INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 724 ]  
Thailandsk forretning suksess i Bergen.
Og vi som trodde at thaiene med egen business bare var opptatt av restaurantdrift og massasje – så feil kan man ta.

Vi har vært på besøk hos Kwannet Pator som er eier og daglig leder i bedriften WindFjord. Hun er unntaket som bekrefter regelen om ovenstående.

WindFjord, er blitt en stor aktør innenfor turistbransjen i denne byen. Varesortimentet har hovedvekt på høykvalitets strikkeplagg som jumpere, luer m.m. i tillegg til de vanlige suvenirproduktene for turister.

Artikkelen fortsetter under bilde...


Kwannet Pator utenfor sitt kongerike, eller skal vi si dronningrike.
Hvordan det hele begynte.
Kwannet er oppvokst i byen Sukhotai i Thailand som mange av leserne vil kjenne som spesielt berømt for sin feiring av fullmånefestivalen Loi Kratong. The Viking har tidligere skrevet om dette i et reisebrev.

Etter endt skolegang hjemme ble det videreutdanning i Bangkok innenfor eksport og import.
Siden tok Kwannet jobb som sekretær i et norsk firma i Bangkok, det velkjente Selmer/Veidekke. Det medførte også en reise til Hammerfest. Her traff hun sin senere ektemann som drev i samme bransje som hun selv driver i nå.

Til slutt endte hun opp i Bergen og startet opp WindFjord.


Sin egen designer.
Kwannet designer alle mønstre på jumpere og luer selv. Så blir mønstre oversendt til produsenter i Hong Kong og Australia.
Alle strikkeplagg produseres i den beste Merinoull kvalitet. Luene som også har hennes egen mønsterdesign, håndstrikkes i Khatmandu, Nepal.

Kvalitetsplagg i alle mønstre, farger og størrelser. Alt er egen design og alle mønstre er opphavsrettslig beskyttet. Bildet viser bare et lite utsnitt av butikken.
Her storfint besøk fra Thailands ambassade i Oslo.

Vi blir tatt med til lageret i kjelleren.
Her passerer vi via to 25 cm. tykke ståldører. Hva, er damen paranoid? Neida, forklaringen er at i disse 550 kvadratmeter butikk og lagerlokaler var det før bank, og deler av det rikholdige lageret befinner seg inne i det gamle bankhvelvet, så lagerbeholdningen er bombesikker – garantert!

Et bombesikkert lager i et tidligere bankhvelv!


På kontoret.
Kwannet på sitt kontor med åpen løsning mot butikken. Ikke mange kvadratmeter er avsatt til kontoret.
Verdifulle kvadratmeter skal brukes til vareeksponering og salg må vite!
AAA
I butikken henger flere diplomer som bekrefter at WindFjord AS ved Kwannet Pator i flere år har mottatt AAA kredittrating, den høyeste kredittverdighet som er mulig å få.
I Norge finnes totalt 313000 AS bedrifter.
Bare 9267 fikk AAA rating.
Litt av en bedrift for en ung dame som er født og oppvokst i et annet land!
Bergen er nå Nordens ledende cruisehavn!
18. oktober kommer siste cruiseskip. Da har 311 skip besøkt Bergen og da har antagelig 450000 passasjerer besøkt byen denne sommeren fra disse skipene.
Kilde: Bergens Tidende.

WindFjord har optimal beliggenhet i forhold til markedet.
En vanlig dag i Bergen om sommeren. Tre cruiseskip har lagt til kai og ut strømmer passasjerene. Veien inn til Bergen sentrum sees i midten på bildet og ”alle” passerer Kwannets butikk, både til og fra båtene.
Snakker om å ha nærhet til markedet!
Noen blir riktignok busset direkte fra båtene til en del av byens severdigheter som for eksempel Fløybanen og Edvard Griegs hjem: Troldhaugen, men der er mer enn nok igjen til Kwannet og hennes WindFjord.

I butikken venter åtte deltidsansatte som til sammen behersker enda flere språk.

Der venter strikkeplagg og suvenirer ryddig og ordentlig på stativer og i hyller, tydelig merket med pris og kvalitetstype.

Undertegnede fikk også en innføring om bomull. Visste dere at Thailand har verdens høyeste kvalitet på bomull? Ikke det nei, vi tenker jo først og fremst på thaisilke, men det iflg. Kwannet er ikke så veldig populært i Norge, det er dyrt og vanskelig å vaske.

Artikkelen fortsetter under bilde.


Ikke bare hard jobbing syv dager i uken. Nå er sesongen på nær avsluttet og nå er det på tide med velfortjent SANUK for Kwannet og medarbeidere.
WindFjord - en solid bedrift.
Firmaet ble startet i 1997. Kwannet Pator er eier og daglig leder. Der er ett styre /varamedlem.

Hun forteller også The Vikings utsendte at i Holland har hun også 150 butikker som selger hennes produkter på franchisebasis.
Og ikke nok med det: Fem italienske cruiseskip har utstilling og salg av Windfjords produkter. Fem butikker på sjøen til enhver tid!

The Viking takker Kwannet Pator for at hun tok seg tid for leserne av The Viking.
Vi har ikke anledning til å bruke AAA karakteristikken, men gir med stor entusiasme terningkast seks og ønsker lykke til videre.

For The Viking,
Otto.