Årgang 25. Uke 22, mandag 27. mai 2024/2567

Arkiv 2016

Her har vi samlet en del av det som var publisert i 2016.

2016 Pattaya tunnelen var åpen i 4 timer
De første bilene fikk prøve den nye Sukhumvit Sentrale veien gjennom tunnelen i forrige uke, men bare fordi bygging på gatenivå hadde blokkert normal trafikk.
The Viking Den 900 millioner baht tunnel er ikke komplett, og vil ikke åpne for normal drift før tidligst februar. Men noen få heldige sjåfører fikk allerede se nå, hvor langt arbeidet var kommet i fire timer i desember.  Les mer…

The Viking
2016 12. Pattaya Beach Fotball Cup
The Beach Fotballturnering har blitt utsatt på grunn av bortgangen til Hans Majestet Kongen av Thailand.
The Viking

De nye bekreftede datoer er som følger: Fra lørdag 11. februar til søndag 19. februar 2017 på Jomtien Beach Football Stadium.

I år vil det også være med jentelag, Turnerings, ikke landslag og lagene vil være i navnet til sine sponsor. Det kan være ubegrenset antall thailandske jenter som er registrert for jentelag. Vi er fortsatt på jakt etter flere jentelag så registrer deg.

Alle lag må nå bekrefte sin registrering for de nye datoer.

Ta kontakt med Niels Colov for mer informasjon.
e-post: [email protected]
Mobil: 08-9911-1199


2016 Turistvisum gebyr fritak fra desember til august 2017
The Viking

Det Thailandske innenriksdepartementet har lansert et midlertidig turistvisum gebyr fritak gjeldene fra desember frem til august 2017.

Alle som søker om turistvisum (single entry) til Thailand i løpet av den nevnte perioden vil bli unntatt fra visumgebyret.

Alle med Norsk pass kan få gebyrfritt 2 måneders (single entry) visum fra den Thailandske ambassaden eller gebyrfritt 30 dagers opphold ved ankomst (visa exemption).

Visa exemption gjelder forøvrig borgere fra hele 52 land deriblant Norge.


2016 Redusert visumgebyr fra 1. desember
Fra 1. desember og tre måneder frem vil Thailand redusere sine visagebyrer. Det vil også gjelde for visa ved ankomst.
The Viking

Dette blir gjort for å øke turisttilstrømmingen som er en viktig økonomisk motor for landet.

Gebyrene vil bli kuttet til 1000 Baht ifølge Tourism Departement. Denne endringen ble annonsert mindre enn to måneder etter at visagebyrene ble økt til 2000 Baht den 27. september.


2016 10 års visum er nå en mulighet
Muligheten for å få visum som gjelder for 10 år er nå tilstede etter at regjeringen på tirsdag åpnet opp for dette. Vise minister Apisit Chaiyanuwat har forklart at visumet blir gyldig for 5 år av gangen og for nye 5 år ved en fornyelse.
The Viking

Visumet vil kunne fås av alle over 50 år og vil koste 10.000 Baht. I tillegg vil en måtte ha inntekter på 100.000 Baht pr. måned eller 3 millioner i en Thai bank hvor beløpet blir låst i ett år etter å ha mottatt visumet.

Et annet krav er at en må ha sykeforsikring som dekker minst 10.000 USD.

90 dagers rapportering til Immigration vil gjelde som før.


2016 Scandinavian Expats møte
Vi møtes på ulike restauranter med det vi kaller for restaurant jump og denne gangen møtes vi på den svenske Restaurant Oscar på Jomtien som ligger i Soi Welcome ca. 700 meter ut på Jomtien Beach.
The Viking

Det vil si vi prøver å få lagt møtene på ulike restauranter fremover noe som kan bli spennende og hvor vi også kan få en rimelig liten lunsjmeny for Expats.

Vi håpet på et koselig møte hvor vi legger vekt på det sosiale for å møte nye og gamle venner!

Expats lunsjmeny billett 100.- Baht, var det ingen som har sagt noe på, så vi håper prisen og menyen faller i smak. Fra Expats meny: Italiensk lunsj med pasta og salater.

Møtet vil være på søndag 20. november kl. 13:00 2016

 Les mer…
2016 Thailands første Air Race
Thailand vil bli det første landet i historien i Asia Pacific-regionen til å holde en pylon air race. Evenementet vil holdes på U-Tapao Naval Air Base den 19. til 20. november.
The Viking

Flyene som brukes i Air Race 1 blir i sporten regnet som i samme klasse som Formula One i billøp og er den eneste klassen fly bygget spesielt for racing. Åtte fly som flyr samtidig med hastigheter på 450 km/t i lav høyde kjemper for å krysse mållinjen først etter åtte runder.

Air Race er stort i USA og trekker mange besøkende. Det blir derfor spennende å se hvordan dette slår an hvor The Sports Authority of Thailand vil være vert.


 Les mer…
2016 Soi Siam Country Club Road
Soi Siam Country Club Road varsler ytterligere forsinkelse på 5 måneder i veiarbeidet.
The Viking

Gjenoppbyggingen av Soi Siam Country Club Road er nå i andre fase, men med avbrudd og ulemper er det beregnet til å vare ut til april 2017.

Øst Pattaya innbyggerne klaget til media 20. oktober om at prosjektet som startet i januar ser ut til å ha stoppet opp, og de er opprørt ved store hull, gjørme og vanndammer som er skapt under gjenoppbyggingen av den noen kilometer lange veien og ikke minst trafikkaoset som har oppstått.

 Les mer…
2016 Nesten normalt fra 14. november
Fra 14. november vil mesteparten av underholdningslivet så som fester, festivaler og TV sendinger være tilbake til "normalt". Flagging på halv stang opphører også fra samme dato.
The Viking
Walking Street fra festligere tider

Myndighetene oppfordrer likevel til at all underholdning holdes på et moderat og dempet nivå og maner til respektfullhet.

I Bangkok vil Loy Krathong arrangeres som normalt 14. november, men det vil ikke bli ytterligere festligheter og heller ikke fyrverkeri i følge Aswin Kwanmuang fra City Hall.


2016 Scandinavian Expats Club Pattaya har startet sine møter
Vi startet opp sesongen første møte PM Cafe og Restaurant med det vi kaller for restaurant jump. Det vil si vi prøver å få lagt møtene på ulike restauranter fremover noe som kan bli spennende og hvor vi også kan få en rimelig liten lunsjmeny for Expats.
The Viking Vi håpet på et koselig møte hvor vi skulle legger vekt på det sosiale for å møte nye og gamle venner og det ble det, noe Brit og Maggi som sto for møte med å ønske velkommen og selge lunsjbilletter klarte med glans. Vi hadde ikke regnet med en sånn tilstrømning av Expats hvor vi ble totalt nærmere 55 gjester med stort og smått,  Les mer…
2016 Fasineres du av slanger?
Men, denne blir kanskje i heftigste laget? Et helt bo området gikk sammen for å fange en gigantisk slange på over 5 meter i Pratamnak Hill området.
The Viking Den 5 meter lange pytonslangen hadde levd i et felt i nærheten av en politiboks i Moo 1 landsbyen, men kom ut etter at en gravemaskin hadde ødelagt hjemmet hans.  Les mer…
2016 Fri adgang til muséer og parker
Alle muséer og parker vil ha fri adgang for alle både thailendere og utlendinger fra nå og til slutten av januar.

I Bangkok vil det bli fri adgang til steder som Bangkoks National Museum, Royal Elephant National Museum og Nasjonalmuseet for Royal Barges ifølge en kunngjøring fra Fine Arts Department.

Thailands 10 nasjonalparker ligger i flere provinser og parker så som den gamle hovedstaden Ayutthaya, Sukhothai og et årtusen gammelt Khmer tempel kompleks i Buriram vil være fri. Fire er registrert på UNESCOs verdensarvliste.

Gratis inngang inkluderer ikke avgifter for biler, parkering, sykkelutleie og andre kostnader.

Bildet viser Erawan National park.

The Viking
2016 Hotell under renovering for salg
En unik mulighet om du tenker på hotell - guest house drift i Jomtien!
The Viking

Hotell på Jomtien som påkostes ca. 25 millioner Baht kan transporteres til ny eier/eiere.

Innskutt kapital 5 millioner må dekkes ved overdragelse, restbeløpet for oppussing dekkes under fremdrift. Beliggenheten er unik og ferdig oppusset blir det en perle med 35 rom, restaurant og forretningslokaler.

 Les mer…
2016 Scandinavian Expats Club møtes igjen
Vi starter opp sesongen med det vi kaller for restaurant jump og sesongens første møte blir på PM Cafe og Restaurant søndag 23. oktober kl. 13:00!
The Viking

Det vil si vi prøver å få lagt møtene på ulike restauranter fremover noe som kan bli spennende og hvor vi også kan få en rimelig liten lunsjmeny for Expats. Vi håper på et koselig møte og legger vekt på det sosiale hvor du kan møte nye og gamle venner!

 Les mer…
2016 Thailand går inn i en sørgeperiode
Det tristeste som kunne skje i Thailand på lenge har jo vært kongens bortgang torsdag 13. oktober og med kongens bortgang vil naturlig nok en rekke arrangementer så som konserter og strandfester bli kansellert.
The Viking
King Bhumibol Adulyadej

Thailands statsminister, Prayuth Chan-o-cha har kunngjort at alle former for underholdning skal tones ned de neste 30 dagene og at landet vil gå inn i en sørgeperiode på ett år. Men han har også gjort det klart at livet må gå videre og oppfordret bedrifter til å holde åpent for å sikre at nasjonen ikke "mister sin troverdighet". Det meste er altså åpent. Norges ambassade i Bangkok ber nordmenn i landet respektere sørgeperioden.

På siden kan nevnes at for første gang så er "red-light" distriktet i hjertet av den thailandske hovedstaden stengt. De har tidligere vært så ukuelige at de klarte å holde åpent til og med gjennom tidligere militærkupp.

Siste Pattaya: Turistmyndighetene i Pattaya (TAT Pattaya) kunngjør at tre arrangementer denne høsten er avlyst grunnet sørgeperioden. Det gjelder Loy Kratong (14. november), Fyrverkerifestivalen (25-26. november) og nyttårsfeiringen.


2016 Engelskmann får 4000 baht i bot for ikke å bo der han var registrert
PATTAYA: - En engelskmann i Pattaya ble straffet med 4.000,- baht bot av immigrasjon for å ikke bo der hvor han hadde sagt han var bosatt.
The Viking

Det ble funnet ut, at han bodde på et sted hvor han ikke var registrert og ble så bøtelagt etter utlendingsforskriftsloven fra 1979.

Han var en av de siste omtalt på Chonburi immigrasjon nettstedet under banneret "Gode gutter inn - Skurkene ut".

Immigrasjonen advart utlendinger med at de bør bo der de har registrert seg, ellers vil de bli bøtelagt. Engelskmannen ble bøtelagt etter at immigrasjon sjekket registrering av utlendinger i Banglamung området den 13. September.

2016 Buriram nye Immigration Office er offisielt åpnet
Det etterlengtede Immigration Office er offisielt åpnet i dag mandag 03.10.2016.
The Viking

Som nevnt i en tidligere artikkel vil den bli plassert på Buriram provinskontorer rett utenfor byen. Retningsanvisningene er, ut av byen forbi I-mobile Stadium til du kommer til lyskrysset, ta til venstre og fortsett til toppen av bakken, og du kan ikke gå glipp av den imponerende administrasjons-departementet bygget på venstre side.

Vi er informert om at immigrasjonsmyndighetene er i tredje etasje. Buriram Times journalister gikk i morges på besøk, og bekreftet at kontoret åpnet rundt 09:45 selv om den offisielle tid er planlagt å være 08:30 i fremtiden.

2016 Ny dansk ambassadør i Thailand
Mandag 5. september 2016 tok Danmarks ambassade i Bangkok imot deres nye ambassadør, Uffe Wolffhechel og hans kone Susie A. Ruff. Ambassadøren og hans kone inviterte hele personalet til lunsj på ambasadørens bolig.
The Viking De har vært her i mindre enn en uke, men har allerede hatt mange positive møter med Thailand og folk her. Uffe Wolffhechel har et betydelig pensum som diplomat.  Les mer…
2016 Gateselger aksjon flytter til Jomtien Beach
Etter å ha ryddet Pattaya Beach for mesteparten av gateselgere, har byens juridisk sjef nå satt fokus på Jomtien Beach der selgere av både matvarer og andre typiske gatesalgs artikler nå har generert en rekke klager, både fra utenlandske turister og tilreisende thai spesielt under helgene.
The Viking Sretapol Boonsawat tok en tropp med reguleringsmyndighetsoffiserer til Jomtien Beach Road Soi 05 der leverandører har satt opp boder både på fortauet og ute i gaten.  Les mer…
2016 Pattaya på rottejakt
Pattaya har startet kampanjen for å utrydde rotter på Pattaya Beach.
The Viking

I et forsøk på å beholde bildet av Pattaya som et av de beste turistmål, har Pattaya City nå tatt på alvor det voksende rotte problemet.

Aksjonen fra Pattaya City Hall kom etter klager på at mange rotter er sett på strendene og dermed påvirket bildet av byens strender på en negativ måte ovenfor turister.

 Les mer…
2016 Færre gateselgere i Pattaya etter aksjon fra City Hall
Antallet gateselgere på Pattaya Beach har falt merkbart siden byen begynte sin aksjon mot salg av mat og varer på offentlig eiendom.
The Viking

Langs Beach Road, fra Soi 2 til Soi 7, ble ikke en eneste moped med sidevogn eller trillevogn med selgere sett fra 16. august da de fleste hadde flyttet inn i smågatene for å selge sin Somtam, grillet kylling, stekt sjømat og andre varer.

 Les mer…
2016 Informasjon fra den norske ambassaden
Eksplosjoner i Trang, Hua Hin, Phuket, Surat Thani og Phang Nga.
The Viking Det siste døgnet har det inntruffet flere bombeeksplosjoner i Trang, Hua Hin, Phuket, Surat Thani, og Phang Nga i de sørlige delene av Thailand. Det er også rapportert om brannstiftinger bl.a. i Nakhon Si Thammarat og Krabi. Det er uklart om dette er relaterte hendelser til eksplosjonene.
2016 Færre gateselgere i Pattaya etter aksjon fra City Hall
Antallet gateselgere på Pattaya Beach har falt merkbart siden byen begynte sin aksjon mot salg av mat og varer på offentlig eiendom.
The Viking Langs Beach Road, fra Soi 2 til Soi 7 ble ikke en eneste moped med sidevogn eller trillevogn med selgere sett fra 16. august da de fleste hadde flyttet inn i smågatene for å selge sin Somtam, grillet kylling, stekt sjømat og andre varer.  Les mer…
2016 Politiet kunngjør nye åpningsstider for barer
Politiet i Pattaya, har annonsert at barer innenfor underholdningssonen vil få lov til å holde åpent inntil kl. 04:00 på morgenen.
The Viking

På en pressekonferanse 7. juli på Alcazar Theater Pattaya politisjef Pol. Col. Apichai Krobpetch erklærte at under Thailands militære regjeringen, alle etablissementer på Walking Street - samt Beach Road - vil få lov til å holde åpent inntil kl. 04:00 på morgenen. Enhver som blir funnet åpent senere vil bli tiltalt og stengt i fem år, sa han!

 Les mer…
2016 Jomtien Beach sin ansiktsløftning er i gang
Arbeidet er planlagt å ta 2 år og prosjektet startet i april og vil fortsette til mars 2017 med nytt fortau, plante trær, ulike sportsplasser, rekreasjonsplasser, en lekeplass for barn, offentlig rasteplass og et utsiktspunkt.
The Viking

Planen er at Jomtien Beach vil få noe Nong Nooch magi over seg med dette 270 millioner baht prosjekt og ansiktsløftningen da arbeidet blir utført av Nong Nooch Land and Garden Design Co., en del av den prisbelønte Na Jomtien orkidéfarm og elefant park.

Suntorn Sompamai, direktør for byggekontrollen for Pattaya Engineering Department, sa fortau og rekerasjonsområdet langs Jomtien Beach har forverret seg på grunn av flom og erosjon og er i for dårlig stand, for bruk av funksjonshemmede og mange turister.

Prosjektet vil bli delt inn i fire faser som går fra Dongtan Beach til Najomtien Sub-district. Målet er å gjøre Jomtien til en vakker, interessant og praktisk attraksjon for lokalbefolkningen og turister.

2016 Et lite hjertesukk
Da jeg selv sitter i rullestol om dagene ser jeg også at mange av våre flotteste og (dyreste) internasjonale restauranter i Jomtien/Pattaya ikke er tilegnet rullestolbrukere.
The Viking

Kommer til å ta noen bilder og legge ut da mange av de skandinaviske også kun har trapper eller høye kanter for å komme inn.

Det virker som handikappede ikke er en gruppe som mange bryr seg om, eller vil ha som kunder. Så, vi starter med bilder fra restauranter som er rullestolvennlige!

 Les mer…
2016 Pattaya maraton
Sent natt til søndag 17. juli, eller søndags morgen, litt hvordan man ser på ting, starter Pattaya Maraton fra Central Festival på Beach Road.
The Viking

De fem kategoriene av løpene vil starte og slutte på Beach Road foran kjøpesenteret Central Festival i de tidlige timer for å unngå varmen.

Løpet vil gå gjennom i sentrale Pattaya, Sukhumvit Road og deler av Jomtien langs stranden og Thappraya Road. Dette er en av de store begivenheter i 2016, noe som vil trekke 1000 vis av turister til Pattaya, så regn med et yrende folkeliv i helgen 16 og 17 juli. Så møt opp og klapp dem frem. Bildet er fra tidligere maraton i Pattaya.

2016 Militæret tar over i Pattaya
Militæret, NCPO erstatter Pattaya ordføreren og kommunestyret fra 16. juni. Innenriksdepartementet vil oppnevne en helt ny bystyret til å ta over 16. juni når tiden for Pattaya Ordfører Itthiphol Kunplome og de 24-medlemer av det lovgivende panel utløper.
The Viking Gen. Anupong Paojinda sa militærregimet vil nevne 12 nye rådsmedlemmene til å forvalte byens 1,7 milliarder baht budsjett, så ingen lokale - eller noen annen type av valg er tillatt under juntaen.  Les mer…
2016 Søppel i lange baner
Her er det tydelig lesevansker, det står vitterlig: kast søppel her og du får 2000 Baht i bot, noe som det er tydelig at enkelte leser som, kast søppel her og motta 2000 Baht.
The Viking Dette er dessverre helt vanlig, da det tydelig er for mye brydderi å ta med seg søppel hjem og kaste det i søppeldunken, da det selvfølgelig er enkelt å bare kaste det ut av bilvindu.
2016 Thailandsk vårdans i Bergen eller: slipp thaiene fri - det er vår
Thay Away restaurant i Bergen har igjen gjennomført konsertarrangement på Ricks Teater.
The Viking

Denne gang var det den kjente artisten Monkaen Geankoon som besøkte Bergen for 2. gang. Bergen var denne gang andre stopp etter Finland. Siden bar det videre til Danmark for ny konsert.

Bergen, 28. mai 2016

 Les mer…
2016 Food and Beverage fest
En av Pattaya eldste etablerte kvalitets 24 timers supermarkeder, Foodland, holdt sin årlige International Food and Beverage fest på ettermiddagen torsdag 12. mai i en spesialbygd paviljong utenfor side parkeringsplass når hovedbutikken ligger på Central Road.
The Viking

Ledelsen inviterte gjester, hvorav mange er faste kunder, for å prøve topp kvalitet internasjonale mat og drikke produkter samt viner fra 7 Thai vin distributører.

Utstilt var et bra utvalg av thai, kinesisk, australske, italienske og koreanske matvarer, pluss Foodland sin egen Butcher s Choice utvalg av kvalitet kjøttprodukter.

2016 Banantid i Pattaya
Ja, nå mener jeg ikke at vi bare sitter og spiser bananer, men det er faktisk ikke så mye annet og ta seg til i denne stilleste delen av lavsesongen, heller ikke så mye å skrive hjem om.
The Viking

Nå er det ikke bare skandinaver som har reist hjem, men stort sett alle turister utenom oss mer eller mindre pensjonister som bor her hele året.

Det har i henhold til de næringsdrivende i Pattaya også hvert en stille sesong og jeg kan heller ikke huske en vinter med så lite skandinaver i Pattaya, men en av grunnene er kanskje at de har begynt å reise mer rundt i Thailand, så vi får se når sesongen starter igjen.

2016 Hjelp, Songkran er her
Aquafobics, hva søren er nå det, sier du vel. Jo da, det er redselen for vann! Og redsel for vann passer dårlig i Thailand i midten av april måned. Dette året er de offisielle helligdagene fra 13. april og Pattaya har 19. april.
The Viking

Men, i Pattaya fra 12 til 20. april selvfølgelig, da det er ulike datoer rundt i Thailand og her passer vi på å ta med alle datoer så vi er på den sikre siden.

Songkran, eller det gamle Thai nyttår kan vel best beskrives som en fanatisk "vannpistolkamp" uten regler og åpen for alle.

Vannet settes i høysetet og absolutt ingen blir forskånet for alt fra høyteknologiske vann-maskingevær til enkle spann, gjerne fylt med isvann!

For Thaien har denne festivalen en stor religiøs betydning, mens den for oss "faranger" kun er et skritt tilbake til barndommen og til å bli skikkelig gjennomvåte for en snau uke. Så lykke til.

The Viking

The Viking

Copyright 2000-2024 The Viking, All Rights Reserved
På nett siden 1999 med informasjon og nyheter fra Thailand
Vikingpattaya