INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 564 ]  
Culture on the Beach
Beach Road Pattaya, der skjer det mye hele året og her blir strandpromenaden brukt som utstillingsvindu for næringslivet i byen og omegn.

Denne gangen var det Culture on the Beach som var slagordet, det ble vist frem masse gammal kulturhistorisk, selv om noe av dette fremdeles blir brukt på fattige gårder på landsbygda her nede.

Mange av de lokale parker og institusjoner var her og viste frem hva de gjør og for å vise frem Thailandsk håndverk og kultur, det er ett ledd i å holde på kunnskapene om hvordan man levde tidligere
Dette er noe vi i Norden har begynt med i senere tid, så det er bra å se at her tar de et tak før mange viktige historiske ting går i glemmeboka.
For en glede og entusiasme mange av disse menneskene viser frem, det er virkelig moro å slentre rundt her, kanskje kan en farang ta litt lærdom av og tenke litt på hva vi gjør med kulturen her nede, alt vi gjør er ikke bare bra.

Mange av tingene de hadde å vise frem på Beach Road er nye for meg, så det er moro å få et lite innblikk i hva de brukte før i tiden.
Hele dette arrangementet viser jo at vi ikke trenger å farte langt avsted for å oppleve spennende ting, vi har det meste her i Pattaya og omegn, det er bare å se seg litt rundt og vi kan bruke dagene til nye opplevelser.

Gleder meg til å oppleve å se mer av Pattaya og de omkring liggende områder de gir meg mange gode opplevelser, og tenk når man sitter på gamlehjemmet og mimrer, ja, da kan man sitte og tenke tilbake på alle de gode opplevelsene man har hatt.

Bedre det enn å angre på alt man ikke har gjort.
Kos dere i Pattaya.
Bjørn


Culture on the Beach
Beach Road Pattaya, der skjer det mye hele året og her blir strandpromenaden brukt som utstillingsvindu for næringslivet i byen og omegn.

Det er nesten ikke en helg uten at det er en eller annen form for utstilling eller show, som markedsplass eller som i dette tilfelle viser en del av den gamle thaikulturen.

Så det foregår en masse i og rundt Jomtien/Pattaya og i vårt nærmiljø som innbefatter hele Chonburi distrikt som du kan ta del av, enten du er fastboende eller turist.

Vi ser Bjørn prøve seg som møller og det var hardt arbeide mente han
og det var ikke mange riskorn som kom ut, for dette måtte det en egen teknikk til.

Treutskjæringer kan man se over hele Thailand
men de fleste kommer fra Chang Mai området.
Frukt carving er en del av den thailandske
kulturen og det er alltid imponerende og se
hvor flinke de er.

En gammel vannmølle som måtte håndsveives
for å få vann til ris åkrene.
Blir faktisk fremdeles brukt til vanning på
små områder på landsbygda.
Den gamle plogen man spendte oksen framfor.
Den var av "hardwood" og ganske solid.

Damene er flotte i sine nasjonaldrakter og
de har ulike drakter for ulike distrikter.
Her viser de noen av de mest kjente grønnsaker
i Thailand, som brukes i de fleste thairetter.

Barna er selvfølgelig med og her
gjør de seg klare til å danse ulike
klassiske thaidanser.
De var flinke og fikk enorm applaus fra
alle de fremmøtte.
Følg med i serien fra vårt nærmiljø til nytte og nøye!
Savner du en hobby, modelfly!
Les mer...

Jomtien fiskere!
Les mer...

Bruktbil, neida Tuk Tuk!
Les mer...