INNHOLD Årgang 21. Fredag 29. Mai 2020  [ 811 ]  
Gryta Hennar Mor
Her er Mor Mee med gryten sin, full av god og velluktende lapskaus.
Fra vår nye serie om restauranter/barer i Pattaya/Jomtien!
I disse tider med lavsesong og stillstand av gjester tvinger det seg frem kreativ tenkning på mange barer for å trekke til seg flest mulig av gjestene som fremdeles er innen rekkevidde.

Et prima eksempel på dette er baren Nats Bar i Soi 7 på Jomtien.

I fjor skrev The Viking om en annen bar på Jomtien som også måtte tenke nytt pga. sviktende gjestetilgang i lavsesongen. Jentene der begynte å strikke og hekle, - tok opp bestillinger.

Men nå Nats Bar, som for det meste er frekventert av nordmenn - ledelsen har vært i tenketanken, resultatet er å lage og servere litt av norsk mat som passer norske ganer - som et supplement.

Det første forsøket var kanskje ikke uventet: Lapskaus!
The Vikings utsendte ankom ca. 18:30 og jammen santen står ikke vår alles Mor, fra vår barndom der med gryten sin, en stor en, fylt med velduftende lys lapskaus.

Og The Viking tok selvsagt øyeblikkelig kontakt som den gravende publikasjon den er og viste frem visittkortet til Mor som har navnet Mee og som ble redd og nervøs og gjentatte ganger lurte på om dette var farlig og litt skummelt!
Dette ytret hun både på thai og norsk. Ja på norsk!
Hun hadde bodd i Drangedal i et sted som heter Kroken som The Vikings utsendte aldri hadde hørt om, men det gjorde ingenting for nå begynte Mor Mee å senke skuldrene, også takket være en av stamkundene som forklarte henne at The Viking var et seriøst magasin som han har kjent til i mange år.

Et naturlig spørsmål var jo om hvordan lærer man damene å tilberede denne norske føden. Stamkunden viste seg å ha en finger med i spillet her, han var nemlig utdannet kokk, utflyttet fra Oslo for mange år siden.

Og nå til faktadelen:
Baren Nats finner man om man går fra strandsiden inn i Soi 7, ca. 100 meter opp i gaten på venstre side – i Jomtien vel og merke!

Lapskaus skal serveres på Fredager og på Tirsdager skal det tilbys kjøttsuppe, vanligvis tilbys det fra kl. 17:00. Porsjonene er solide, The Vikings utsendte klarte ikke å spise opp alt enda det var gratis siden man kom fra The Viking!

Til slutt: Jeg valgte overskriften - Gryta Hennar Mor -, sangen ble en storslager i Norge på slutten av 50 tallet i regi av Salhuskvintetten, et vaskeekte strileband fra Salhus utenfor Bergen. Flere versjoner av sangen Gryta Hennar Mor er enkelt å finne på You Tube.
Så ønsker The Viking lykke til videre til Nats bar med flere kommende tiltak.
For The Viking - Otto

PS: Gjester siger inn på Nats bar i Soi 7 allerede fra Kl. 16:15 i Jomtien, og gryten ble stadig lettere…
Og på Tirsdager blir det kjøttsuppe å få!