INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 520 ]  
DET EROTISKE KJØKKEN!
Erotisk mat fra Orienten!
Gastronomiske retter har alltid skjerpet lysten på romantikk og sex. Maten skal påvirke alle sanser, og er det et kjøkken som er spesielt i så måte, må det være det thailandske!

Thailand er et vidunderlig land. Landskapet skifter fra fjellene i nord over til de nordøstre områdenes frodige rismarker, til de lange kyststrekningene og fiskelandsbyene i syd. Her er det mat nok til alle.
De "fattige" lever mest av ris og fisk, mens de velstående i storbyene handler på bugnende markeder hvor fargestrålende eksotiske frukter, grønnsaker, kjøtt og krydder kan gjøre enhver europeisk kokk grønn av misunnelse.

Thailand er også tradisjonenes land. Helt fra barndommen lærer de og stå for matlagning, noe som gjør at de er helt sjef i hjemmets kjøkken.
De utvikles til spesialister i å skape gastronomiske delikatesser som ikke bare tilfredsstiller mannens sult, men også skaper en romantisk stemning.

I Thailand sier man.
Mat er kjærlighetens drivstoff. Derfor har man utviklet de mange ulike urter og krydder som blir tilsatt maten for å gi den sitt eksotiske preg med smak og dufter.

Dette kan vi skandinaver lære en masse av. På våre breddegrader er det en utbredt oppfatning at bare man setter et par stearinlys på bordet, steger et par biffer og plusser på med en flaske seks-kroners rødvin er romantikken i høysetet.

Glem det.
Det er over og ut. I det virkelige liv er dette en garantert romantikkdreper. Det er derfor vi har undersøkt forholdene i Det Fjerne Østen, hvor man i generasjoner har rendyrket kunsten å tilbrede det perfekte romantiske måltid.

Maten skal være lett. Grønnsaker er absolutt avgjørende. De skal tilberedes med stor omhu, og svært gjerne kombineres med lett kjøtt, fisk og skalldyr.

Når man tilbereder og serverer et romantisk måltid er sansene det viktigste. Maten skal være nydelig dandert, fargene skal være skarpe og tiltalende og krydderet skal framheve aromaen og sende en deilig duft fra det veldekkete bordet.

Og denne kunsten kan man virkelig i Thailand. Gjennom årtusener er det spennende kjøkkenet utviklet med stor perfeksjon. Og i dag er Thailand landet hvor kvinnene tilbereder måltidet for å forberede mannen til aksjon!

Det Siamske kjøkken er som skapt til et spennende forspill.
I den sydlige delen av landet inngår fisk og skalldyr som en naturlig del av hvert måltid. Lengre mot nord brukes mer lett kjøtt som kylling. Men overalt i det økse-formete landet i hjertet av Syd Øst Asia er alltid grønnsaker den avgjørende delen av måltidet. Menneskene i det gamle Siam lærte tidlig at grønnsaker inneholder alle de vitaminer og mineraler som er så nødvendige for at vi skal kunne fungere, og ha overskudd til å dyrke hverandre.

Og selv om et thai-måltid ofte er en ganske simpel rett som i hovedsak består av kokt ris, grønnsaker og litt kjøtt eller fisk, så kan jentene i sine bambushytter tilberede det ydmyke måltidet like lekkert som sjefskokken på et fem-stjernes hotell i Bangkok.
Thaiens hemmelighet er at de er de sanne mestere i å bruke krydder og urter til å framheve aromaen og smaken i enhver ingrediens i måltidet!

Munnen bruker du ikke bare til å snakke med. Du smiler, kysser og spiser med den. Og det er her sammenligningen med mat og romantikk starter.

Maten gjør det ikke alene. Den er ikke et tryllemiddel, men den er et hjelpemiddel hvor du alltid kan skape en romantisk stemning!
Johna

Meld deg på den skandinaviske Expats klubbens matlagningskurs og ta del i det spennende kjøkken!


Hvordan du kan melde deg på...