives på frivillig basis. Overskuddet brukes til veldedighet i Thailand. Klubben ble etablert i november 2003, under motto "Expats hjelper Expats".

Scandinavian Expats Club Pattaya er møtestedet for alle som taler et skandinavisk språk og er interessert i Thailand.


 Les mer…
Hvordan det hele begynte i november 2003
The Viking

Det var på vei hjem fra den engelskspråklige klubben i Pattaya med Johna, Peter og Sigurd som begynte å diskuterte dette da man satt med et inntrykk av at det ble vanskelig for mange skandinaver og følge med på engelsk både når det gjaldt info om lover og regler og hva som skjer ellers i Pattaya området.


 Les mer…

The Viking
På møte med Bangkok Hospital Pattaya, for å koordinere presentasjoner i Expats klubben i 2014.
The Viking
Basar 14. desember 2013 på Bangkok Hospital Pattaya. Vi var som vanlig med på Charity basaren hvor pengene fra salget går til barnehjemmet Baan Jing Jai. Vi ser Brit og Maggi, som hadde hånd om dette.

The Viking
Vi hadde besøk av Bangkok Hospital Pattaya igjen, som fortalte om forebygging av sykdommer ved helse screening noe som var interessant for de fleste med tilbud til Expats klubben. Helse screening kan du finne ut om du har en bestemt sykdom eller tilstand, selv om du ikke har noen symptomer eller tegn på sykdom. Tidlig oppdagelse, etterfulgt av behandling og god kontroll av tilstanden kan føre til bedre resultater. Finn ut hvilke anbefalte helse screening testen er egnet for deg. Forebygging er alltid bedre enn kur!

Expats møte 1. desember 2013


The Viking
Ingemar fortalte litt om tidligere utflukter og som dere ser har han og Bengt Arne som står for utfluktene også laget en flott video over vår utflukt til Sukhawadee pallaset som ligger rett på utsiden av Pattaya, men som ikke er så kjent av de fleste men absolutt er verdt et besøk. Juleturen til Ikea 12. desember er som vanlig fulltegnet, men det blir utflukter som dere vet også i 2014 så meld dere på.

Expats møte 1. desember 2013


The Viking
Det ble en stor presentasjon fra Euro Optic om hvor viktig det er med øye og visjon sjekk med jamne mellomrom, da vi alle vet att synet forandrer seg med årene, noe som kan utløse hodepine og andre plager og ikke minst viktig, att vi kan se bra!

Expats møte 17. november 2013


The Viking
Ingemar fikk tid til en liten gjennomgang av våre utflukter og den første til Sukhawadee, lunsj og Fisketorget ble fulltegnet med 36 deltagere, så følg med på våre utflukter.

Expats møte 17. november 2013


The Viking
Hvordan holde hjerte friskt. Vi hadde besøk av Dr. Kitti Tirawanichkul og hans staff fra Bangkok Hospital Pattaya, som fortalte litt om nyeste teknikker innen hjertebehandling. Vi fikk også lære litt om ulike varsler fra hjerte. Interessant og lærerikt møte og BHP vil komme med spesialtilbud for Expats på hjerte test.

Expats møte 6. oktober 2013


The Viking
K. Neng, fra Neng forsikring, informerte litt om ulike forsikringer, spesielt dette med familieforsikring og samtidig er han litt forundret over at det er så mange som har hus og leilighet uten brannforsikring, noe vi kommer til å ta opp på neste møte. K. Neng kommer å være tilstede på alle møtene fremover!

Expats møte 6. oktober 2013


The Viking
Bengt Arne og Ingemar fra Scandinavian Expats Club Pattaya, har arrangert utflukter i vinter sammen med Sjømannskirken og overskuddet på 21000 Baht ble overlevert Baan Jing Jai.

Pattaya, 13. mars 2013


The Viking
Brit overlevert 13 000 Baht til barnehjemmet Baan Jing Jai, som har kommet inn på basar og ulike aktiviteter i klubben.

Pattaya, 24. mars 2013


Expats klubbens utflukter 2012 og 2013
Sesongens turer var en suksess med over hundre deltakere. I november gjorde vi en lokal tur hvor vi besøkte Supatra Land, Thailands største frukthage og Thailands eneste krystall fabrikk. Spesielt verdsatt var besøket av det store lagre av krystall i alle sine former til uslåelige priser.
The Viking

I desember klarte vi to turer til Bangkok. Først den årlige Rundt i Bangkok for dem som ønsker å lære å komme seg til Bangkok på en dagstur, og hvordan å komme seg rundt på skytrain, kanaler og elven.


 Les mer…

The Viking
Ingemar forteller litt fra våre tidligere utflukter og nye uflukter som testpatruljen er rundt og sjekker. Så følg med!

Expats møte 13. januar 2013


The Viking
Vi ser Oddvar til høyre, overleverer fra vårt gratislotteri en flaske svensk snaps til den heldige vinner.

Expats møte 13. januar 2013


The Viking
Vi har fått to nye styremedlemmer i Expats klubben og ønsker dem velkommen. Det er Birgitta fra Sverige og Brit fra Norge som hjelper til med å få medlemmene til å føle seg velkommen.

Pattaya, 7. desember 2012


The Viking
Noen av våre hjelpere og styret som driver Expats klubben. Johna, Ingemar, Bengt Arne, Arild og Oddvar. Vi behøver flere som kan hjelpe til.

The Viking
Utflukt til krystallfabrikken. En enestående tur hvor man kunne se hvordan de formet glass til alle de flotte krystallartikler og en stor avdeling med krystall i alle former for salg. Du kunne også bestille med monogram, både på glass og servise.
The Viking
Utflukt til Suppattra Land en av Thailands største fruktfarmer, hvor vi smakte på stort sett alle thai frukter og kunne selvfølgelig kjøpe med oss litt hjem.

The Viking
På møte 30. september informerte Dr. Tassanai om Thaimedretreat et firma som blant annet arrangerer helsereiser fra Skandinavia og ulike helseprogram her i Thailand for Expats. Alle er vi jo opptatt av dette med å holde oss friske, så her er det mange gode tips å få. Han vil komme tilbake til klubben, litt senere i sesongen!
The Viking
Mr. Neng vår faste forsikringsagent informerer litt om helseforsikring for Expats. Han er også tilstede på alle våre møter, hvor du får informasjon om alle typer forsikring.

The Viking
Kjenner du deg litt slapp om dagen, en av årsakene kan være at du har for lite surstoff. Her har vi besøk av Bangkok Hospital Pattaya som måler surstoff innholdet i kroppen.
The Viking
Vi har begynt med våre små restaurant aftener og her er testpatruljen på en fiskerestaurant i Bang Sare. Så bli med på våre restaurant runder.

The Viking
Expats radio?

Som de fleste av dere vet hadde den skandinaviske klubben i over ett år egen radiosending 2 ganger i uken. Vi hadde håpet å komme i gang igjen, da vi fremdeles har sendetid, men her behøver vi hjelp. Vi ser på bilde Johna bak spakene med GP og Sputnik som gjester i studio.


The Viking
En riktig Expats Viking

Før møte den 4. april åpnet himmelen seg og regnet styrtet ned, men det stoppet ikke vår Expats viking. Her ble regntøy laget i en fart, frem med søppelsekken og saks og vips så hadde man en flott regndress.


Enorme elefanter og entusiastiske damer
Enorme elefanter og entusiastiske damer
Det var perfekt vær da Expats damene tok en dagstur til Elefantprosjektet, med påfølgende Spabesøk. Ikke for mye sol og ikke for varmt, ikke heller regn!
 Les mer…
Til Bangkok med Expats klubben
Til Bangkok med Expats klubben
"Skywalking" i Bangkok!
Etter bilder og videoklipp avspilling på det siste møtet, viste det seg at mange var interessert i å oppleve sentrale Bangkok med Sky train og Skywalk.
 Les mer…
Offisielle flaggdager i Norge
Offisielle flaggdager i Norge
Vi vet det er mange av oss som heiser det norske flagget på bursdager og fester, både fra balkonger og flaggstenger her i Thailand, så hvorfor ikke flagge på de offisielle norske flaggdager også?
 Les mer…
Copyright 2000-2024 The Viking, All Rights Reserved
På nett siden 1999 med informasjon og nyheter fra Thailand
Vikingpattaya