INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 813 ]  
Dansk konsulat i Jomtien/Pattaya legges ned
Lukningen af det danske konsulat i Jomtien... Efter vi har skrevet om lukningen af det danske konsulat i Jomtien, har vi modtaget svar fra den danske ambassade i Bangkok.

Udenrigsministeriet har besluttet at nedlægge det danske konsulat i Pattaya. De konsulære opgaver vil fremover blive varetaget af ambassaden i Bangkok. Konsulatets sidste arbejdsdag er 10. marts 2015.

Kære Scandinavian Expats Club Pattaya

I forbindelse med lukningen af det danske konsulat i Pattaya vil gerne dele følgende information om lukningen med jer, som I måske vil finde relevant for jeres læsere:

Der er sket meget på det teknologiske område, siden konsulatet blev oprettet i Pattaya i 1999. Noget er blevet mere kompliceret – som for eksempel behovet for at få optaget biometri på en ambassade, når man skal have et nyt pas – men meget er blevet langt lettere som konsekvens af den teknologiske udvikling med emails og med digitalisering af mange af de danske myndigheders opgaver.

Da særligt kravet om biometri i passene har skabt ændringer i konsulaternes arbejdsopgaver, idet udstedelse af pas tidligere var en af de vigtigste opgaver for konsulaterne verden over, er udenrigsministeriet i gang med en overordnet tilpasning af konsulatstrukturen med lukning af en række konsulater. Det er som led i den tilpasning, at konsulatet i Pattaya nedlægges.

Langt de fleste ting, man skal have hjælp til fra de danske myndigheder, kan man nu få løst ved at skrive emails, sende en fax eller et almindeligt brev til ambassaden. Det er altså ikke nødvendigt at tage til Bangkok. Det er kun, hvis man skal have et nødpas eller et børnepas, at man fremover er nødt til at besøge ambassaden – og så selvfølgelig, som hidtil, hvis man skal have et nyt pas med biometri. Vores erfaring viser, at der ikke er ret mange danskere, der har haft behov for nødpas og børnepas i Pattaya.

Fængselsbesøg og besøg på hospitaler vil blive udført af ambassadens medarbejdere – ligesom det stort set hele tiden har været gjort.

Vi har på ambassaden planer om fremover mindst en gang om året at besøge Pattaya, så man i den forbindelse kan få ordnet de ting, man ellers skulle til Bangkok for. Vi vil medbringe en mobil biometrikuffert, så vi som en ekstra service i forhold til tidligere også kan lave almindelige pas.

Vi håber og tror, at danskere i Pattaya-området alt i alt fortsat vil opleve, at de kan få den hjælp, de har behov for.

Med venlig hilsen
Sandra Jensen Landi
Souschef