Årgang 25. Uke 21, søndag 26. mai 2024/2567

Arkiv 2015

Her har vi samlet en del av det som var publisert i 2015.

2015 Pattayas store tunnelgraving
Pattayas store Sukhumvit Road tunnelgraving er godt i gang. Prosjektet er beregnet å ta 3 år så det skulle bety ca. 2 og et halvt år før det er ferdig, men vi får se, det bruker alltid og ta litt ekstra tid.
The Viking En del trafikkproblemer har det blitt, da mange måtte legge om sine kjøreruter men man har fort vendt seg til dette. Se bilder fra oppdatering og følg hele gravingen fra start.  Les mer…
2015 Lavsesong i Pattaya, men høysesong for Thaier i Norge
20. August ankom thailandske topp star Monkaen Kankoon Bergen Lufthavn Flesland med sitt band. Ailin (Thai Away) var som vanlig på plass og sørget for innkvartering og bespisning. Neste dag den 21. blir det lydsjekk og senere konsert på Rick's Teater.
The Viking

Ny thaikonsert i Bergen den 21. August 2015 - en gedigen "Hjemme alene fest" a la Thai.

Fredag 21. August 2015, tradisjonen tro kom enda et nytt thai band til sommerlige Bergen. Denne gang var det selveste Monkaen Kankoon med venner.

Noen av leserne stusser kanskje over dette med hjemme alene fest. Forklaringen som The Vikings tilstedeværende for anledningen har funnet opp, var at denne kvelden var helt og holdent thaidamenes.

 Les mer…
The Viking

http://www.new-nordic.com

2015 Pattaya ungdoms bar - pub stengt
The Viking
Ikke lett å holde orden på 100 tenåringer

En Pattaya ungdomsklubb der mer enn 100 mindreårige tenåringer ble funnet i å drikke alkohol, er blitt stengt for 5 år.

Det er den første pub - bar i Thailand som har blitt stengt for fem år under den nye loven fra Nasjonalt råd for fred og orden direktivet, straffen er fastsatt i NCPO etter §44 av den midlertidige grunnloven forrige måned for underholdningssteder som blir funnet i og serverer mindreårige kunder eller opererer utenfor lovlige driftstider.

Banglamung raidet Face Club, i en liten soi ved Central Road i sentrale Pattaya, tidlig 30. juli hvor de fant 120 kunder og bare seks av dem var over den juridiske alder for servering av alkohol på bar/pub som er 20 år, fem gutter og jenter var også under 15 år.

Pattaya politiet forsøkte å hale 114 tenåringer til Soi 9 politistasjonen og ringte fem baht busser for transport, men mens de ventet på baht busser stakk tenåringene av til alle kanter. Politiet klarte bare å samle en håndfull av dem for frakt til politistasjonen hvor foreldrene vil bli underrettet.

Eiere og daglig leder ble arrestert og venter nå på sin dag i retten og vi har fått informasjon om hyppige kontroller i bar miljøet i Pattaya hvor det spesielt skal sjekkes ut servering til mindreårige.


2015 Søker du nye kunder?
Vi går mot en ny høysesong, markedsfør ditt firma Nå! Prøv en bannerannonse her på The Viking! Bli sett av 1000 vis av potensielle kunder. Enten de allerede er i Thailand, eller planlegger neste tur!
The Viking The Viking er det største og eldste forum for skandinaver i Jomtien, Pattaya og Chonburi distrikt og har representert denne gruppen i mer enn 20 år på nett og i papirutgaven av magasinet.
2015 New Nordic satser videre i Norge og Thailand
Vi fikk intervju med Knut Holstrøm når han besøkte New Nordic på Jomtien og han fortalte at det var spennende ting som skjer nå når New Nordic har åpnet kontor i Norge.
The Viking

AsiaSpesialisten AS, nå en del av New Nordic Group i Thailand. Vi har fått nye eiere, og er nå en del av New Nordic Group, den største utbygger av hotell og leiligheter i Jomtien området i Thailand. New Nordic Group kan i dag tilby ca 5000 hotellsenger og har ca 50 utbyggingsprosjekter pågående eller planlagt.

AsiaSpesialisten AS vil bli New Nordic Group's salgskontor i Norge samtidig som vi fortsetter vår sterke satsing på salg av reiser til hele Syd øst Asia. I den sammenheng flytter vi i disse dager inn i nye, flotte kontorer sentralt og på gateplan i Tønsberg.

 Les mer…
2015 Pressekonferanse på Lindas Restaurant
Exclusive Chef Kato fra Norge, presenterte Tohkaiya produkter i Thailand.
The Viking

En pressekonferanse ble holdt forrige uke på den populære Lindas Restaurant i Jomtien hvor Linda selv presenterte sin nye prisbelønte kjøkkensjef Kato.

Gjestene fikk anledning til å prøve noen av rettene fra et nytt tillegg til menyen med tittelen - A Taste of Nordic - med skandinaviske oppskrifter som ble en nydelig matopplevelse og som var spesielt laget av kjøkkensjef Kato for anledningen, hvorpå vi fikk servert den utsøkt 3 retters lunsj.

Se bilder fra presentasjon av kjøkkensjef Kato, rettene, gjestene, ny 3 retters meny og litt fra kjøkkensjef Kato sin CV.

 Les mer…
2015 Jomtien Beach sin ansiktsløftning er i gang
Arbeidet er planlagt å ta 2 år og prosjektet startet i april og vil fortsette til mars 2017 med nytt fortau, plante trær, ulike sportsplasser, rekreasjonsplasser, en lekeplass for barn, offentlig rasteplass og et utsiktspunkt.
The Viking

Planen er at Jomtien Beach vil få noe Nong Nooch magi over seg med dette 270 millioner baht prosjekt og ansiktsløftningen da arbeidet blir utført av Nong Nooch Land and Garden Design Co., en del av den prisbelønte Na Jomtien orkidéfarm og elefant park.

Suntorn Sompamai, direktør for byggekontrollen for Pattaya Engineering Department, sa fortau og rekerasjonsområdet langs Jomtien Beach har forverret seg på grunn av flom og erosjon og er i for dårlig stand, for bruk av funksjonshemmede og mange turister.

Prosjektet vil bli delt inn i fire faser som går fra Dongtan Beach til Najomtien Sub-district. Målet er å gjøre Jomtien til en vakker, interessant og praktisk attraksjon for lokalbefolkningen og turister.

2015 Alkoholfrie soner rundt skoler
Statsminister Prayut Chan-OCHA vil at butikker og puber som selger brennevin som er plassert rundt studiesteder ikke bør være plassert innenfor 300 meters radius fra studiesteder.
The Viking

Ovennevnte kommentar fra statsministeren var svar på de siste klager fra universitetsadministratorer og studenter om butikker og puber som selger brennevin.

Han foreslo å ta en titt på de eksisterende lover eller forskrifter om brennevin som selges nær universiteter for å finne ut hvor langt disse etablissementene burde være borte fra studiestedene.

Hvis de er innenfor off-limits sonen, bør de først bli gitt en advarsel og gitt en viss tid til å følge loven sa han og legger til at i dette tilfellet skal loven anvendes trinnvis, de bør få litt tid å venne seg til å rette seg etter loven.

2015 Hooters åpner i Pattaya
Største internasjonale Hooters vil åpne i Pattaya og det blir en restaurant med 564 sitteplasser. Menyene inkluderer hamburgere og andre sandwicher, biffer, sjømat, kyllingvinger, er restaurantkjedens spesialitet.
The Viking

Den moderne restauranten vil inneholde to barer, 50 HD-TV og to utendørs terrasser hvor gjestene kan slappe av og nyte den vakre utsikten.

Hooters er navnet til to amerikanske restaurantkjeder; Hooters of America, Inc., med hovedkontor i Georgia, og Hooters Inc., med hovedkontor i Florida.

Satsingen er en del av en 30 restaurant utbyggingsavtale nylig signert av Destination Resorts Co. for å utvide Hooters tilstedeværelse i hele Sørøst-Asia.

2015 Baht busser skal få sikkerhetsoppgradering
Pattayas baht busser skal få en sårt tiltrengt sikkerhetsoppgradering.
The Viking

Chonburi nestkommanderende, Pol. Col. Trairong Piewphun åpnet Trygg Pattaya Baht Buss Prosjekt 21. mai i Pattaya på Skole nr 8.

Etter en ide fra Pattaya politi og Pattaya Transport Cooperative, er prosjektet rettet mot ivaretakelse av turister og innbyggere for både dårlige sjåfører og tyver.

Pattayas Pol. Col. Sukthat Pumpunmuang sa formålet med Safe Baht Buss-prosjektet er å trene taxisjøfører i å kjøre sikkert og beskytte passasjerene og deres verdisaker.

 Les mer…
2015 AIG forsikring oppfordrer ungdom til å bruke hjelm
Chonburi, offentlig instanser og AIG forsikringsselskap i Thailands, slår seg sammen med foreldrene for å lære sine barn å bruke hjelm når de kjører på motorsykler/mopeder.
The Viking

Guvernør Khomsan Ekachai og Tommy Ladwa-Kitkola, administrerende direktør for AIG Thailand Group, Chonburi politiet, Thai Health Foundation og medlemmer av en lokal hjelmkampanje gruppe vil sette i gang kampanjen fra 29. mai Som en del av arbeidet vil AIG donert 2000 hjelmer.

Hjelmgruppens direktør Taejing Siripanich sa foreldrene bør behandle motorsykkelhjelmer på lik linje som vaksiner. Det er ikke opp til barnet om å ha hjelm eller ikke, men avgjørende for deres helse.

Han sa imidlertid at foreldre misforstår dette med risiko og at ulykker kan skje når som helst. Manglende bruk av hjelm kan straffes med bøter og til og med fengselsstraff.

Men han innrømmet at politiet sjelden stopper og bøtelegger ungdommene. Derfor sa han vi må utdanne foreldrene om behovet for at hjelmer har topp prioritet.

2015 Avtale undertegnet om utviklingen av U-Tapao flyplass
CHONBURI 4. juni 2015. The Royal Thai Navy og Samferdselsdepartementet har inngått en samarbeidsavtale for å utvikle U-Tapao flyplass som ligger rett ved Pattaya, som den tredje kommersielle flyplassen til og betjener Bangkok.
The Viking Samferdselsminister Prajin Juntong og Navy Commander-in-Chief Kraisorn Chansuvanich onsdag undertegnet en avtale om utvikling av U-Tapao flyplass, som forberedelse til økt lufttransport i fremtiden. Full kommersiell tjeneste forventes å være tilgjengelig på U-Tapao flyplass innen 2017.  Les mer…
2015 Lodder må selges for 80,- Baht fra juni
Statsminister Prayut Chan-o-cha sakt regjeringen må håndheve § 44 av den midlertidige grunnloven for å løse problemet med overprisede statlige lodd.
The Viking

PM sa på sin ukentlige TV-program at regjeringen var fast bestemt på å takle problemet pris på regjerings lodd siden det hadde rammet lav inntekt mennesker i lang tid. Regjeringen hadde brukt mer enn åtte måneder å håndtere problemet på en normal rettssystem, men til ingen nytte. Regjeringen måtte derfor bruke § 44 for å hjelpe folk til å kjøpe et lodd for 80,- baht, sa general Prayut.

Chonburis guvernør advarte små lotteri leverandører mot oppjekking av loddpriser til 110,- eller 120,- Baht som det var tidligere med store bøter eller fengsel.

2015 Thai Food Festival Bergen
For annen gang ble denne mat og kulturfestivalen arrangert i Bergen i regi av Thaiforening Hordaland og Norsk Thaifremme.
The Viking

Det var nesten på dagen ett år siden det hele begynte. Oslo har hatt thailandsk mat og kulturfestival i flere år og thaiene bosatt i Hordaland kunne selvsagt ikke være dårligere. Det skulle bare mangle!

Styreleder Orawan Meji var oppstarter og primus motor her i Bergen i fjor. Hun dro det hele i gang sammen med medlemmer i Thaiforening Hordaland og Norsk Thaifremme. Det ble en stor suksess. Ja, så stor at det var liten tvil om at dette skulle gjentas i 2015. Og slik ble det, til glede for alle, både thaier og norske.

The Viking var som vanlig til stede der det skjer, når det skjer, litt selvskryt må man kunne tillate seg.

 Les mer…
2015 International Food & Beverage Party
The Viking var invitert til party på Foodland og som vanlig bugnet det av mat og vin på alle bordene, så torsdag ettermiddag 14. mai var hele den nedre parkeringsplassen på Foodland omgjort til ett International Food & Beverage Party og smaksplass for Foodland delikatesser.
The Viking Denne ettermiddagen samlet det seg mer enn 500 - 600 glade mennesker, turister og thailendere om hverandre og topp kvalitet internasjonale mat og drikke med viner fra 7 Thai vin distributører. Det var et bra utvalg av thai, kinesisk, australske, italienske og koreanske matvarer, pluss Foodland sin egen Butcher s Choice utvalg av kvalitet kjøttprodukter.  Les mer…
2015 Inspeksjon av Walking Streets gateskilt
Et team fra Pattaya City Hall Security Committee var på besøk til Walking Street i Sør-Pattaya på morgenen tirsdag for å inspisere alle skilt og reklamer ut mot gaten.
The Viking Fra en fersk undersøkelse, organisert etter mange klager som ble presentert for City Hall, konkluderte en rapport at et stort antall av skilter for business og butikker har blitt fare for offentlig sikkerhet ved at de plasserer sine skilter over alt, blokkerer passasje for fotgjengere og trafikk, noen med farlig lavt høyder, godt under den lovlige høyde på 5 meter fra bakken. Dette ble ansett som ulovlig fordi hvis en brann bryter ut i området ville det være umulig for brannbiler å passere uhindret. Derfor, etter inspeksjon en umiddelbar ordre ble gitt for at alle skilt eiere skal bli varslet om å fjerne sine skilter innen 7 dager, og da en annen inspeksjon vil bli foretatt i området. Hvis de ikke overholder, så vil skiltene bli tvangsflyttet og eierne vil bli gjenstand for heftige bøter.
2015 Vi feiret 17. mai i Pattaya
Mange sperret øynene opp i Thappraya Road 17. mai. Da ble lokalbefolkningen møtt av barnetog, hurra rop og vaiende norske flagg.
The Viking En ny flott 17. mai feiring på Den Norske Sjømannskirken i Pattaya, takket være flotte sponsorer, glimrende kjøkkenstab, fantastiske frivillige og ikke minste de over 300 gjestene som koste seg i varmen.  Les mer…
2015 Vi ønsker alle en riktig god 17. mai
Hvor skal du på 17. mai som er i Jomtien/Pattaya?
Sjømannskirken har jo på dagen, men feiringen er jo ikke slutt kl. 16:00. Så her har du flere alternativer for kvelden, så hva med alle de andre norske restauranter og barer. Vi mangler ikke mange nå, så har du 17. mai tilbud så legg ut i dag.
2015 Ny innstramning på overstay
Vi fikk denne nye informasjonen angående Overstay, fra den svenske ambassaden i dag.
The Viking Det er tydelig at de har begynt å stramme inn på Overstay fra emigrasjon i Thailand. Husk at dere som har 90 dagers rapportering, her gjelder også overstay. Så sjekk visa ditt i passet!
2015 Gryta Hennar Mor
I disse tider med lavsesong og stillstand av gjester tvinger det seg frem kreativ tenkning på mange barer for å trekke til seg flest mulig av gjestene som fremdeles er innen rekkevidde.
The Viking
Her er Mor Mee med gryten sin, full av god og velluktende lapskaus

Et prima eksempel på dette er baren Nats Bar i Soi 7 på Jomtien.

I fjor skrev The Viking om en annen bar på Jomtien som også måtte tenke nytt pga. sviktende gjestetilgang i lavsesongen. Jentene der begynte å strikke og hekle, - tok opp bestillinger.

På Nats Bar som for det meste er frekventert av nordmenn har ledelsen vært i tenketanken, resultatet er å lage og servere litt av norsk mat som passer norske ganer - som et supplement.

Det første forsøket var kanskje ikke uventet: Lapskaus! The Vikings utsendte ankom ca. 18:30 og jammen santen står ikke vår alles Mor, fra vår barndom der med gryten sin, en stor en, fylt med velduftende lys lapskaus.

Og The Viking tok selvsagt øyeblikkelig kontakt som den gravende publikasjon den er og viste frem visittkortet til Mor som har navnet Mee og som ble redd og nervøs og gjentatte ganger lurte på om dette var farlig og litt skummelt! Dette ytret hun både på thai og norsk. Ja på norsk! Hun hadde bodd i Drangedal i et sted som heter Kroken som The Vikings utsendte aldri hadde hørt om, men det gjorde ingenting for nå begynte Mor Mee å senke skuldrene, også takket være en av stamkundene som forklarte henne at The Viking var et seriøst magasin som han har kjent til i mange år.

Et naturlig spørsmål var jo om hvordan lærer man damene å tilberede denne norske føden. Stamkunden viste seg å ha en finger med i spillet her, han var nemlig utdannet kokk, utflyttet fra Oslo for mange år siden.

Og nå til faktadelen:
Baren Nats finner man om man går fra strandsiden inn i Soi 7, ca. 100 meter opp i gaten på venstre side i Jomtien vel og merke!

Lapskaus skal serveres på fredager og på tirsdager skal det tilbys kjøttsuppe, vanligvis tilbys det fra kl. 17:00. Porsjonene er solide, The Vikings utsendte klarte ikke å spise opp alt enda det var gratis siden man kom fra The Viking!

Til slutt, jeg valgte overskriften "Gryta Hennar Mor", sangen ble en storslager i Norge på slutten av 50 tallet i regi av Salhuskvintetten, et vaskeekte strileband fra Salhus utenfor Bergen. Flere versjoner av sangen Gryta Hennar Mor er enkelt å finne på You Tube. Så ønsker The Viking lykke til videre til Nats bar med flere kommende tiltak.


Pattaya Beach i mars 2015

The Viking
Fra Pattaya Beach i mars 2015 sett mot Naklua mot nord.
2015 Dansk konsulat i Jomtien/Pattaya legges ned
The Viking

Trist melding til våre danske venner i Pattaya området, som nå må reise til Bangkok, for å ordne alle typer av dokumenter.

Udenrigsministeriet har besluttet at nedlægge det danske konsulat i Pattaya. De konsulære opgaver vil fremover blive varetaget af ambassaden i Bangkok. Konsulatets sidste arbejdsdag er 10. marts 2015 og sidste indleverings dag for dokumenter til behandling på konsulatet i Pattaya er 6. marts 2015.

Vi var i kontakt med det norske Konsulatet på Jomtien, som har samme adresse og fikk bekreftet at det ikke berører dem!

Etter at vi sendte ut melding på nyhetsbrevene fra Scandinavian Expats Club Pattaya, fikk vi forklaring på nedleggelsen fra den Danske Ambassaden!


 Les mer…
2015 Avkjørsler fra Sukhumvit sperres av
Oppdatert 23. februar!
Nedkjørsel til Central Pattaya Road stengt når du kommer Sukhumvit nordfra. Fem meter, en og en halv trafikkfil ved Sukhumvit sentrum vil bli stengt for trafikk fra Boonthavorn til Soi Wat Boonsampan i den innledende fasen av byggingen
The Viking Nå er kryssningen fra Siam Country Club Road over Sukhumvit også sperret. Det blir oppfordret til alle som bor på andre siden av Sukhumvit fra Pattaya å finne alternative veier inn og ut av Pattaya!  Les mer…
2015 Trafikkaos klager
Mange beboere som bor langs Siam Country Club Road og andre nærliggende lokalsamfunn var samlet i krysset ved jernbanesporet på morgenen lørdag 28. februar for å delta på et møte med det lokale politiet for å finne en løsning på det stadig økende trafikkproblemer i området.
The Viking Ifølge noen, har på grunn av byggingen av den nye tunnelen på Sukhumvit Road gjort at og noen veier blir enveiskjøring til og fra Sukhumvit som gjør at trafikkproblemet øker dramatisk. Etter å ha lyttet til to timer med protester, Deputy Commander of Chonburi politiet, Politi oberst, Pisit Proeyrungrote lovet å ta alle klager og forslag til Rådhuset for vurdering, før et nytt møte er planlagt tirsdag 3. mars.
2015 Pattayas store Sukhumvit Road tunnelgraving
Entreprenører har startet oppryddingen av arbeidssonen for Sukhumvit-Central Road tunnelen, etter flere år med planlegging har bygging av en underjordisk trafikk-bypass tunnel under Sukhumvit Road begynt.
The Viking

Entreprenører begynte 13. januar å rydde byggesonen, en kilometer lang strekning av Sukhumvit nær Central Road-krysset og selve gravingen ble bestemt etter siste møte i City Hall med varaordfører Ronnakit Aegasing og alle som er involvert i prosjektet om å begynne fredag 20. februar.

Prosjektet er beregnet å ta 3 år og Pattaya vil nok få en del trafikkproblemer da mange må legge om sine kjøreruter.

Trafikkplaner for tunnelkonstruksjon sone er også fastsatt!

 Les mer…

Expatsmøte i februar 2015

The Viking
Pattaya Expats sitt medlemsmøte 15. februar på Green Tree under ledelse av John Alf Hærum.

Valentine

The Viking
Pattaya by er flinke med dekorasjoner og til å lage fotomuligheter. Her et oppsett for å ta bilde av deg og din utvalgte under Valentine i februar 2015.

Strandpromenaden i februar

The Viking
Strandpromenaden i februar om formiddagen. Ikke så mange folk.
2015 Nordmann knuser ATM maskin i Pattaya
En norsk mann ble pågrepet av politiet i Pattaya for angivelig å ha ødelagt en ATM maskin på lørdag kveld.

Pol Lt Kwanchai Namkanisorn, vakthavende ved Muang Pattaya politistasjon, sa den mistenkte var en nordmann 46 år. Nordmannen var beruset og bøllete da han ble funnet i nærheten av Siam Commercial Bank ATM maskin på Soi Jomtien 6.

En gateselger på stedet fortalte politiet at den mistenkte hadde drukket alene i timevis i en bar i nærheten av ATM maskinen.
Selgeren senere hørte en høy lyd, og fant ut at minibankens kortleser skanner var ødelagt.

Men nordmannen fortalt politiet at ATM maskinen var allerede skadet når han kom. Politiet sjekker nå overvåknings kamera fra området.

 Les mer…
The Viking
2015 Media fra 60 land er invitert
Media fra 60 land er invitert for å fremme Thai turisme med spesiell vekt på de skandinaviske journalister.
The Viking

TRANG 22. januar 2015, vil The Tourism Authority of Thailand (TAT) holde en pressekonferanse hvor de har satt opp tur for media representanter fra 60 land som vil besøke kjente steder i Thailand.

Som en del av planen for å gjøre landet bedre kjent blant utlendinger, vil TAT lede en gruppe utenlandske journalister å observere karakteristiske turistattraksjonene i åtte provinser, inkludert Lampang, Loei, Trat, Ratchaburi, Samut Songkhram og Nakhon Pathom.

 Les mer…
2015 Innskjerpelse på alkoholsalg
Fra januar vil det bli ytterligere innskjerpelse på salg av alkohol da tidene det nå er tillatt å selge er fra klokken 11:00 til 14:00 og fra klokken 17:00 til 24:00.
The Viking

Dette gjelder alle utsalgssteder. For restauranter og barer gjelder egne regler. Tidligere var det multig å få kjøpt alkohol hele døgnet hvis man kjøpte over 10 liter. Denne muligheten er fjernet.

Overtredelse medfører 6 måneders fengsel og/eller 10 tusen Baht i bot.

2015 Slange på haiketur
Sawang Boriboon Rescue team ble kalt ut enda en gang på ettermiddagen mandag til 12. januar.
The Viking

Det var for å ivareta en uønsket besøkende - med andre ord en slange - som ble funnet da den prøvde å haike med en bil til Pattaya som tilhørte Miss Jeeranan Jamroon.

Det tok teamet 30 minutter for å få den to meter lange skapning i en sekk for å bli tatt til et egnet område å bli sluppet tilbake til naturen.

2015 Nå ulovlig å nekte å blåse i en alkohol tester
En ny lovendring som trådte i kraft 31. desember 2014 innebærer at det nå er ulovlig å nekte en Alkohol test i Thailand.
The Viking Alle som nekter å ta en pusteprøve når de blir spurt av politiet vil bli antatt beruset og sannsynligvis arrestert og siktet for promillekjøring.

Under den gamle loven kunne sjåfører nekte å ta en test og ville bli bøtelagt med 1000 baht. Om du tok testen og funnet å være over grensen kunne du få opp til ett år i fengsel eller en bot på opp til 20 000 baht slik at de fleste rett og slett nektet og heller betalte 1000 baht og kunne kjøre videre, greit for å unngå strengere straff.

 Les mer…
Copyright 2000-2024 The Viking, All Rights Reserved
På nett siden 1999 med informasjon og nyheter fra Thailand
Vikingpattaya