INNHOLD Årgang 21. Søndag 31. Mai 2020  [ 694 ]  
Reisebrev # 3 fra Thailand 21.10.05
Bilde: Dette er KAI med sin ny innkjøpte strikkelue, mens vi venter at brillene skal bli klar. Tre timer senere hadde hun Gucci briller og ny lue men stadig ikke lappen for bil! Men i morgen skal det prøves igjen!

Reisebrev # 3 fra Thailand 21.10.05
Mine damer og herrer.
I går var vi på Bilsakkyndige her i Pichit, det hele foranlediget av at Kai etter og vist foroverbøyd kjørestilling i visse situasjoner, innrømmet at hun har mildt sagt har dårlig langsyn, begrenset til ca 50 - 60 m.

Dette sammen med ikke sertifikat for verken bil eller motorsykkel, ikke personlig forsikring av noe slag, og sist men ikke minst MEG som er den formelle leier av bilen, og enda ikke har sett mitt nyinstallerte kjøkken i Bergen, gjorde en rask beslutning nødvendig.
Så i går ble det innkjøpt briller. Brillene var merkelig kostbare til å være i Thailand, syntes jeg.
Riktignok var prisen inkludert spesialtilpassede linser, men allikevel. Som den smule flegmatiker jeg er, jeg tenkte ikke så meget over det, 10 000, - baht er jo ikke stor dramatikk for en besitter av norsk valuta (div. på 6)

Men da også sjefen i butikken sammen med to av de hvitkledde (!) betjeningen som også engasjerte seg i kjøpet, og det ble fremsatt forfriskninger i sakens anledning, begynte jeg å lure.
Jo takker meg til, brillene var av merket Gucci. Vel, vel, ingen vei tilbake, stoltheten seirer - igjen.
Kai syntes også de var dyre (!), jeg forklarte, men hun hadde aldri hørt om Gucci, men nå har hun forstått hvilken krøsus hun har fått til kar...

Neste dag bar det av gårde til biltilsynet. Her kjører man opp til lappen på en lukket konstruert bane med trafikkskilt, ikke ute i trafikken som her, kanskje like greit for der ute er det så farlig...
For å si det kort, hun fikk lappen for motorsykkel, men strøk på bilen.
Hvorfor: klassisk kvinneproblem:
Rygging med lukeparkering, hørt om det før?
Men sensor var en rimelig dame, hun får prøve pånytt i morgen kl 10:00.

En annen morsom sak: Alle kandidatene som skal skaffe seg lappen kommer kjørende selv i sine egne doninger, og returnerer likedan enten de strøk eller ikke.
Med varme hilsen.
Otto

Bilde: Etter systematisk trening lykkes det. Damen har nå lapp både for motorsykkel og bil. En stor personlig seier!

SISTE - SISTE...
Kai fikk lappen for bil i dag etter en perfekt rygge/parkeringsdemonstrasjon. Underleppen og smilet er tilbake på plass og godt er det...I Thailand, lever barna i trærne...?
Det gjør de i hvert fall i den familien jeg er hos.
De 3 Søstrer, som jeg kaller dem, bedriver ulike aktiviteter dagen lang, i trærne, pusler med sine skrive og lesebøker, som tidsfordriv ikke som et akk og ve – vel og merke!
”De Tre Søstrer” bruker mye av dagen til hygge seg med lese og skriveøvelser, aldeles frivillig!
Her ved to av dem.

Barns daglige gjøremål for hjelp i heimen, er en selvfølge og gjøres uten at det er noe diskusjonstema i det hele tatt. Det bare er slik. De voksne deltar også i tillegg til at de står for mattilberedning.
Ellers så bedrives det risiko sport med den 8 måneders lillebroren, fortrinnsvis relatert til sykling.
Dette barnet lever i en konstant verden av dødsangst og latter takket være sine søstrer.