Årgang 25. Uke 21, søndag 26. mai 2024/2567
Møt Gullmannen, Pattayas "James Bond"
Jeg fikk endelig oppfylt et ønske om å intervjue et kjent og kjært innslag i Pattayas bybilde, den gullbehengte syklisten.
The Viking
Gullmannen, et kjent innslag i Pattaya

Vi fikk hans tillit, avtalte et intervju og foto dagen etter. Historien er på mange måter fasinerende og forteller om en mann med en spesiell livsfilosofi.

"James Bond" som er hans kallenavn her i Pattaya, startet sin gullmisjon her for fire år siden.

På det tidspunkt hadde det allerede startet å utvikle seg en tanke hos ham på det å leve asketisk, men fremfor alt prøve å være til enkel og uhøytidelig glede for andre mennesker. Og dette er faktisk hele hans misjon!

Og sannelig, uansett hvor han sykler gjennom Pattayas gater, vinkes og smiles det til den i dag 41 år gamle gledesprederen.

Han sykler ca fem timer daglig, fem dager i uken om været tillater det. Den velutstyrte sykkelen er utstyrt med både sirene og blinkende røde lys om trafikken skulle hindre fremkomst og på den ene skoen har han et termometer med blinkende lys. Vindmåler er også montert på styret. Bildet viser nødvendigheten av dette, ikke et ubetydelig vindfang.

Lever alene her i Pattaya.
James Bond har ikke familie her i Thailand, men besøker noen ganger sin familie i London. Hans sobre skole engelsk røper en solid borgerlig bakgrunn fra London, noe som han også innrømmer og som lettet samtalen betraktelig for denne norske intervjuer som ellers har store problemer med å skjønne engelskmenn her nede!

Barmiljøet fornekter seg heller ikke: "alle" mente i forkant av intervjuet bestemt å vite at mannen var norsk, noe som avkreftes herved!

Kjøpte sykkel og mundur++
Han forteller at sykkelen ble innkjøpt brukt for 800 Baht. Gulljakken og hatten er kjøpt i Bangkok. Det andre, diverse flagg, dusker, gullbånd og plastblomster er kjøpt rundt omkring.

Han har aldri vært utsatt for noen trafikkulykke. Selv den mest surrete sjåfør her nede kan ikke unngå å se ham, og politiet er vennligheten og hjelpsomheten selv, forteller James Bond.

I motsetning til filmens James Bond, har denne utgaven verken mobiltelefon eller data, men på en måte er også denne James omgitt av vakre kvinner: alle barjentene som uhemmet virkelig setter stor pris på hans tilsynekomst, med vinking, ekte glade smil og tilrop.

Jeg vil alltid huske dette møtet med en James Bond versjon som utstråler varme og uselviskhet.

Vi ønsker ham lykke til videre. La oss håpe vi får glede oss over ham lenge enda!


The Viking
Jeg fikk endelig oppfylt et ønske om å intervjue et kjent og kjært innslag i Pattayas bybilde, den gullbehengte syklisten.

2010 Gullmannen på Beach Road

The Viking
Her sykler "Gullmannen" forbi Hilton på Beach Road desember 2010.

2011 Gullmannen i Soi Post Office

The Viking
Her sykler "Gullmannen" opp Soi Post Office januar 2011.
Copyright 2000-2024 The Viking, All Rights Reserved
På nett siden 1999 med informasjon og nyheter fra Thailand
Vikingpattaya