INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 725 ]  
The Viking intervjuer Thailands superstar Sek Loso.
Bilde, The Viking intervjuer Thailands superstar Sek Loso.
Senere i kveld vil Sek Loso gjennomføre en intimkonsert på Eksotisk Thai Away.

Vi skriver 19. August og vi sitter sammen på en tilstøtende kafé for en rolig prat.

Vi vil gjerne vite om hvordan det hele startet. Han forteller at han er født i en liten landsby utenfor Korat. Musikk var en fasinasjon fra han var 11 år.
Men med en fattig familie var innkjøp av et instrument uoppnåelig.

Først da han var 14 år bød det seg en mulighet for å kjøpe en billig gitar. Den kostet 75 baht (ca. 15,- norske kroner)

Mens han forteller dette, må denne intervjuer tenke på hendelsen tidligere i dag da han besøkte en av Bergens velassorterte musikkforretninger. Der plukket han ut to Gibson gitarer til totalt 200.000,- baht. Det var visst et impulskjøp.
Tidende har altså forandret seg for denne unge mannen født i 1974.

Artikkelen fortsettet under bilde...


Konsert med Sek Loso med herlig Rock and Roll rytmer.
Han lot seg tidlig inspirere av Amerikanske rockere som Guns-n Roses, Jimi Hendrix og et annet stort thailandsk band, Karabao. (som også har spilt i Bergen).

Når er de på sin sjette Europaturne. Han har brukt mye tid på England fordi han ønsker å snakke bra engelsk. Det har han lykkes med, det er ingen språkmessige problemer.

Han forteller videre at han er veldig opptatt av Thailands store konge Rama V som gjorde reiser i Norge og Sverige og prøver og ha litt følelse av å reise i hans fotspor på sine turneer.

Så sant det er praktisk mulig reiser han alltid med sin familie, - konen og deres to barn, så også denne gang. Og en liten bytur i Bergen sentrum - bare han og konen ble det tid til.
Her ved den gamle Musikkpaviliongen.

Når Europaturneen er ferdig bærer det tilbake til Thailand, for nytt studioarbeid. Han benytter et studio i Bang Saray som holder et høyt nivå.

I september blir det turne i Australia.

Artikkelen fortsettet under bilde...


Sek Loso tok seg tid til en liten spasertur i Bergen med kona.
Sek Loso har startet et charity prosjekt for å hjelpe vanskeligstilte barn i Thailand. Det har fått navnet ”Come with me ”

Undertegnede fortalte om The Viking og Expatsklubben i Pattaya om deres prosjekt for barnehjemmet Jing Jai. Det resulterte i at han gjerne vil være med å sponse arbeidet med dette.

Tekst og foto: Otto.