INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 560 ]  
Bli med i serien om vårt nærmiljø!
Ja, her i Thailand er det alltid noe spennende å overvære, i dag morges var jeg ute på Jomtien på hjørnet av Chayapruk Road, like ved den andre politiboksen. Her har lokale fiskere båtene sine hvor de går ut og kommer inn igjen med fangsten etter endt økt.

De lokale næringsdrivende her nede finner alltid en løsning, det er ikke snakk om å sitte med hånda i fanget fordi det er litt jobb å få båtene sjøsatt og siden trukket i sikkerhet for sjøen et godt stykke opp på stranden.

Båtene de operer med er små båter med motor som har propellen i enden av en lang aksel, eller ”long-tails” som de også kalles.

I disse små farkostene sine er de ute tidlig om morgenen, noen fisker etter krabber andre tar fisk av forsjellig sort, det er som regel ikke de store fangstene, men de holder seg i live på det og det virker som de trives i jobben sin for de smiler og spøker med hverandre klokken 5 om morgenen, det er ikke jeg så god til må jeg innrømme, liker helst å ligge strak ut med de mest fantastiske drømmer surrende rundt i hodet mitt på den tiden av døgnet.

Skal si det moro å komme seg ut å se på disse fiskerne, moro når folk får ting til å fungere.
Når de kommer inn med fangsten, da står fruene og venter, de hjelper med å få fisk og krabber ut av garnene, de er med å vinsje båtene opp på stranden slik at alt er klart til morgendagens økt igjen.

Vinsjingen er litt annerledes enn det jeg har sett tidligere, her sitter det en motordrevet vinsj montert på planet på en pick-up, bilen blir rygget inn til fortauskanten rett opp fra der båten kommer inn på stranden og vips er en båt trukket i sikkerhet med stil og med masse smil og de er sikkert fornøyde med fangsten i dag selv om jeg ikke synes det så mye ut, men det er nok litt forskjell på hva som gjør en halvfet farang fornøyd og hva som gjør en spenstig Thaifisker fornøyd.

Dette er bare en av tingene som foregår like utenfor stuedørene våre her nede og det er fornøyelig å være der å se på av og til, kanskje kjøpe med seg krabber eller fisk hjem, finner den ikke så mye ferskere i hvert fall, direkte fra båten.

Kos dere, nyt livet og følg med i serien om vårt nærmiljø!
Bjørn
Pattaya 19.juli 2011


Spennende Thailand.
Det finnes mange spennende og koselige opplevelser du kan være med på i vårt nærmiljø!

Dette er bare en av tingene som foregår like utenfor stuedørene våre her nede.

Kom gjerne med tips om steder du mener burde være med i vår serie!

Nettopp kommet inn med nattens fangst.

Båtene er lagt opp for dagen.
I 30 år har gamle mor sittet og ventet på båtene.

Vinsjen er klar og det er gamlemor som er sjef.
Her hales de greit opp på tørt land.

Fisk og grønnsaksbilen er på plass for å kjøpe
opp litt fisk og skalldyr for sine kunder.
Boksen er full, så her er det bare å begynne
på runden til alle de små villaområdene på
andre siden av Sukhumvit.
De fleste husker vel fiskebilen som kom en
gang i uken på bygdene i Norge.