Årgang 25. Uke 21, søndag 26. mai 2024/2567

Arkiv 2007

Her har vi samlet en del av det som var publisert i 2007.

2007 Trafikkontroll frem mot Jul
The Viking

Det er kontroller hver eneste dag overalt i Pattaya om dagen og storkontroll på Sukumvit flere dager i uken utenfor Highway Police stasjonen.

Utlendinger som er med i Thai Royal Police er også med på kontrollene for å hjelpe til, da spesielt ovenfor utlendinger som blir stoppet, men også ovenfor Thai.


 Les mer…
2005 Viktig informasjon fra ambassaden

Informasjon fra ambassaden i Bangkok. Ambassaden er gjort kjent med at en enkeltperson i Thailand har utgitt seg for å representere Det norske utenriksdepartement og/eller Folketrygdkontoret for utenlandssaker (NAV).

Ambassaden vil på det sterkeste advare norske borgere, sykehus i Thailand og andre parter mot personer som feilaktig utgir seg som representanter for utenriksdepartementet eller NAV, og som tilbyr seg å yte assistanse i kontakten med norske myndigheter.

Å bruke en mellommann som ikke innehar fullstendig informasjon og oversikt over norske regler, og som åpenbart har en feilaktig tolkning av disse, kan lett skade ens egen interesser og sak.

Ambassaden er kjent med saker der en mellommann som seiler under falskt flagg, har feiltolket regler, vanskeliggjort kommunikasjonen og derved skadet saken til de personer mellommannen angivelig skulle hjelpe.

Det norske utenriksdepartementet og NAV er representert i Thailand ved ambassaden i Bangkok, Generalkonsulatet i Phuket og det honorære konsulatet i Pattaya.

Utover ansatte ved disse kontorene, er det ingen enkeltpersoner i Thailand som representerer utenriksdepartementet eller NAV.

Kontoraddresse:

 • UBC II Building, 18. etasje
 • 591 Sukhumvit Road, Soi 33
 • Bangkok 10110
 • Thailand

Postadresse:

 • G.P.O. box 81
 • Bangkok 10501
 • Thailand
 • Tel: +66 (0)2 204 6500
 • Fax: +66 (0)2 262 0218
 • e-post: [email protected]
 • www.emb-norway.or.th

 Les mer…
2007 The Viking gratulerer Pattaya People
The Viking

Vi gratulerer avisen Pattaya People til å være den mest leste avisen i Pattaya! Dette er etter spørreundersøkelse fra "Media Readers Awards"

Det var 3000 utlendinger som ble spurt og de fikk følgende spørsmål:

 1. Leser du aviser?
  • 91% leser lokal aviser
  • 5% leser Bangkok Post
  • 2% leser The Nation
  • 2% leser ikke aviser
 2. Hvilken lokal avis liker du best?
  1. Pattaya People 48%
  2. Pattaya Today 29%
  3. Pattaya Mail 23%

Etter vår mening er en del av suksessen til Pattaya People deres store bilde og overskriftstekst på forsiden som fanger lesernes oppmerksomhet.

Med hilsen.
Horace Stallings
Media Readers Awards

Men, Pattaya People er ikke bare avis.

Pattaya People Media Group
Det er Niels Colov som begynte avisen Pattaya People for noe år siden og han hadde den gangen en drøm om at Pattaya skulle få et komplett media tilbud, og vi kan vel i dag være enig i at han har så langt lykkes.

For å nevne noe av det som allerede er i full drift, er jo avisen og TV det som er mest fremtredende i media gruppen, men Pattaya People Web er godt i gang og det siste tilskuddet er Pattaya People Radio på FM 96, med god musikk fra 60, 70 og 80 årene, 24 timer i døgnet.

Både i avisen og på Internet har Pattaya People ”Skandinavisk seksjon” med litt tekst på norsk, svensk og dansk for de som syntes det er vanskelig å følge med på engelsk.

Niels skal også ha honnør for sitt engasjement i Pattaya for de svake i samfunnet, det er ikke få millioner baht som er samlet inn i de siste årene gjennom Pattaya People til charity.

Så vi kan bare gratulere Niels og ønske ham lykke til videre med sine planer for Pattaya, for vi vet det er mer fra Pattaya People Media Group i nærmeste fremtid!

Redaktøren


2007Juridisk rådgivning til skandinaviske personer og virksomheter
The Viking Den skandinaviske kolonien øker.

Stadig flere skandinaver etablerer seg i Thailand. Dette har ført til et økende behov for juridisk bistand ovenfor myndigheter, firmaer og personer. For kjøp av fast eiendom er det en nødvendighet å benytte thai advokat. Norske myndigheter anbefaler dessuten alle fastboende å kontakte thai advokat for å opprette testamente.

Scan-Siam Consulting Co., Ltd. har thaiadvokat tilknyttet firma, og vi har lang erfaring med å gi råd til skandinaver i forbindelse med kjøp av hus og leilighet i Thailand. Ved kjøp er det viktig å benytte et firma med teknisk kompetanse og kunnskap om thailandsk lovgivning.

Testament og avtaler.

Alle hel eller deltids fastboende bør sette opp et testament på det du eier i Thailand. Stadig flere innser også nytten av å opprette en avtale med sin thailandske samboer.

Vi bistår også utover rene juridiske oppgaver.

Eksempler på slike oppdrag er engasjement av byggfaglig kompetanse for oppfølging av eiendomsprosjekter, informasjonsinnhenting i forhold til mulige forretningspartnere mv.

Vi bistår videre med etablering av forsikringer, stiftelse av selskaper, søknad om oppholds- og arbeidstillatelse mv.

Vårt personale på kontoret i Thailand har lang erfaring i å bistå skandinaver som etablerer seg i Thailand. Vi har gode kontakter i forhold til offentlige myndigheter og lokalt næringsliv i Chonburi området (Eastern Seaboard) som omfatter Jomtien, Pattaya området mv.

Forhåndsavtalt pris.

Ta kontakt for en uforpliktende samtale! De fleste oppdrag utføres til en forhåndsavtalt pris. Vi står til din tjeneste!

Vår adresse!
Scan-Siam Consulting Co., Ltd.
413/32 Thappraya Road, Jomtien
Chonburi 20150
Ring for avtale på mobil: 081 523 6080
e-post: [email protected]
Rett over gaten for Lindas Restaurant på Jomtien.
Vi har flyttet!
Vi har flyttet til kontoret ved siden av det gamle, men har samme postadresse.
Se bilde under! Husk ring for avtale!

The Viking
Copyright 2000-2024 The Viking, All Rights Reserved
På nett siden 1999 med informasjon og nyheter fra Thailand
Vikingpattaya