INNHOLDÅrgang 19. Søndag 25. Februar 2018  [ 606 ]  

Registrer deg for nyhetsbrev fra The Viking & Scandinavian Expats Club. Få det direkte på din epost.
  NorskSvenskaDansk

 


 
Restaurangbesök från Expats...
Plats:
Vi i testpatrullen för mat gjorde vårt restaurangbesök i Bang Sare. Vi valde en restaurang som ingen av våra bekanta hade testat förut så det blev spännande att ta med våra vänner dit.

Vi hade bestämt oss för att vi skulle prova lite ”sea food” men det skulle även finnas vanlig mat på menyn eftersom en vän inte gillar fisk eller någon annan mat från havet.
Restaurangen vi valde heter RUANTALAY BANGSARAY SEAFOOD RESTAURANT.

Utsikt/miljö:
Denna restaurang har en riktigt bra placering, restaurangen ligger långt ut på vattnet som dom flesta fiskerestauranger gör, men denna har riktigt fin utsikt och städad miljö. Det finns även rum att hyra för dom som vill stanna kvar och dom ligger utmed bryggan som leder ut till restaurangen. Även parkeringen är bra och har bra tillsyn av fordonen.

Artikeln fortsätter under bilden...


Testpatrullen är överens om att maten smakade mycket bra.
De hade inte ens tid att vänta på Jum skulle ta bilder.
Menyinnehåll/priser:
Den här restaurangen har det mesta som man förväntar sig av en fiskerestaurang, men det finns även många andra maträtter om man inte gillar fisk mm. Vi valde att prova den välkända ”Tåm Yum Gung” som oftast brukar vara en självklarhet att beställa när man besöker en fiskrestaurang. Vi beställde även friterade jätte räkor, grillad fisk med ananas, fisksoppa, stekt bläckfisk och vanlig biff med lök.

Beställning:
Personalen skötte sig utomordentligt bra, riktigt bra på att lyssna och göra en fullständig korrekt beställning, inga missförstånd även då några beställde på Engelska språket.

Hur smakade maten: Av alla maträtter vi provade så var precis alla rätter riktigt bra. Totalt så blev det ca 10st olika rätter och precis alla rätter fick bra betyg. Ingen av oss som åt hade något negativt om maten, tvärsom så var alla mycket nöjda med tillagningen och smakerna.

Artikeln fortsätter under bilden...


Våran favorit, fisk med citrongräs kokar i fisksås med chili.
Att hitta till Restaurangen: Det finns skyltar i Bang Sare som leder er till denna restaurang, bara att hålla utskik efter namnet när ni åker på vägen genom byn i Bang Sare och riktning mot havet. När man kommer ner till beach road så tar man vänster, stranden ligger mot höger (mot norr) men ni ska svänga vänster, sedan finns skylt på höger sida.

Sammanfattning:
Vi kan varmt rekommendera att göra ett besök på denna restaurang. Många restauranger i Thailand kan få lite problem att servera maten samtidigt när sällskapet består av flera hungriga personer, men denna restaurang överraskade hela vårt sällskap när maten kom till bordet ”punkt och prickat”. Servicen sköttes helt perfekt, vi hade hela tiden några observerande ögon på oss när vi önskade kontakt med personalen.
Som avslutning på alla kallas så kommer man till den tråkiga delen av det roliga och det är som alla vet betalningen. När man är flera familjer som äter tillsammans så brukar många vilja ha separat nota men i dom flesta fall så berättar man det när notan kommer och inte innan den ska skrivas.

Denna restaurang kom faktiskt servitriserna och frågade hur vi ville göra med notan, det har inte hänt allt för många gånger i Thailand, oftast brukar det komma en summa och allt är hopslaget i en enda slutsumma.

Vi kommer garanterat att göra fler besök till denna restaurang när vi ska äta sea food igen.
Text & foto: Jum & Tobbe.

Kontakt:
Bordsbeställning, ring 038-436572-3
Besök på Internet: www.ruantalay.com


Inte mycket kvar här inte...
En stämningsfull afton med god mat.
 Tilbake til forsiden...