INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 785 ]  
Thai festival i Bergen 14. juni 2014
Til høyre i bildet Ann Orathai Changsawan med tommelen opp som virkelig symboliserer hennes positive innstilling til å fremme kontakt mellom thaier og norske.

Stor festival i regi av Norsk Thai Fremme og Thai forening Hordaland, Bergen.
For første gang ble en slik manifestasjon av thailandsk kultur presentert i Bergen. I Oslo har de hatt slike festivaler gjennom flere år.

Klokken er 12:30 på dagen lørdag 14. juni.
Her smiler alle, værgudene, thaien, bergenserne og munkene! Det kunne ikke blitt bedre forhold for en slik smilets festival her på Festplassen i Bergen.

The Viking får omsider tak i primus motor Ann Orathai Changsawang som har fått til dette samarbeidet mellom Norsk Thai Fremme og Thaiforening Hordaland.

Hun forteller at dette er første gang vi prøver dette i Bergen, vi har tidligere også vært medhjelpere for tilsvarende arrangementer i Oslo, og har fått verdifull erfaring derfra.

Intensjonen er at dette skal bli et årlig tiltak i Bergen og Hordaland også, om erfaringene i dag er positive.

Artikkelen fortsetter under bildene!Her et lite utsnitt av arrangementet. Folk koste seg, spiste diverse former for thaimat som ble servert til rimelige priser og overskuddet går til veldedig formål i Thailand, hvor Norsk Thaifremme også har et fadderbarn. Mye godt dugnadsarbeid ligger bak i alle hjemmene som har thaien i husstanden.


Guttemusikken, spiller tradisjonell thaimusikk. Det låter fremmed for oss, men applausen fra publikum var overbevisende, dette ble en hyggelig, eksotisk stund på Festplassen.

Munkene hører med, det er en selvfølge. En er stasjonert permanent i Bergen og to kom fra Oslo, og selvsagt bare smil og vennlighet som vanlig. Å snakke med en munk av og til, er rotfestet og nødvendig for alle thaier.


To gode gamle venner av The Vikings utsendte, til venstre Saiphon med datter og Pub. De har bodd og jobbet i Bergen i mange år. I dag, en kjærkommen anledning til å møte andre thaier på denne fantastiske solskinnslørdagen.

Arrangementet disponerte hele Festplassen - her fra den andre siden av plassen. En imponerende mønstring av Norsk Thaifremme og Thaiforening Hordaland. Og thaier og bergensere strømmet til – hele tiden!
The Viking gratulerer Ann Orathai og alle hennes medhjelpere fra Norsk Thaifremme og Thaiforening Hordaland med et særdeles vellykket arrangement.

I skrivende stund føles det helt sikkert at det ikke blir siste gangen dette blir arrangert her.

Svett hilsen fra Otto på Festplassen i Bergen - og langt i bakgrunnen høres buekorpsene…