INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 578 ]  
Eksotisk Thai Away AS i Bergen
Vår utsendte medarbeider Otto (dere vet han som skriver om sitt forunderlige Thailand) er på snarvisitt i hjembyen Bergen.
Da syntes vi det passer godt med en liten rapport fra en av de kjente thai restauranten, hvor man gjerne lader opp med litt spicy food før neste tur til Thailand.

Eksotisk Thai Away AS - er etter hvert blitt en veletablert thai restaurant i Bergen sentrum.
Daglig leder Nuntawan Patmarit startet opp sammen med sin norske samboer i november 2004.

For mange Thaier, enten de er single eller har norske partnere og ektemenn er dette blitt et populært møtested, både ettermiddag og kveld.

De første årene ble det servert thai retter fra en mer og mer rikholdig meny. Både for spisende på stedet og for takeaway, særlig populært for mange studenter som bor i strøket.

Etter at hennes datter NOK kom til Norge og fikk innvilget opphold og arbeidstillatelse ble menyen utvidet til også servering av diverse Sushi retter.

Patmarit Nuntawan (Ailin) har også i årenes løp vært primus motor for å få mange høyprofilerte thailandske musikk og sangartister til Bergen - til stor glede for de mange thaier som bor i Bergen og Hordaland.

I slutten av oktober i år, kommer enda en profilert sanger – Rock Salaeng , med fullt band til Bergen etter nitid forarbeid fra Ailin.
Denne konserten vil også bli innbakt i programmet til Bergen Internasjonale Musikkfestival som avholdes i tidsrommet 21 – 31. Oktober.

Som om ikke alt dette er nok, har hun og datteren fått kontakt med thailandske reiseselskap. Det har medført at Eksotisk Thai Away har blitt et populært spisested for Thailandske turistgrupper som besøker Skandinavia hvor Bergen inngår i programmet.

Ikke mange thaier har foreløpig midler til å besøke Europa, så disse første gruppene er ofte sponset av thailandske myndigheter og større firmaer.
De to siste gruppene var universitets og skolefolk som fikk dekket reise og opphold av den Thailandske stat. Etter Bergen skulle de videre til Finland.
Otto.

Artikkelen fortsetter under bildene.


Daglig leder Patmarit Nuntawan og datter NOK (sushidirektør…)

Madam Ailin her self, klar med fiskesaus for enda en velsmakende thai rett.
Velkommen, velkommen til en smak av Thailand!
Turistgruppe fra Thailand besøker Eksotisk Thai Away i Bergen september 2011.
Bildet viser et utsnitt av de 50 (!) besøkende universitets og skolefolk på Skandinavia turne.
Koselig med litt rapporter om thailandske restauranter og firmaer i Norge og gjerne ellers i Skandinavia.
Så husk, besøker du din favoritt thairestaurant, send oss bilde og litt tekst så legger vi det ut for våre lesere.

Besøker du Thai Away, så hils gjerne fra The Viking i Pattaya.

Thai Away har åpent hver dag unntatt mandag fra kl. 1200 til kl. 2200
The Viking