INNHOLD Årgang 21. Søndag 31. Mai 2020  [ 568 ]  
Har du vært på fiskemarkedet i Naklua?
Hvis du ikke har vært på fiskemarkedet i Naklua ennå, bør du ta deg en tur.

Fisk og skalldyr så ferskt som du kan tenke deg, her er det ikke lagrede produkter du får, men ferskt sjømat fra de lokale fiskerne som leverer flere ganger om dagen.

Når man går rundt og kikker på alt det gode som ligger utstilt, så er det ikke fritt for at man blir litt sulten, men man ikke dytte i seg alt man ser heller.

Jeg er glad i sjømat og når man ser utvalget her på fiskemarkedet, så tenker jeg litt på fiskelaget hjemme, det er jo bra etter norske standarder men kommer sørgelig til kort satt opp mot Naklua sitt marked.

Prismessig så er det også mye billigere å handle her enn å handle på de store kjøpesentrene, liker du fisk eller skalldyr så er det mye å spare på å kjøpe maten sin her.

Jeg spiser mye skalldyr eller ”egg” som gjerne thaien kaller det, som vi gjerne kjøper på ett av de store kjøpesentre, men det blir ikke helt det samme som det som tilbyes her på fiskemarkedet.
Har du transport, motorsykkel eller bil, ellers går det også bra å hoppe på en bahtbuss, da synes jeg du skal svippe ned å shoppe litt for du finner det du trenger på dette markedet.

Tips: Jo tidligere om morgenen du er der jo bedre utvalg finner du, for husk at restauranter fra hele Pattaya handler her også, og det kan bli utplukket etter hvert.
Rekene du får her er fantastiske og til halv pris mot kjøpesentrene.
Bjørn

PS:
Hele den fasinerende historien om Naklua kommer i neste nummer av magasinet The Viking!

Under bildene finner du også en liten oppskrift på grillet makrell!


Fiskemarked...
Så, med hånden på hjerter som man sier, hvor mange av dere er det som ikke engang har hørt om fiskemarkedet i Naklua, eller har hørt om det men aldri vært der?

Til alle dere som bor fast, eller er her over lengre tid og er glad i fiskemat, da er fiskemarkedet i Naklua verd et besøk!

Eller hva sier du til reker til halv pris, i forhold til de store kjøpesentre!

På markedet får du kjøpt alt til en herlig fiskemiddag.

Er du glad i østers? Her finner du alle sorter.
Fisk av alle sorter, kanskje for oss er Red-Snap
den mest kjente, og de har selvfølgelig makrell.
Vær ikke redd for å spørre deg frem om de ulike
fiskesorter, eller søk på Google om thai fiskeretter.

Skal du ha en BBQ skalldyrsaften? eller
koke fiskesuppe, da hører skjell med.
Reker av ulike størrelser til helt andre
priser enn på de store varehusene, bare
det er verd turen!

Lett å finne, når du kommer inn til Naklua er det
bare å følge veien rett frem til det store treet!
Makrellen er kommet...
Ja, det går som en løpeild at makrellen er kommet og vi går jo mann av huset for å sitte på bryggene rundt i Norge og fiske makrell, så hvorfor skal vi ikke spise makrell i Thailand også.

Thai kjøkken, thai mat, thai ”cousine”.
Jo, det er akseptert, så når vi er her i Thailand hvorfor skulle vi ikke spise på Thai Restauranter og det gjør vi jo, men det er nå alltid slik at det du egentlig ikke kan få, ja det er nettopp det du har lyst på i øyeblikket.

Det er makrellen vi snakker om.
Som en ivrig amatørkokk (etter at jeg flyttet til Thailand), vil jeg gi dere et par oppskrifter. Ikke noe gourmetpreget og flott, men enkel, god norsk husmannskost. Og til dere som er litt usikre på hva de ulike ingrediensene heter på engelsk, jeg lover å skrive det engelske ordet også!

Grillet eller ovnsstekt makrell?
Sommer! Makrellsesong! Frisk agurkslat!
Makrell på Thai heter ”pla saba” og er så nær den norske både i struktur og smak at du ikke vil merke forskjell. Det hender også at Foodland har frosset norsk makrell i den frysedisken.

Rens og tørk makrellen, skjær bort hode og hale, fyll buken med godt smør, dill og persille og smør skinnet med litt olivenolje før du pakker det hele inn i aluminiumsfolie.
En vanlig ”Thaigrill” er ypperlig til formålet. La fisken få kose seg på grillen i 15 til 20 minutter, avhengig av varmen, og samtidig kan du pakke inn noen poteter. Bakte poteter med rømme er bare prikken over i’en!

Sopp og agurksalat!
400 gr. hermetisk eller frisk sjampinjong
200 gr. slangeagurk
30 gr. liten løk
3 ss olje
1 persillekvast
½ ts. salt
saften av en halv sitron
1 kryddermål hvit pepper

Hell kraften av sjampinjongene og skjær den i skiver, skjær agurken i tynne skiver, skjær gjerne med en ostehøvel, hakk løken og finklipp persillen. Bland olje, sitron og krydder og hell dressingen over salaten og la den stå kaldt i vel en time før den serveres.
Så nå har du fisken, salaten, den bakte poteten, da mangler bare rømma! Skjær et kors i poteten så den åpner seg pent og fyll åpningen med rømme.

VEL BEKOMME!
The Viking

Vi lovet og ta med de engelske ordene og heller for mange!
Persille……… parsley
Persillekvast…curled parsley
Slangeagurk… cucumber (snake cucumber)
Løk…………...onion
Sitron…………lime
Rømme……….sour cream