INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 774 ]  
Feiringen av byggestart for barnehjemmet Baan Jing Jai
23 februar var det byggestart fest for det nye barnehjemmet, hvor vi hadde en flott markering ute på den nye tomten, hvor byggingen er kommet godt i gang.

Det ble en fest med flere hundre gjester og ikke minst alle barna fra Baan Jing Jai, som danset og spilte for oss.

Noen av våre faste sponsorer leverte over sjekker på beløp som de hadde samlet inn i Norge, Sputnik 759 410 Baht, Barnehjem. no 306 510 Baht og Aase 50 000,- Baht.

Det kom også inn beløp fra ulike sponsorer i Pattaya og navn vil komme når pengene er blitt telt opp.

Artikkelen fortsette under bilde…


Foto: Jan Olav Wilborn Aamlid.
En glad Piangta med sjekkene fra de siste sponsorer.
Et av høydepunktene under festen var salg og signering av veggfliser som vil pryde en vegg i det nye barnehjemmet og her satt pengene løst hos alle de tilmøtte og salget gikk strykende.

Salg av veggfliser, mat og drikke innbrakte nærmere 300 000,- Baht!

Så hvis du ønsker å være en del av det nye bygget kan du fortsatt kjøpe og signere veggfliser på barnehjemmet Baan Jing Jai eller Sjømannskirken på lørdager hvor de er for salg.

Gullfargen koster 10000,- Baht, Oransje 5000,- Baht, blå 1000,- Baht og hvite 500,- Baht.

Artikkelen fortsette under bilde…Her gjøres alt klart for salg av veggfliser som signeres med navn, som skal pryde inngangspartiet på det nye barnehjemmet.
Vi ser, Jan Olav, Trond og Johna

Det var mange morsomme kommentarer når Nancy fra Pattaya International Ladies Club som også er medlem av bygge koomiten skulle signere 40 veggfliser kjøpt av PILC.


4 glade veggflisselgere fra bygge koomiten, Jan Olav, Gudmund, Johna og Trond.
Vi hadde en flott dag med glade barn og masse god mat og drikke som ble sponset av Lewinsky s Pub i Pattaya, Show Room Bakery i Chonburi, Sjømannskirken og Jan Olav Wilborn Aamlid.

Det mangler fortsatt en god del før vi er i boks med det økonomiske, så det er fremdeles mye jobb som må gjøres, så bli med som sponsor.

Artikkelen fortsette under med litt oversikt over det økonomiske og litt historie…


Søndag 3. februar 2013.
Så ble den nydelige grunnsteinen til det nye barnehjemmet lagt på plass på tomta.
Pattaya 4. desember 2013.
En stor dag for byggeprosjektet Baan Jing Jai, nå er byggekontrakten signert med entreprenør firmaet S.A.T.


Den nye tomten.

20. mars 2014. Her bygges det for fullt.

Det nye Barnhjemmet Baan Jing Jai. Det er mange som gleder seg til å kunne flytte inn, da det vil gi barna en helt ny livskvalitet.

Jeg gjør oppmerksom på at de siste donasjoner ikke er kommet med på denne oversikten, men det nærmer seg 17 000 000 Baht. Her er det fullt mulig for kjøp av enheter.
For siste oppdateringer av budsjett, gå inn på:
Baan Jing Jai - Facebook som oppdateres ved nye donasjoner.

Baan Jing Jai Facebook...Barnehjemmet i dag, de leier 2 hus som dette og har begrenset plass for barna.

Middagsluren blir tatt hvor det er plass, da det ikke er senger nok til alle.
Litt historie om Baan Jing Jai for nye leser
Barnehjemmet Baan Jing Jai.
I 1992 startet Khun Piangta å ta vare på gate barn i Pattaya. Det var en liten start til stor hjelp for et par barn, siden da har barnehjemmet vokst til det er i dag. I dag har Baan Jing Jai ca 70 barn, som bor i 2 leide hus i en liten sidegate utenfor Pattaya. Guttene i et hus og jentene i et. Forholdene er enkle, hvor man tar til takke med den plassen man har. Om kvelden når madrassene rulles ut er det trangt om plassen. Khun Piangta sterke engasjement bringer struktur, hjertevarme og kjærlighet til barn som uten henne hadde endt opp på gaten.

Barnehjemmet er i dag godt organisert, med skole og aktiviteter for alle. Barnehjemmet drives 100 % på innsamlede midler og frivillig støtte. Drømmen om et større og eget hus har alltid vært der, og i 2010 ble det tatt initiativ til å starte innsamling til å bygge et nytt Baan Jing Jai. Innsamlingen har gått bra, og tidlig 2013 hadde man samlet inn mer en 60 % av det man trenger for å bygge et nytt hjem med kapasitet til 100 barn.

2013 har gått med til å ferdigstille tegninger, finne en konkurransedyktig entreprenør og få byggetillatelse. I januar 2014 startet man med å slå ned peler på tomten som ligger like utenfor Pattaya. Byggingen vil ta ca 11 måneder. Området er fredelig, og den nye eiendommen har god plass.

Det nye Baan Jing Jai, vill ha en gutte fløy og en jente fløy. Der vil være flere oppholdsrom, som bibliotek, stort spiserom, lekerom, musikkrom, det blir også gode sanitære forhold som er tilpasset alle barna. Det er også flotte uteområder, til og med plass til kjøkkenhage.
Khun Piangta, hennes medhjelpere og alle barna er utrolig spent på hva det nye hjemmet vil bringe.
Dette blir en hjem, hvor barna kan føles seg trygge, ha gode leveforhold og ikke mist føle kjærligheten av å være en del av Baan Jing Jai familien.

Men, vi trenger fortsatt mer hjelp!
Vi er ikke kommet i mål med drømmen, selv om byggearbeidet er startet. Vi trenger fortsatt mer støtte fra dere til å kunne fullføre drømmen og vi håper at drømmen blir virkelig i løpet av 2014, at vi får inn manglende midler i løpet av planlagt byggeperiode.
Så vil du være med å støtte Baan Jing Jai, eller har kontakt med firmaer som kan tenke seg og være med, så kontakt oss på Facebook!
Kontakt oss på Facebook