Årgang 25. Uke 21, søndag 26. mai 2024/2567

The Viking
Golf i Thailand
Vi tør påstå at Thailand er et av verdens beste land for golfspillere. Enten du allerede er en veletablert spiller eller gjerne vil lære å spille golf er det ikke mange land som kan måle seg med Thailand. Vår beskjedne påstand er at Thailand har alt for at du skal kunne dyrke denne fantastiske sport hele året.
The Viking

12 gode grunner til at det er fantastisk å spille golf i Thailand.

 1. Mye for pengene.
  Thailand gir alle turister mye for pengene. Det er nok å vise til det store utvalget av rimelige hoteller og golf, shopping på lokale markeder, kjøpesentra og varehus i verdensklassen, det store utvalget av spisemuligheter og spennende natteliv med høy kvalitet til rasende lave priser.
 2. Klima.
  I den kjølige sesongen fra november til februar har Thailand et fantastisk klima. Lett bris og konstant solskinn gir enormt gode forhold for en ferie med golf. Selv om sommeren, når det er litt varmere, er det akseptable forhold for golfing.
 3. Golfbaner.
  Med mange baner under utvikling av ledende profesjonelle, som Jack Nicklaus, Nick Faldo og Greg Norman, tilbyr Thailand store spilleopplevelser. I tillegg er en rekke baner designet av berømte landskapsarkitekter, som Pete Dye og Robert Trent Jones sammen med ledende japanske arkitekter. Det finnes over 200 baner over hele landet, og hvert år åpner nye kvalitetsbaner, slik at besøkende golfere har nok å velge blant.
 4. Variert geografi.
  Thailand er et vakkert land som tilbyr et stort antall fullstendig ulike destinasjoner. Fra den travle hovedstaden Bangkok til den vakre fjellnaturen i Chiang Mai og Chiang Rai, fra de fine badestrendene i Phuket og Koh Samui til det store opplevelsestilbudet i Pattaya, fra den rolige havnebyen Hua Hin til de slående naturscenene i Khao Yai - Thailand har et sted for enhver smak.
 5. Infrastruktur.
  Myndighetene støtter turistindustrien gjennom Tourism Authority of Thailand (TAT), og fremme av golfsport er en prioritert oppgave for TAT. Resultatet er at reisende golfere nyter godt av utmerket informasjon og en infrastruktur med reguleringer som sikrer en ferie av høy kvalitet.
 6. Caddier.
  I Thailand får golfere en eksepsjonell caddieservice på kjøpet. Caddiene tar imot deg når du kommer og sørger for at alt er klart før du går til teen. De guider deg smilende rundt på banen. De markerer baller oppgir gjerne avstander på banen og siktelinjer for puttene dine. I tillegg hjelper de til med å holde deg kjølig og forfrisket.
 7. Innkvartering.
  Uansett hvor du kommer i Thailand vil du finne et sted å bo som passer for ditt budsjett, enten det gir rom for imponerende femstjerners hoteller og ferieboliger eller enkle bungalower med thai stil. Thailand har alt for enhver turist.
 8. Den thailandske befolkningen.
  Innbyggerne i Thailand er kjent for å være blant de vennligste i verden. Deres ansikter er alltid smilende, så landet kalles ikke "Smilets Land" for ingen ting. Thailenderne er alltid svært imøtekommende ovenfor utlendinger.
 9. Maten.
  Enten du inntar en lokal rett eller blir servert fra et kosmopolitisk cuisine er maten alltid like fabelaktig. Lokale kjøkken har en enorm variasjon, og utvalget av internasjonale restauranter er stort for dem som foretrekker mat de er vant til hjemmefra.
 10. Kultur og skikker.
  Thailand er et enestående land som heller ikke har sin like i Asia. Det er overveiende buddhistisk, og Thailand har utviklet sin egen eksotiske kultur med skikker som er forskjellige fra alle andre. Thailenderne er stolte, samtidig som de er usedvanlig tolerante ovenfor andre.
 11. Når du vil gjøre noe annet enn å spille golf.
  Det er så mye å finne på utenfor banen at du blir bortskjemt av valgfriheten. Fra besøk i de fantastiske templene og andre hellige steder til vandring i de lokale markedene og gatelangs der gateselgerne tilbyr alt som tenkes kan, Thailand er rett og slett en turistmagnet. Slående flotte strender, naturskjønne fosser og fjell, handlesentra med internasjonal stil, spa i verdensklassen, båtturer til idylliske øyer, elefantriding og slik kan vi fortsette å liste opp atspredelser i det uendelige.
 12. Klima.
  Det er to faktorer som har avgjørende betydning for tilgangen til golfbanene: Den første er årstiden, og den andre er forskjellen mellom høysesong og lavsesong.

Thailand har et tropisk klima med tre distinkte årstider. Over det meste av Thailand inntreffer den varme årstiden fra mars til mai, den grønne årstiden fra juni til oktober, og den kjølige årstiden fra november til februar.

Den kjølige årstiden er mild og solrik, med en luftfuktighet som er betydelig lavere enn ellers. Temperaturen varierer stort sett mellom 20 og 30 grader Celsius i Pattaya og omegn, med en klar himmel og milde briser. Nord i Thailand kan temperaturen komme ned i 15-16 grader, og opp i 35-36 grader i sør. I den kjølige årstiden er forholdene perfekte for golfere, særlig på østsiden av Siam-bukta (Eastern Seabord). Fra november til februar er det også høysesong for turismen i Thailand, og det kan være travelt på overnattingsstedene og golfbanene i de mest populære områdene.

I den varme årstiden, fra mars til mai, kan temperaturen komme opp i 40 grader Celsius midt på dagen når årstiden er på sitt varmeste. Temperaturen øker imidlertid så gradvis at den oppleves behagelig, noe som også skyldes at luftfuktigheten på denne tiden er lav i hele Thailand. Fra mars til mai er de beste tidene for golf tidlig om morgenen og etter lunsj når temperaturen er mest behagelig.

Thailand ligger i en del av verden som har to tropiske monsuner: Den varme sørvestre monsunen fra mai til september, og den kjølige nordøstre monsunen fra slutten av oktober til begynnelsen av mars. I den grønne årstiden, fra juni til oktober, sørger monsunen for varierende vær. Thailand har en langt tørrere monsun enn de øvrige landene i regionen, og solen skinner for det aller meste. Av og til kan det imidlertid forekomme kortvarige regnskurer og kraftig torden, særlig i september. Da er også luftfuktigheten på det høyeste.

Selv under den såkalte regntiden som topper seg i september er det behagelig å oppholde seg i Thailand, og særlig i Pattaya. De varme regnskurene er sjelden kraftige, og det tar ikke lang tid før det tørker opp igjen. I motsetning til resten av Thailand kan golf derfor spilles hele året i og omkring Pattaya. Her er også den kjølige nordøstlige monsunen mest fremtredende.

Oppsummering
Så vår ærbødige påstand er at Thailand er verdens flotteste golfdestinasjon, og vi vil spesielt fremheve Pattaya med sine 20 golfbaner innen en times kjøring. Vi skal heller ikke glemme Siam Golf & Country Club som er Thailands mest moderne golfbane med 27 hull og ligger bare ca. 10 kilometer fra Jomtien/Pattaya.


Copyright 2000-2024 The Viking, All Rights Reserved
På nett siden 1999 med informasjon og nyheter fra Thailand
Vikingpattaya