INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 641 ]  
Totalt 8 millioner turister til Pattaya i 2012...
Byen vil passere 8 millioner hotellgjester i år.

Thailands populære Eastern Seaboard feriestedet Pattaya er på vei til å innkvartere over 8 millioner hotellgjester i 2012 - en rekord for Pattaya og det høyeste noensinne for en thai feriested. Den kraftige oppgangen i omsetning kan tilskrives blant annet til økende thailandske hjemmemarkedet, som har blitt tiltrukket av en enorm forbedring i tilgangen og transportinfrastruktur.
Thai, kinesere og russere står for den største økningen.

Direktør i C9 Bill Barnett sier som kommentar til rapporten at det er fire årsaker til de gode tallene for Pattaya: God infrastruktur, økende antall besøkende thai, store hotellkjeders inntog og en endret oppfatning av byen blant folk flest.
Med ‘god infrastruktur’ mener Barnett at det er lett ankomst på motorveier til Pattaya fra hovedflyplassen og fra hovedstaden.

Eiendomsmarkedet øker
Bill Barnett sier at Pattaya nå også er landets nest største eiendomsmarked etter Bangkok. Mye av økningen skyldes at det stadig bygges flere industriområder i Chonburi og naboprovinsen Rayong, og at ledelsen i store internasjonale firmaer ofte velger å bosette seg i eller i nærheten av - Pattaya for å ha adgang til en vestlig livsstil.

Dette har også noe med at flere og flere pensjonister og turister fra vestlige land kjøper seg feriebosted i Chonburi området, hovedsakelig rundt Pattaya og Rayong.


Foto: Bjørn Johannessen. Pattaya by 2012.

Det har vært en enorm utvikling av Pattaya de seneste 40 årene. Vi ser her i fra slutten av 70 årene.
Klikk på bildet for å lese mer om hvordan Pattaya ble Pattaya og for bilder fra 1960 frem til i dag.