INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 775 ]  
Hjelp, Songkran er her og vi ønsker alle Godt Nytt År
Bilde er fra Songkran 2013
Aquafobics, hva søren er nå det, sier du vel.
Jo da, det er redselen for vann! Og redsel for vann passer dårlig i Thailand i midten av april måned. Dette året er de offisielle helligdagene 13, 14 og 15. april.
Men, i Pattaya fra 12 til 20. april selvfølgelig, da det er ulike datoer rundt i Thailand og her passer vi på å ta med alle datoer så vi er på den sikre siden…

Songkran, eller det gamle Thai nyttår kan vel best beskrives som en fanatisk ”vannpistolkamp” uten regler og åpen for alle.

Vannet settes i høysetet og absolutt ingen blir forskånet for alt fra høyteknologiske vann-maskingevær til enkle spann, gjerne fylt med isvann!

For Thaien har denne festivalen en stor religiøs betydning, mens den for oss ”faranger” kun er et skritt tilbake til barndommen og til å bli skikkelig gjennomvåte for en snau uke.

Bilde: Det nye som vi så i Pattaya i 2013 var maskiner som pøste ut skum over biler og folk.
Forsøk og behold smilet hvis du blir ”dynket” av en Thai. Det er deres måte for og ønske deg hell og lykke i det nye år! Noe helt annet blir det med en gammal ”Farang” som tror det er jævlig morsomt og helle en bøtte vann inn i bilen din eller pøse det hele rett over både sigarettpakka og lommeboka.

Det virker som om det overhodet ikke finnes grenser for hva som kan benyttes under vannfestivalen.

Alt fra høytrykks spyler til brannvesenet til en liten vannpistol vi selv kjenner igjen fra vår barndom. (Og herregud så lenge det er siden!).
En god full bøtte slengt fra tredje etasje og ned på en tilfeldig forbipasserende vekker stor jubel, og blandet med litt talkum kan jeg garantere at gangsynet ditt blir omtrent som etter et par flasker Mekong (uten blandevann!).

Selve Songkrandagen, den 13. april skal hus og hjem vaskes omtrent som julestria hjemme, og den 14. april er det husets Budda-figurer som skal bades og overhelles med hellig vann fra et tempel før de settes et passende sted, og når familien er ferdig med den tradisjonsrike og symbolfylte vanndrypping over først familiens overhode og så videre nedover ”rangstigen”.

Nå er det barnas tur til å sette i gang med sin vannkasting, og da får også Budda-statuene sin del av vannet.

Songkran skal være full av ”sanuk – sanuk”, og det er den vel også, ja – om du bare passer deg for en forbipasserende brannbil da!

Vi vil oppdatere med bilder utover i Songkran!

Fra Songkran 2013.
Så var vi snart i gang med vannfestivalen for 2014.
Hver også oppmerksom på når du kjører bil at du har låst bildørene, de prøver gjerne og åpne bildøra og kaste inn en bøtte vann som denne personen prøvde på.

Husk å pakk in lommebøker og mobiltelefon i plast og kjører du moped så kjør sakte og forsiktig.