INNHOLD Årgang 21. Søndag 31. Mai 2020  [ 718 ]  
Thailand prøver å rydde opp i salg av kopivarer…
Rettslige skritt vil bli tatt mot nettsteder og shopeiere som selger kopivarer.

BANGKOK, 12. august 2013 (NNT)-The Department of Intellectual Property (DIP) vil nå ta rettslige tiltak mot nettbutikker som selger kopivarer, da det har vært et økende antall opphavsrettskrenkelser på et bredt spekter av produkter.

Ifølge DIP ekspedisjonssjef Pajchima Thanasanti har ISP eller Internett-leverandører blitt instruert av avdelingen hennes for å hindre noen fra å selge kopi produkter på nettsider eller facebook. Blant populære elementer som blir kopiert og solgt på nettet er musikk, filmer, vesker, briller og klær.

I tillegg er DIP for tiden i ferd med å håndheve loven på shopeiere/grunneiere, som skal ha tillatt kopi produkter for salg på deres eiendom. En offentlig forum har også blitt holdt for å samle inn synspunkter og meninger om loven, sa Pajchima Thanasanti.

Dette vil være sluttført innen utgangen av neste måned og forslag og råd skal så brukes i overveiende omfanget av loven. Dette vil oppmuntre shop og grunneiere for å holde alle typer lovbrudd i sjakk og gjøre det ekstremt vanskelig for noen å forsøke å selge kopivarer.


I Norge er det lovlig å ta med kopivarer for eget bruk!
Ni av ti nordmenn tror falske varer er forbudt å kjøpe.
Tillatt å kjøpe piratkopier i utlandet for privat bruk.
Mange fristes til å kjøpe piratkopier av kjente merkevarer for en billig penge i utlandet. Og det er fullt lovlig å ta de med hjem, bekrefter advokat.

Og det er ikke nødvendigvis ulovlig å kjøpe varene for å ta med hjem. Det bekrefter advokat Joakim Marstrander hos Deloitte.

– Myndighetene i Norge har i motsetning til mange andre land ikke gjort det ulovlig for forbrukere å bruke eller innføre piratkopier, så lenge det er til eget bruk, sier han.
Kilde, Dine penger:

Men, jeg tror dette er mer opp til tollkontoret hvor du innfører varen og hvilken type vare det er!
Johna

Du kan lese mer på Dine Pengers hjemmeside...
Les mer...