INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 594 ]  
Vi besøker Bergens eldste Thai Restaurant
Bilde: 2/3 deler av staben hos Ma Ma - Thai. Til venstre servitøren Pinkham med innehaver og kokk Min Guo. Et vennskap som har bestått i mange år.
I Kaigaten med utsikt til Lille Lungegårdsvann og dets vakre grøntanlegg ligger Ma Ma – Thai, Bergens første Thai restaurant.

Innehaver og enehersker Min Guo - over dette lille thairiket startet i Bergen oktober 1995.

Min Guo kom til Norge, Stavanger i 1992 hvor hun bodde og jobbet med sin søster. Etter noen år og 500 norsktimer bar ferden videre til Bergen.

Etter enda flere norsk timer, denne gang i Bergen parallelt med jobb startet hun opp i Kaigaten sammen med tre norske og en thai.

Siden overtok Min hele bedriften og driver den i dag sammen med sine to ansatte.

Ma Ma – Thai skiller seg ikke bare ut med å være den første Thai restauranten i vestlandets hovedstad men også ved at Madam Min faktisk er kineser fra Shanghai!
Og ikke nok med det: hennes nære medarbeider og gode venn gjennom ti år Pinkham er fra Laos!

Imidlertid – Min har solid bakgrunn fra kokkelering i Thailand, Bangkok.
Hun reiste til Thailand i forbindelse med åpningen i 1995 og Ma Ma – Thai serverer i dag kun thai retter.
Og hvorfor ikke både kinesisk og Thai meny? Forklaringen ligger i at i 1995 var det allerede ganske mange kinarestauranter i Bergen og skulle man komme med noe nytt var det rent Thai kjøkken som var interessant.

Ma Ma – Thai, en restaurant med lun og varm atmosfære.
Når man besøker Min´s sted føler man seg øyeblikkelig komfortabel. Et smakfullt, ikke overlesset asiatisk dekormiljø og myke farger gir deg ro i sinnet. Og det er heller ingen påtrengende musikk som man opplever på mange serveringssteder.

Bordene har alle hvite duker og alltid levende lys enten bordet har gjester eller ei. Utenfra gir dette veldig tydelig inntrykk av harmoni og gjestfrihet.

De fleste av de 45 gjesteplassene har utsikt til Lille Lungegårdsvann som gir ett vakkert panorama spesielt om man en sommerkveld benytter en av plassene på uteserveringen. Den eneste asiatiske restaurant med uteservering i Bergen hva jeg har klart å registrere. Ma Ma – Thai har også alle rettigheter må vite!

Ma Ma – Thai har åpent alle dager i tidsrommet 14:00 – 23:00.

Bedriften går helt greit økonomisk hvilket vel også bevises av å ha vist ”livets rett ” i 16 år!
De av våre lesere som kjenner til Bergens bybaneutbygging har nok fått med seg at det fulgte mye butikkdød i kjølvannet av dette. Både parkeringsplasser og kunder forsvant og dermed omsetning i en lang periode. Så også i Kaigaten hvor Ma Ma – Thai holder til.
Også Min fikk føle dette men klarte seg igjennom denne kritiske perioden. Kinesere er jo kjent for å jobbe mye og å holde kostnader lave…

The Viking ønsker Min Guo og hennes to medarbeidere lykke til videre.
Otto.


Madam Guo ved uteserveringen. Et innbydende sted ved passelig temperatur og vær. Nydelig utsikt til Lille Lungegårdsvann med tilhørende parkanlegg.

Min Guo i restaurantens nervesenter, kjøkkenet. Et romslig og funksjonelt kjøkken som også kan håndtere større grupper om det er nødvendig.