INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 6 ]  

Her vil du finne nyttige Informasjons-linker til websider i
Thailand, Norge og DanmarkFinn en god advokat nær deg
Advokatguiden hjelper deg å finne en advokat som passer dine behov ved å sammenligne tusenvis av profiler.

Pa dette nettstedet kan tidligere klienter rangere og skrive anmeldelser av advokater.


advokatguiden.no

▼ Informasjons-linker Jomtien/Pattaya


Khon-Norway
Khon-Norway startet i 2008 og har nå vokst til over 150 norske medlemmer spredd over hele Thailand, men med hovedtyngden i Pattaya/Jomtien hvor de holder ukentlige “Tirsdagstreff” på Hotell Danmark i Soi Whitehouse fra kl. 10 til 12. De samler ca. 10 til 18 personer for hyggelig sammenkomst og sosialt samvær.
www.khon-norway.com


Chonburi Immigration
Chonburi Immigration Bureau har bl.a. ansvaret for Pattaya immigration checkpoint.
www.immchonburi.go.th/main/?l=Eng


Thai passkontoret åpner i Pattaya
Gode nyheter for Thai som søker pass! Man slipper nå og møtte reise til Bang Na for å søke om pass for de som bor i Pattaya området. Departementet for konsulære saker, Utenriksdepartementet annonserte at de åpnet Pass kontor i Pattaya den 3. juni i første etasje av Avenue Pattaya, Pattaya 2nd Road. åpningstiden er mandag til fredag 08:30 til 15:30.


Norges Konsulat i Pattaya
Konsulatet dekker distriktene Chonburi, Rayong, Chantaburi og Trat provinsene. Konsulatet drives i fellesskap med Det Kongelige danske konsulatet som dekker de samme provinsene. Konsulatet gir generell konsulære tjenester med unntak av søknad om Schengen Visa som kun kan leveres inn ved ambassaden i Bangkok.
www.consulatepattaya.org


Rotary Club of Pattaya
Rotary Club of Pattaya Thailand ble etablert i 1973 "District 3340" og er en del av et av verdens største internasjonale organisasjoner i verden, Rotary International. Vi møtes hver mandag kl. 19:00 i Town In Town Hotel, Sentral Pattaya Road. Alle Rotarians er velkommen!


Sjømannskirken i Pattaya
Vi ønsker både fastboende og turister velkommen til sjømannskirken i Pattaya. Stor plass inne og med en flott hage som er utmerket for både våre populære hageselskaper og ikke minst barna.
www.sjomannskirken.no/pattaya

▼ Informasjons-linker Bangkok


Norges ambassade i Bangkok
Velkommen til Norges Ambassade i Bangkok. På vår Web side vil du finne all informasjon om fornyelse av pass, turist visum til Norge, søknadsskjemaer for nedlastning om registrering, visum, etc. Også adresser til konsulater ellers i Asia!
www.emb-norway.or.th


Ny adresse for Visa-senteret
Den 7. januar 2013 flyttet det norske visa-senteret som drives av VFS, fra Amarin Tower til Alma Link Building, 12. etasje, Soi Chidlom, rett bak Central Chidlom kjøpesenter på Sukhumvit Road.

Alle søknader om visum eller oppholdstillatelse skal leveres på den nye adressen fra og med den datoen. Det nye visa-senteret vil fortsatt våre et felles senter for Norge, Sverige og Danmark. Les mer på ambassadens hjemmeside


www.emb-norway.or.th/studywork/visaandresidence/Tourist-visa-Schengen-visa/Norwegian-Visa-Application-Centre-/#.UsQWwDjx


Thai Norwegian Chamber of Commerce
Det norsk-thailandske handelskammer.
Den Thai-Norsk Handelskammer ble etablert i 1996 med sikte på å lette økt handel og investeringer mellom Thailand og Norge. Det gir medlemmene et forum for å bedre konjunkturer og muligheter samt skape arenaer og kanaler for utveksling og deling av informasjon.
www.norcham.com


Nordmanns-Forbundet, Bangkok
Velkommen til Nordmannsforbundet i Bangkok. Forbundet ble stiftet i 1907 under beskyttelse av HM Kongen. I dag er HM Kong Harald V Nordmanns-Forbundets høye beskytter. Nordmanns-Forbundets hovedoppgave er å styrke kulturelle og personlige bånd mellom Norge og nordmenn, deres etterslekt og norgesvenner i alle land. NF har avdelinger og medlemmer i mange land. Medlemskap er åpent for alle.
www.norseman.no


Scandinavian Society Siam
I 91 år har de gitt service til det skandinaviske samfunnet i Thailand.
www.sss.or.th

▼ Div. Informasjons-linker Thailand


Ministry of Foreign Affairs Bangkok
Thailands utenriksdepartement.
For utstedelse av pass, stempling av ekteskapsdokumenter etc.
www.mfa.go.th


Thaiways kart over Thailand
Bra kart over Jomtien/Pattaya og andre byer i Thailand.
www.thaiwaysmagazine.com/pattaya_map/pattaya_map_pattaya.html

▼ Informasjons-linker Norge


Skatteetaten, pensjonist i utlandet
Du kan ta med deg alderspensjon, gjenlevende pensjon, uførepensjon og tidsbegrenset uførestønad til utlandet etter nærmere bestemte regler. Når du er mer i utlandet enn i Norge går du ut av folketrygden. Når er du pensjonist? Hva skjer når du oppholder deg midlertidig i utlandet?
www.skatteetaten.no


The Royal Thai Embassy, Oslo
Den midlertidige kontoret til den konsulære seksjonen av Royal Thai ambassaden i Valkyriegaten 15A vil flytte tilbake til ambassadens lokaler, Eliert Sundts gate 4, 0244. Fra mandag 23. mars 2015! Ambassadens kanselliet og telefonnummer vil forbli den samme. For post kan du sende til Royal Thai Embassy, Eilert Sundts gate 4, 0244 Oslo. Her finner du informasjon om visum til Thailand og litt Thai historie, samt mange nyttige linker.
www.thaiembassy.no
Velkommen til Flypassasjer.no Norge
Her kan du finne oppdatert informasjon om rettigheter og regelverk som berører deg som flypassasjer. Blant annet kan du finne klageveileder og linker til andre klageorgan på denne siden.
www.flypassasjer.no


Folketrygdkontoret for Utenlandssaker NAV Internasjonal - Norge
For oppdatert og riktig informasjon om rettigheter og krav vedrørende trygd, sykdom og pensjon ved opphold i Thailand bør Folketrygdkontoret for Utenlandssaker NAV kontaktes.
www.nav.no


Regelverk og praksis i UDI
UDI regelverk viser de rettskilder som ligger til grunn for UDIs praktisering av regjeringens innvandrings- og flyktningpolitikk.
www.udiregelverk.no


Taper trygderettigheter ved flytting
Hvis du flytter til utlandet, mister du medlemskapet i folketrygden. Det betyr at du mister retten til trygd og stønader fra Norge og må betale full pris hvis du skulle havne på sykehus under opphold i Norge. Søk gjerne advokathjelp ved flytting og få rede på dine rettigheter!
www.advokatenhjelperdeg.no/artikler/taper-trygderettigheter-ved-flytting


Europeiske Reiseforsikring
Enklere bestilling av reiseforsikring på Internett med Visa-kort! De har også kontor i Bangkok. Europeiske Reiseforsikring tilbyr som første forsikringsselskap i Norge sine kunder både å bestille og betale sin forsikring på Internett. En av de største fordelene for deg som kunde, er at du kan skaffe deg forsikringsbevis helt fram til avreisedagen!
www.europeiske.no

▼ Informasjons-linker Danmark


Danske Ambassaden i Bangkok
Velkommen til den Danske Ambassade i Bangkok. På vår Web side vil du finne all informasjon om fornyelse av pass, turist visum til Danmark, etc.
www.thailand.um.dk


Danish-Thai Chamber of commerce
Den dansk-thailandske handelskammer er blevet oprettet den 30. juni 1992 som den første danske afdeling i den sydøstasiatiske region. Det er en ikke-politisk, non-profit orienteret juridisk enhed dedikeret til våre et forum for forretningsfolk i Thailand, der er involveret i erhvervslivet mellem Thailand og Danmark.
www.dancham.or.th


The Royal Thai Embassy, København
Sjekk alltid ambassadens hjemmeside før du reiser til Thailand. Regler for visum, reisetips etc.
www.thaiembassy.dk


Ny i Danmark - Udlændingstyrelsen
Betingelserne for at få visum. Ægtefæller, registrerede partnere og faste samlevere.
www.nyidanmark.dk/da-dk