INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 710 ]  
Regjeringen vil at utenlandske turister skal være forsikret...
Nå ser det ut til at alle som entrer Thailand må ha helseforsikring som dekker perioden som visumet gjelder. Kan kanskje være en fordel for alle som reiser på lykke og fromme uten forsikringer og uhellet er ute!

Ulike statlige etater er enige i prinsippet med Public Health departementets forslag om å kreve at utenlandske turister kjøper reise og helseforsikring før ankomst i Thailand.

Departementet fremmet forslaget på et møte med representanter fra flyplassene i Thailand (AOT), Royal Thai Police og diverse andre departementer.

Public Health Minister Pradit Sinthawanarong, som ledet møtet, sa departementets foreslåtte kostnader for helseforsikring kan være inkludert i for eksempel visum avgifter.
Han sa ikke-visum turister kanskje må betale for deres helseforsikring på emigrasjons kontrollposter eller gebyrene kunne legges til kostnaden av flybilletter.

Alle reisebyråer må fortelle sine kunder om forsikrings krav før de reiser til Thailand, sier Dr Pradit. Han sa betalingsmåte for forsikringen ville bli avgjort på neste møte.

Regjeringen var bekymret for den økonomiske byrden på landets statlige sykehus som måtte gi gratis helsetjenester til utenlandske turister, sier Dr Pradit.
Statlige sykehus i populære turistområder må bære mye av byrden, sa han.

Jetsada Jongpaiboonpattana, direktør for det statlige Vachira Phuket Hospital, sa sykehuset brukte 3 millioner baht i fjor for å gi gratis tjenester til utenlandske turister som fikk medisinsk behandling, som hevdet senere at de ikke hadde penger til å betale for det.

Nå burde jo dette være en selvfølge at man har forsikring og for dere som planlegger reise til Thailand og skal bli opp til 5 – 6 måneder anbefaler jeg å tegne reiseforsikring i Norge selv om det blir dyrere enn en forsikring i Thailand.

For de som bor fast og har frivillig medlemskap i folketrygden, burde man ha et bevis på dette.

Det har også blitt mer og mer vanlig at sykehusene på de store turist steder forlanger depositum når man blir behandlet, selv om man har forsikring.

Og, skal du tegne forsikring i Thailand, så meld deg inn i Scandinavian Expats Club Pattaya, som har grupperabatt for sine medlemmer.
Johna