INNHOLD Årgang 21. Søndag 31. Mai 2020  [ 795 ]  


Thaikonser i Bergen august 2014
Bergen 1. September 2014.
Ny, stor thaikonsert gikk av stabelen på Ricks teater lørdag 30. August i Bergen.

Som så mange ganger før var det primus motor Nuntawan (Ailin) Patmarit og restaurant Thai Away, godt hjulpet av hennes samboer Lasse med praktiske gjøremål som muligjorde en ny thaikonsert til glede for thaier bosatt i Bergen og Hordaland.

Og som så ofte tidligere var det også besøkende fra andre kanter av landet, her fra Oslo og Kristiansund.
Disse kom for sikkerhets skyld dagen før!

Artikkelen fortsetter under bildene…


Men nå er konsertdagen endelig opprunnet.
Alle er kommet vel frem bortsett fra tre personer. Derimot kom alle instrumentene frem denne gangen. De tre savnede kom også vel frem til slutt, så nå er alle glade og etter bespisning på Thai Away bærer det av gårde til Ricks teater for lydsjekk.
Denne gang har man medbrakt to blomster (les dansedamer) som nok vil sette en ekstra spiss på arrangementet. Fra venstre ses danserne og i midten foran superstar Porsak Songseng.

En time er gått, og det hele er for lengst i gang. Temperaturen er stigende, både i luften og sosialt.

Hissige rytmer fra Isaan, Nor Øst i Thailand river i dansefoten.
Publikum danser, hopper, hoier, ler, smiler og klemmer hverandre og sørger for økende temperatur både på scenen og i salen. Selv litt trauste nordmenn begynner å trampe takten og vrikker forsiktig på seg, det er vanskelig å være uberørt…
Å få bekranse og til og med klemme artisten Porsak Songseng er viktig. Her er det Saifon til venstre og Jan-Dee som har okkupert ham.
Det blir mange klemmer fra lykkelige damer en slik kveld, noen ganger blir det kanskje litt i overkant for en stakkars mann…

Noen sitter bare og koser seg og tar livet med ro og hører på musikk. Her er trinne, alltid blide Arild med sin kone.
Her er Torbjørn Erdal og Kwannet Pator, to gode venner, begge hardt arbeidende i inn og utland. Desto større er gleden ved å plutselig treffes på konsert i Bergen.

Pauseinnslag, nytt av i år er sverddans!
Med syngende klinger fikk vi se en klassisk forestilling av en gammel sverddans. Her var det ikke noe tullesverd i plast, det var ekte saker, lyden av metall som møtte metall og gnistregn gjorde inntrykk må vite.
Salg av kranser til et godt formål, barnehjemmet Baan Jing Jai er også kommet i fokus denne kvelden. Thai Away vil prøve å bidra til innsamling for barnehjemmet.
Her er Nit som hele kvelden har solgt kranser hvor en del av overskuddet vil gå til Baan Jing Jai. Stor takk til Nit for dette!

Tilbake på Thai Away for å nyte kystnaturens gaver.
Mange av oss forbinder begrepet dagen derpå med hjertebank, svettetokter, lett rosa ansikt og generelt dårlig form. Men ikke denne gang i regi av Thai Away.

Som det særdeles samvittighetsfulle vertskap Ailin og Lasse slippes ikke gjestene av gårde uten at de også har fått en ytterlig positiv opplevelse av Bergen og vestlandet.

Denne gang bar ferden ut til Sotra og alle fikk være med å sanke blåskjell. Isaanfolket har alltid levd tett på naturen så dette var høyt verdsatt og kystnaturen her var nok en eksotisk opplevelse for alle sammen.

Er det rart at artistene som har besøkt Bergen alltid vil komme tilbake?

The Viking sier takk for besøket og ønsker god reise tilbake til Thailand og velkommen tilbake.
For The Viking: Otto.