INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 617 ]  
Sykkelrichaw nå også i Bergen!
Vi tar gjerne inn litt thairelaterte artikler fra Skandinavia nå som de fleste Expats er på sommerbesøk i hjemlandet.

Mai måned og turistene strømmer nå til Bergen - tradisjonen tro, som start på sommersesongen. Denne gang vil de møte et nytt taxitilbud - Bergen Sykkeltaxi.

Et grønt transportalternativ til glede for alle miljøbevisste og nattevandrere som ikke er helt pr. kasse men med et absolutt transportbehov etter en lang kveld og natt på byens utesteder.

Det er den unge gründeren 19 år gamle Jørgen Christophersen Knudsen som i november 2011 startet opp med tre stk. av denne kuriøse doningen. Det kan ikke ha gått så verst for om fire dager ventes fire stk. til av den bergenske utgaven av sykkelrichaw.

Jørgen C. Knudsen har selv vært i både Bangkok og Pattaya, så vi mistenker ham for å ha fått visse ideer fra smilets land. Og glad smiler vi her i Bergen også når vi ser disse doningene i gatene.

Turister som bestiller guiding kan velge mellom fem språk tilført gjennom høretelefoner. Foruten turistene kan også byens befolkning nyte godt av dette taxitilbudet det meste av døgnet.

Kjøretøyet er godkjent av Biltilsynet, har 7 gir og en liten elektrisk hjelpemotor om utfordringen med bakker forårsaket av De 7 Fjell som omkranser denne byen, gjør det påkrevd i tillegg til muskelkraft.

To passasjerer sitter helt greit i baksetet men The Vikings utsendte tenker i det stille at de bør være glad i hverandre eller i det minste være gode venner…

The Viking ønsker gründer Jørgen Christophersen Knudsen lykke til med dette meget kreative og positive initiativet.
Otto


Les mer om den morsomme sykkeltaxi på deres hjemmeside...


Gründer Jørgen Christophersen Knudsen med Bergens svar på Asias sykkelrichawskultur. Her på Olav V plass i sentrum.

En forventningsfull passasjer venter på bli kjørt fra A til B. At han har foldet sine hender for anledningen må ikke misforstås – det er supertrygt!