INNHOLD Årgang 21. Søndag 31. Mai 2020  [ 810 ]  
Pattayas store Sukhumvit Road tunnelgraving har begynt
Bilde: Pattaya People Media Group
Entreprenører har startet oppryddingen av arbeidssonen for Sukhumvit-Central Road tunnelen, etter flere år med planlegging har bygging av en underjordisk trafikk-bypass tunnel under Sukhumvit Road begynt.

Entreprenører begynte 13. januar å rydde byggesonen, en kilometer lang strekning av Sukhumvit nær Central Road-krysset og selve gravingen ble bestemt etter siste møte i City Hall med varaordfører Ronnakit Aegasing og alle som er involvert i prosjektet om å begynne fredag 20. februar.

Prosjektet er beregnet å ta 3 år og Pattaya vil nok få en del trafikkproblemer da mange må legge om sine kjøreruter.

Først skal alle vannrør og elektriske kabler fjernes, men entreprenører har forsikret arbeidet vil utføres raskt, med minst mulig forstyrrelser for forretninger og beboere i området, da det må legges opp midlertidig vann, strøm tv-kabler osv under tiden, så selve datoen for The Big Dig som de kaller det, har vi ikke.

Trafikkplaner for tunnelkonstruksjon sone!
Pattaya og regionale politiet, og komiteen for veier i området er enige om et trafikkstyringssystem for å lindre den uunngåelige trafikkforverring på Sukhumvit Road under byggingen.
Ordfører Itthiphol Kunplome, politisjefene fra Pattaya og Chonburi, og Rural Roads Departement tjenestemenn undertegnet avtalen 20. januar.

Fem meter - en og en halv trafikkfil - ved Sukhumvit sentrum vil bli stengt for trafikk fra Boonthavorn til Soi Wat Boonsampan i den innledende fasen av byggingen. Parkering vil bli utestengt i byggesonen mens arbeidet pågår og trafikk fra North Pattaya og riksvei 7 kan ikke ta til høyre ned Central Pattaya Road.

Likeledes vil trafikken fra South Pattaya bli stengt for kjøring til høyre inn Pornprapanimit Road. Forbudene ble innført for å få sjåfører til å bruke jernbane veien i stedet.

Det blir oppfordret til alle som bor på andre siden av Sukhumvit fra Pattaya å finne alternative veier inn til Pattaya og likeledes beregne ekstra tid, spesielt i rushtiden.

The Viking vil komme med oppfølgende rapporter under byggetiden.


Pattayas store tunnelgraving

Ikke noe å si på maskinparken og så vidt vi kunne se går det bra unna og en av formennene vi snakket med sa de var i rute.
Her fra Pattaya Klang, mot Pattaya Nua.

Fra Pattaya Klang, mot Pattaya Tai.
For dere som er i Pattaya sentrum og skal opp på andre siden av Sukhumvit Road, anbefaler jeg å kjøre opp til Pattaya Nua, da det kan være vanskelig å komme inn fra Pattaya Klang som dere ser, spesielt i rushtiden.

Avkjørsler fra Sukhumvit sperres av
Nedkjørsel til Central Pattaya Road stengt når du kommer Sukhumvit nordfra.
Fem meter - en og en halv trafikkfil - ved Sukhumvit sentrum vil bli stengt for trafikk fra Boonthavorn til Soi Wat Boonsampan i den innledende fasen av byggingen.
Nå er kryssningen fra Siam Country Club Road over Sukhumvit også sperret.
Det blir oppfordret til alle som bor på andre siden av Sukhumvit fra Pattaya å finne alternative veier inn til Pattaya og likeledes beregne ekstra tid, spesielt i rushtiden. The Viking vil komme med oppfølgende rapporter under byggetiden.


Ryddearbeidet er klart, så nå skal de begynne å fjerne kabler, vannrør osv.


Hver oppmerksom på at en trafikkfil er sperret når du nærmer deg Central Pattaya Road fra Pattaya Thai Road, så beregn ekstra tid.