INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 712 ]  
Buddhistiske Lent...
I år, de buddhistiske hellige dager Asalaha Bucha og Khao Pansaa faller på 22 og 23. juli. Begge er anerkjent helligdager, og derfor vil banker og de fleste bedrifter være stengt.

Det er også imot reglene å selge alkoholholdige drikkevarer i begynnelsen av den buddhistiske feiringen, som betyr at barer og underholdning steder vil være stengt på mandag og tirsdag kveld.

Så ta gjerne en tur innom et tempel en av dagene å ta del i feiringen.

Asarnha Bucha Day
Dette er to av de viktigste Buddha dager i Thailand, 22 og 23. juli.
De fleste skal selvfølgelig i tempel og forberedelsene er mange og de fleste skolene har egne parader hvor de bringer gaver til templene.

De fleste Thaiforeninger i Norge feirer også disse dagene.

Litt om Asarnha Bucha
Den buddhistiske hellige dag Asarnha Bucha faller på den 15. natten (15 Kham) av fullmånen i den åttende måneden i den buddhistiske Lunar kalenderen som gir likhetstegn til 22. juli i Thailand.

"Asarnha Bucha" betyr hyllest og man tilber den dagen identifisert i henhold til Lunar kalenderen under den åttende måneden, Asanha blir navnet på den åttende måneden i Pali språket.

Asarnha Bucha Day blir tilbedt på grunn av tre viktige hendelser på den dagen som kalles Triple Gem, som minner om den første preken gitt av Buddha kalte Dhammachakapavattama Sutta om våre edle sannheter presentert for Buddhas fem første disipler.
Prekenen satt i gang det hjul som kalles Dhamma som er meningen med Dhammachaka.

Man delta deltar også i et stearinlys prosesjon rundt tempelet, noe som også gjør at det kalles for stearinlys festival.
De fleste som har vært innom et av de store kjøpesentre i disse dager har jo sett de store stearinlys som selges og undret seg hvorfor.


Her går man rundt tempelet tre ganger, mens man ber til Buddha.

Man skal også bli velsignet av munken.
Det å lage de spesielle buddha blomster hører med.