INNHOLD Årgang 20. Mandag 25. Mars 2019  [ 64 ]  Litt fra våre møter og aktiviteter


Mega Bangna og Ikea
Utfluktene arrangeres av Scandinavian Expats Club i samarbeide med Den Norske Sjømannskirken.

Juleshopping.
Her kan du se en kort video på vår siste tur til Mega Bangna og Ikea. Og turen ble en suksess, her ble det stor handlet av våre Expats.

Så kontakt Ingemar for informasjon om våre utflukter.


På møte med Bangkok Hospital Pattaya, for å koordinere presentasjoner i Expats klubben i 2014.

Basar 14. desember 2013 på Bangkok Hospital Pattaya. Vi var som vanlig med på Charity basaren hvor pengene fra salget går til barnehjemmet Baan Jing Jai. Vi ser Brit og Maggi, som hadde hånd om dette.Vi hadde besøk av Bangkok Hospital Pattaya igjen, som fortalte om forebygging av sykdommer ved helse screening noe som var interessant for de fleste med tilbud til Expats klubben.
Helse screening kan du finne ut om du har en bestemt sykdom eller tilstand, selv om du ikke har noen symptomer eller tegn på sykdom. Tidlig oppdagelse, etterfulgt av behandling og god kontroll av tilstanden kan føre til bedre resultater. Finn ut hvilke anbefalte helse screening testen er egnet for deg.
Forebygging er alltid bedre enn kur!

Ingemar fortalte litt om tidligere utflukter og som dere ser har han og Bengt Arne som står for utfluktene også laget en flott video over vår utflukt til Sukhawadee pallaset som ligger rett på utsiden av Pattaya, men som ikke er så kjent av de fleste men absolutt er verdt et besøk.
Juleturen til Ikea 12. desember er som vanlig fulltegnet, men det blir utflukter som dere vet også i 2014 så meld dere på.

Vår utflukt 21. november til Sukhawadee.
Utfluktene arrangeres av Scandinavian Expats Club i samarbeide med Den Norske Sjømannskirken.

Man behøver ikke reise langt, for å finne eksotiske og spennende plasser som turister og fastboende aldri har besøk.

Vi startet på palasset til Thailands (kyllingkonge) Sukhawadee og siden en herlig lunsj på en kjent fiskerestaurant i Naklua og avsluttet utflukten på fiskemarkedet i Naklua som de fleste ikke kjenner til, men med priser langt under supermarked og helt ferske varer.
Så se den herlige videoen fra turen.
Video: Ingemar


Det ble en stor presentasjon fra Euro Optic om hvor viktig det er med øye og visjon sjekk med jamne mellomrom, da vi alle vet att synet forandrer seg med årene, noe som kan utløse hodepine og andre plager og ikke minst viktig, att vi kan se bra!

Ingemar fikk tid til en liten gjennomgang av våre utflukter og den første til Sukhawadee, lunsj og Fisketorget ble fulltegnet med 36 deltagere, så følg med på våre utflukter.


Hvordan holde hjerte friskt. Vi hadde besøk av Dr. Kitti Tirawanichkul og hans staff fra Bangkok Hospital Pattaya, som fortalte litt om nyeste teknikker innen hjertebehandling. Vi fikk også lære litt om ulike varsler fra hjerte. Interessant og lærerikt møte og BHP vil komme med spesialtilbud for Expats på hjerte test.

K. Neng, fra Neng forsikring, informerte litt om ulike forsikringer, spesielt dette med familieforsikring og samtidig er han litt forundret over at det er så mange som har hus og leilighet uten brannforsikring, noe vi kommer til å ta opp på neste møte. K. Neng kommer å være tilstede på alle møtene fremover!

Pattaya 13. mars 2013
Bengt Arne og Ingemar fra Scandinavian Expats Club Pattaya, har arrangert utflukter i vinter sammen med Sjømannskirken og overskuddet på 21000 Baht ble overlevert Baan Jing Jai…
Pattaya 24. mars 2013
Brit overlevert 13 000 Baht til barnehjemmet Baan Jing Jai, som har kommet inn på basar og ulike aktiviteter i klubben.

Expats klubbens utflukter 2012/13...Scandinavian Expats Club Pattaya...
Sesongens turer var en suksess med over hundre deltakere.

I november gjorde vi en lokal tur hvor vi besøkte Supatra Land, Thailands største frukthage og Thailands eneste krystall fabrikk. Spesielt verdsatt var besøket av det store lagre av krystall i alle sine former til uslåelige priser.

I desember klarte vi to turer til Bangkok. Først den årlige Rundt i Bangkok for dem som ønsker å lære å komme seg til Bangkok på en dagstur, og hvordan å komme seg rundt på skytrain, kanaler og elven.
Les mer og se bilder…
Hvem er vi og hva gjør vi?
Vi får mange spørsmål om hvem vi er og hva vi gjør!

Scandinavian Expats Club Pattaya er en privat og ideell klubb som drives på frivillig basis. Overskuddet brukes til veldedighet i Thailand.

Klubben ble etablert i november 2003, under motto Expats hjelper Expats.

Scandinavian Expats Club Pattaya er møtestedet for alle som taler et skandinavisk språk og er interessert i Thailand.
Du kan lese om kontaktpersoner og mer…
Les mer om hvem vi er og klubbens aktiviteter…


Ingemar forteller litt fra våre tidligere utflukter og nye uflukter som testpatruljen er rundt og sjekker. Så følg med!

Vi ser Oddvar til høyre, overleverer fra vårt gratislotteri en flaske svensk snaps til den heldige vinner.
Litt fra våre møter og aktiviteter 2012


Basar 15. desember på Bangkok Hospital Pattaya.
Vi var med på Charity basaren hvor vi solgte for 6200,- baht som går til barnehjemmet Baan Jing Jai.
Pattaya 7. desember 2012.
Brit har lært Noi og lage vafler og på møte 25. november ble det servering, noe som viste seg å være et populært tiltak.
Det kan bli mer servering utover av ymse kaker.

Vi har fått inn mange nye bøker i klubben for utlån og bytte, så pass på og få deg litt lesestoff. Har du bøker du allerede har lest, ta dem med til klubben så andre også kan nyte godt av dem.

Pattaya 7. desember 2012.
Vi har fått to nye styremedlemmer i Expats klubben og ønsker dem velkommen.
Det er Birgitta fra Sverige og Brit fra Norge som hjelper til med å få medlemmene til å føle seg velkommen.
Noen av våre hjelpere og styret som driver Expats klubben.
Johna, Ingemar, Bengt Arne, Arild og Oddvar. Vi behøver flere som kan hjelpe til.
Birgitta og Brit, eget bilde

Utflukt til krystallfabrikken.
En enestående tur hvor man kunne se hvordan de formet glass til alle de flotte krystallartikler og en stor avdeling med krystall i alle former for salg. Du kunne også bestille med monogram, både på glass og servise.
Utflukt til Suppattra Land en av Thailands største fruktfarmer, hvor vi smakte på stort sett alle thai frukter og kunne selvfølgelig kjøpe med oss litt hjem.

På møte 30. september informerte Dr. Tassanai om Thaimedretreat et firma som blant annet arrangerer helsereiser fra Skandinavia og ulike helseprogram her i Thailand for Expats. Alle er vi jo opptatt av dette med å holde oss friske, så her er det mange gode tips å få. Han vil komme tilbake til klubben, litt senere i sesongen!
Mr. Neng vår faste forsikringsagent informerer litt om helseforsikring for Expats. Han er også tilstede på alle våre møter, hvor du får informasjon om alle typer forsikring.

Kjenner du deg litt slapp om dagen, en av årsakene kan være at du har for lite surstoff.
Her har vi besøk av Bangkok Hospital Pattaya som måler surstoff innholdet i kroppen.
Vi har begynt med våre små restaurant aftener og her er testpatruljen på en fiskerestaurant i Bang Sare.
Så bli med på våre restaurant runder.
Klikk på bilde og les mer...
Litt historie


Scandinavian Expats Club Pattaya...
Hvordan det hele begynte...
Det var på vei hjem fra den engelskspråklige klubben i Pattaya med Johna, Peter og Sigurd i bilen det hele begynte.
Vi diskuterte dette og man satt med et inntrykk av at det ble vanskelig for mange skandinaver og følge med på engelsk både når det gjaldt info om lover og regler og hva som skjer ellers i Pattaya området.

Hvordan det hele begynte...


Bli støttemedlem
Skandinaviske firmaer oppfordres til å tegne støttemedlemskap og bidra med premier til utlodning. Vi informerer Expats om spesielle tilbud fra støttemedlemmer, både i nyhetsbrev og på medlemsmøter. Vi arbeider med å lage en egen plassering på klubbens nettsider for sponsorer og støttemedlemmer, så ta kontakt!


Enorme elefanter og entusiastiske damer…Til Bangkok med Expats klubben…Offisielle flaggdager i Norge
Det var perfekt vær da Expats damene tok en dagstur til Elefantprosjektet, med påfølgende Spabesøk. Ikke for mye sol og ikke for varmt, ikke heller regn!”Skywalking” i Bangkok! Etter bilder og videoklipp avspilling på det siste møtet, viste det seg at mange var interessert i å oppleve sentrale Bangkok med Sky train og Skywalk. Vi vet det er mange av oss som heiser det norske flagget på bursdager og fester, både fra balkonger og flaggstenger her i Thailand, så hvorfor ikke flagge på de offisielle norske flaggdager også?
Les mer...Les mer...Les mer...

Expats radio?

Som de fleste av dere vet hadde den skandinaviske klubben i over ett år egen radiosending 2 ganger i uken. Vi hadde håpet å komme i gang igjen, da vi fremdeles har sendetid, men her behøver vi hjelp. Vi ser på bilde Johna bak spakene med GP og Sputnik som gjester i studio.

En riktig Expats Viking

Før møte den 4. april åpnet himmelen seg og regnet styrtet ned, men det stoppet ikke vår Expats viking. Her ble regntøy laget i en fart, frem med søppelsekken og saks og vips så hadde man en flott regndress.


Cocktails på Expats klubben

Det ble ett annerledes Expats møte på søndag 16. januar.

Vanligvis er det lover og regler i Thailand, som visa, forsikring og kjøp av eiendom osv. som er på agenda lista, men nå var det Cocktails det handlet om.

Vi var så heldige at Denny en meget kjent bartender fra Fantasy Bar i Jomtien var villig til å demonstrere cocktail miksing for klubben og alle damene på møtet fikk en gratis cocktail, noe som tydelig falt i smak.

Expats klubben og Denny vil også sy i sammen et lite cocktail miksing kurs, noe vi vil komme tilbake til. Så se video og jeg sier bare Skål!
Johna & Tyrone

Vi takker Per Durum fra Jomtien People som filmet "party".


Skandinavisk Expats møte
Det ble et koselig møte på klubben søndag 20. november.

Dessverre måtte Bangkok Hospital Pattaya melde avbud, da Direktør Dr. Piyaporn Thippayarat, fra førstehjelp og ulykkes avdeling ble opptatt med ett ulykkesfall.

Det ble en god agenda. Vi gikk igjennom og gjorde klart for vår første utflukt, som vi kommer tilbake med film og rapport fra. Vi starter opp datakurs og har allerede full gruppe, thai kurset er i full gang og nytt nybegynner kurs starter 8. desember, så her kan man melde seg på.