INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 722 ]  
Rask turistdomstol i Pattaya
På en pressekonferanse 5. september, deltok Chonburi guvernør Komsan Ekachai og Pattaya ordfører Ittipol Khunplume torsdag på Pattaya Court som ligger på Thappraya Road for å kunngjøre om etableringen av et nytt rask turist domstol, tidligere kalt Tourist Reconciliation Centre.
Med godkjenning av myndighetene og på grunn av den internasjonale statusen til Pattaya, har byen æren av å starte den første turist domstol i Thailand. Det er en del av regjeringens mål i beredskap for Thailand inntreden i ASEAN økonomiske fellesskapet i 2015, for å berolige besøkende turister om deres sikkerhet mens du bor i Thailand, og gi trygghet ved kontinuerlig politiet aksjon mot kriminalitet, spesielt i byer slike som Pattaya.

Fra nå av saker relatert til utlendinger mistenkt for å være involvert i mindre alvorlige kriminelle handlinger bli avholdt i løpet av få dager, i stedet for den vanlige ventetiden på opptil seks måneder i vanlige domstoler.

Turister, både internasjonale og thailendere, kan også besøke retten i løpet av tidlig kveld om de har noen klager å inngi, spesielt om urettferdige tjenester eller blitt lurt av strand og turoperatører. Retten tar sikte på å oppmuntre til å få et rask kompromiss mellom alle involverte parter i mindre tvister. Imidlertid vil mer alvorlige tilfeller gis videre til vanlige domstoler for undersøkelse.

Tjenestemenn ved turist domstolen vil være tilgjengelig for å hjelpe turister av alle nasjonaliteter i sitt morsmål. Seks nye turist domstoler er planlagt å bli satt opp rundt om i landet, blant annet to i Bangkok, pluss ett i Chiang Mai, Samui, Krabi og Phuket.

Senteret ligger i Pattaya Court of Justice.
For ytterligere informasjon vennligst ring 038-252 130-2 linje 184 eller besøk hjemmesiden:
Les mer på Domstolens egen hjemmeside