INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 634 ]  
Ny Thai konsert i Bergen 17. august 2012…
Vi tar gjerne med litt som skjer for Thai i Norge i disse sommermåneder.

Takket være primus motor Nuntawan (Ailin) Patmarit som er daglig leder i Thai restauranten Eksotisk Thai Away, kan thaier i Bergen og Hordaland igjen glede seg over en stor konsertkveld fredag 17. August. (og selvsagt mange av oss andre som har relasjoner til landet)

Denne gang er det Zu Zu Band som for første gang besøker Europa. Kun to byer blir tilgodesett med konsert denne gangen: Bergen og Zürich i Sveits.

Bandet som består av hele syv musikere ble hentet standsmessig på Flesland flyplass av Ailin´s sambo Lasse, i hans klassiske hvite Cadillac, det gjorde inntrykk, det skal sies!

Artikkelen fortsetter under bilde…


Zu Zu Band nettopp ankommet Bergen, standsmessig i klassisk
hvit Cadillac fra 50 tallet. Bilen vekker oppsikt mildt sagt.
Bandet ble kjørt direkte til bespisning hos Thai Away og derfra til lydprøve på konsertstedet Ricks Teater. Som seg hør og bør var instrumentene på mystisk vis forsvunnet i løpet av reisen men sånn skal det jo være i denne businessen… De kom til rette til slutt.

The Vikings utsendte fikk ved hjelp av trommisen - en av de litt engelsktalende bandmedlemmene, vite at Zu Zu Band ble startet for 27(!) år siden. Det er således et av de eldste live band som har holdt på uavbrutt i Thailand frem til nå.

De behersker musikk fra Isaan + tradisjonell Thaimusikk, men også musikk fra det sørligste Thailand. Thailand er et stort land må vite, så både språk og musikk har geografiske varianter.

Artikkelen fortsetter under bilde…


Fem av bandets medlemmer og konsertdronning Ailin.
Shake hands for en vellykket konsert. Her utenfor
Ricks Teater før lydprøvene for neste dags konsert.
Så begynner festen!
Tradisjonen tro fra tidligere Thai konserter her, ble lokalet fylt til randen av konserthungrige thaier, fortrinnsvis damer naturlig nok, men også et 20 talls faranger.
Det er alltid en god men forunderlig opplevelse å studere hvordan disse menneskene gir alt av strålende humør, sang og danseglede når de en gang i året får et ekte Thaiband på besøk.

Kontrasten til vår egen kultur i slike sammenhenger er slående, ja nesten litt forstemmende. Ikke bare det fantastiske humøret men disse folkene styler seg opp etter alle kunstens regler, kanskje litt i overkant hos noen - Pattayabunad var det en som tørt bemerket, men det får stå for ham selv…
De fremmøtte farangene hadde nok ikke samme forståelsen for å kle seg for fest som sine partnere - jeg sier ikke mer…

ZU ZU Band spilte uavbrutt frem til klokken 00:30. Da var det tid for LOTTERITREKNING! Og er det noen som engasjerer seg intenst i lotteri så er det jo disse glade menneskene. Kveldens konferansier ( The Viking ´s tilstedeværende) annonserte trekning av et armbånd til en verdi av kr. 10000,-
Den lykkelige vinner forsvant som et lyn og var ikke å finne for fotografering - dessverre.

Artikkelen fortsetter under bilde…


Zu Zu band åpner konserten til stormende jubel og meget aktive danseføtter.

Spontanitet. Tan som er kjent for sin flotte
sangstemme entret senen til stor jubel og applaus.
Spontanitet - Ailins far som for tiden er på besøk,
ble så begeistret at han entret senen til stor
applaus og ble hyllet med kranser.
Etter dette ble det fra senen info om gunstige betingelser for telefonsamtaler til Thailand ved LEBARA´s representant i Hordaland som selv er thai.

Abonnement ble solgt i foajeen til spesielt gunstig pris for konsertanledningen.

Artikkelen fortsetter under bilde…


Ailin minglet hele kvelden. Her sammen med
gjester som utvilsomt har det hyggelig. Disse
to herrene var faktisk pen i tøyet. Men så var
de ikke helt norske heller…
Frk. Woraluk Homprasert hadde abonnements-
godbiter for thaier og andre som ringer
til Thailand. Hun representerer Lebara Network
Norway i Hordaland.
Tekst/foto: Otto, The Viking.
Etter det startet ZU ZU Band opp igjen og det ble igjen en kokende heksegryte av dansende, leende og hvinende festdeltakere. Så ble klokken 0230 og folk begynte å gå hjem hver til sitt.

Og alle var enige om at det hadde vært en flott fest.
Otto