Årgang 25. Uke 26, mandag 24. juni 2024/2567

Kåre Anmarkrud er død

The Viking

Kåre Anmarkrud døde dessverre 11. februar, 77 år gammel.

Kåre var en kjent og kjær barmanager og har i en årrekke drevet barer i Pattaya. Den siste baren han hadde, Kaares Partybar solgte han for noen år siden og trakk seg mer eller mindre tilbake og flyttet til samboers hjemsted.
Pattaya, 12. februar


The Viking som formidler av informasjon og nyheter er nå et avsluttet kapittel
The Viking som formidler av informasjon og nyheter fra Thailand er nå et avsluttet kapittel. Websiden legges ikke ned, men vil fortsatt være der med historiene til de mange som har hatt virksomhet i Thailand i de 25 år som The Viking har eksistert.
The Viking
Kåre og damene, et gammelt bilde fra da han var manager på Best Friend området og Erik og damene, også det fra en svunnen tid.

The Viking har jo stort sett formidlet informasjon og nyheter om norske og svenske næringsdrivendes gjøren og laden, da fortrinnsvis bar og restaurant eiere o.l. Det har blitt mindre å skrive om da mange av disse dessverre har blitt borte. De siste års hendelser har også hatt innvirkning med nesten full stopp for turister i to år.

Det er omtrent ingen «norske/svenske» barer igjen og barlivet er heller ikke som før. De barer/restauranter som finnes er nå kun en håndfull og de synger på siste verset.

For de som likte å ta seg fra bar til bar, delta i nattelivet til lyse morgen og reparere ved poolen dagen derpå er det ikke mange muligheter og steder igjen. De fleste barområder er forsvunnet og barene er nå stort sett konsentrert i Soi Buakhao området ved Tree Town.

Her er et par gamle bilder av Kåre og damene og Erik og damene. Vi har skrevet mye om Kåre og Erik opp i gjennom tidene og de er regnet som de beste barmanagere i Pattaya.

Kåre drev i sin tid først i Best Friend for Arve, men startet senere selv flere suksessrike barer. Han pensjonerte seg fra barbransjen, men drev med en del ting på landsbygden.

Erik har også startet og drevet med mange ting, restauranter, barer og vært arrangør av fisketurer. Han driver fortsatt Scandinavia Bar som nå er den eldste norske baren i drift.

For Pattaya by ser nok fremtiden lys ut, men med et annet næringsliv og andre turister. En del vil fortsatt dra til badebyen, og noen vil sågar forsøke seg som håpefulle bareiere, men for de gamle Thailandstraverne er det nok slutt.

The Viking vil være på nettet og det kan fortsatt bli lagt ut en del på arkiverte sider, men i det store og hele så er boken lukket.


Soi 7, februar 2023

The Viking

I Soi 7 har mange barer kommet tilbake og til og med de gamle skrotbarene som skulle rives har fått leietagere.


Drinking Street, februar 2023

The Viking

Drinking Street som lå i nord like før rundkjøringen er nå revet og historie. I starten så fikk området besøk av en del som tok turen opp fra barene som lå langsetter Second road ved Big C og som skulle videre til Naklua som i den tiden også hadde mange barer. Etter at Terminal 21 kom var det helt slutt.

Med rivingen av Drinking Street så er det vel kun ett område igjen av de gamle barområdene. Soi 7 har de siste krampetrekninger i disse dager, så får vi se hvor lenge de holder ut.


Thailand med snuoperasjon
Thailands paradegren er jo flip-flops og snuoperasjoner. Så også denne gangen da de går tilbake på krav om vaksinebevis før innreise til landet. Helseminister Anutin Charnvirakul mener at den globale immuniteten i befolkningen er stor nok til at bevis på vaksinering ikke er nødvendig.
The Viking
Helseminister Anutin Charnvirakul er en av de fremste utøvere av Thailandsk flip-flop og kandidat til gullmedaljer.

Det opprinnelige kravet ble møtt med massiv motstand blandt reiseoperatører og andre.


Second Road, februar 2023

The Viking

Fortsatt en del turister i badebyen. Bahtbussene er fulle og folk henger på, nesten som før.


Endringer med innreise til Thailand
Fra 9. januar må reisende til Thailand fremlegge bevis på minst to vaksinedoser mot covid-19 før boarding. Kravet går ut på at man må fremlegge vaksinebevis eller en helseattest som viser at de er fullt ut bra igjen etter å ha gjennomgått sykdommen ikke lenger enn 6 måneder tilbake. Det godtas også en bekreftelse fra lege at man har unntak fra å ta Covid-19 vaksine.
The Viking

Det er først og fremst flyselskapene som blir ansvarlig for kontrolleringen av krav om vaksine. Det kan også tas stikkprøver ved ankomst. Dette vil gjelde for alle som skal til Thailand for de som er 18 år og over. Foreløpig er kravet frem til slutten av januar, men det kan forlenges.
Pattaya, 8. januar


Copyright 2000-2024 The Viking, All Rights Reserved
På nett siden 1999 med informasjon og nyheter fra Thailand
Vikingpattaya