INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 779 ]  
Nå går livet sin vante gang i Pattaya uten portforbud
Siste om portforbud 7. juni 2014.
Nå har også portforbudet blitt opphevet i Cha-Am distriktet, Prachuab Khiri Khan’s Hua Hin distriktet og Krabi and Pang Nga provinsene.
Så det går tydelig fremover ved at portforbudet blir løftet i flere og flere byer og provinser, spesielt turist områder.

Portforbud opphevet i Pattaya, Koh Samui og Phuket tirsdag 3. juni 2014.
BANGKOK 3. juni 2014 - The National Council for ro og orden (NCPO) har opphevet portforbudet i Pattaya i Chon Buri provinsen, Koh Samui og Phuket for å og redusere portforbudets virkning på turismen, allmennheten og bedrifter i disse berømte turistmål.
Andre områder er fortsatt under portforbud 00:00 til 04:00 pålagt av NCPO 26 mai 2014.

Pattaya 28. mai 2014.
Det lettes litt på portforbudet i dag, nå er det mellom kl. 00:00 og 04:00.
Vi håper at vi skal være tilbake til vanlige åpningstider i løpet av denne uken.


I Pattaya går livet sin vante gang… Nesten.
Som de fleste har fått med seg har militære foreløpig tatt over regjeringsmakten i Thailand og selvfølgelig er dette alvorlig.
Dette er gjort for å dempe gemyttene på de to fraksjoner som har stått steilt i mot hverandre og demonstrert nå i 6 måneder.

Jeg ser at de norske aviser kjører med store bokstaver om dette og min påstand er at det er sterkt overdrevet om hva de skriver.
Nå skal ikke The Viking begynne å synse i Thailands politikk, noe vi ikke har noe kjennskap om og min ærbødige påstand er at det har heller ikke de såkalte Asia eksperter i Norge heller.

At det er portforbud mellom 22:00 og 05:00 er jo så klart en dårlig melding til Pattaya som er en turistby, men bortsett fra det går livet sin vante gang, så vi utlendinger merker ikke noe særlig til at de militære har tatt over unntatt at vi må være hjemme før kl. 22:00

I Pattaya.
Vi har vært i kontakt med en del restaurant/bareiere og turister i Pattaya/Jomtien som selvfølgelig ikke er så glade over portforbudet. Restauranteiere klager ikke så mye, da de stort sett bare må stenge en time tidligere enn vanlig, mens barer og enterteiner steder selvfølgelig merker stegningstiden da de stort sett har sin beste omsetnings tid etter kl. 22:00.
Men som en bareier sa til meg, det fylles opp litt tidligere i baren og litt fornøyelig er det jo også at han åpnet igjen kl. 05:00, så her kan man si det går i to skift.

Den eldre generasjon av turister og Expats vi har snakket med sier de ikke blir noe særlig berørt av portforbudet, men de litt yngre som gjerne frekventerer barer klager selvfølgelig høylytt.

Konklusjon.
The Viking vil påstå at som turist har man ingenting å frykte i Thailand, så vi ønsker alle velkommen til en flott sommerferie i Smilets Land. Det står mye rart i norske aviser, noe riktig å noe feil, så følg heller med på Ambassadens hjemmeside i Bangkok eller TAT!
Du får også siste oppdatering på engelsk fra Turist Authority of Thailand.
På Pattaya Beach Road lørdag 24. mai 2014 hvor alt er som vanlig, men litt mer besøk i barene kl. 17:00.


Trafikken på Pattaya Beach Road, gikk som vanlig og ingen militær eller ekstra politi å se.


Pattaya Walking Street straks før de stenger den for biltrafikk.
Den eneste forskjellen nå under portforbudet er at barer og enterteiner etablissement åpner tidligere, men det er ingen tvil om at de har begrenset omsetning nå.