INNHOLD Årgang 21. Fredag 29. Mai 2020  [ 477 ]  
Forbudt å mate elefanter i Bangkok
Du kan fortsatt mate elefanter i Thailands travle hovedstad - men det kan koste deg ...

Bangkok myndigheter opplyste mandag 19. juli att alle som ble tatt i å gi bunter av bananer eller sukkerrør til elefanter – kan få 10 000 Baht i mulkt.

Thailand har ca 2400 innenlandske elefanter. Det er liten etterspørsel i disse dager for dyrenes "tradisjonelle ferdigheter” i hogst og andre arbeidsoppgaver, så eierne låner dem ut for å tigge fra turister og lokalbefolkningen i de store byene.

Forbudet ble innført for å hindre ulykker, både på turister og innbyggere i Bangkok, sier Manit Techa-apichoke, assisterende direktør ved City Law Enforcement avdeling, da det har vært mange tilfeller av elefanter som skader folk.

Venner av den asiatiske elefanten, en thailandsk frivillige gruppe som ser etter skadet eller mishandlet elefanter, kalte bøter en god start.
Jeg har etterlyst dette i 15 år, sier grunnleggeren Soraida Salwalla, og legger til at hun håpet andre thailandske byer ville følge etter. Det er ikke den totale løsningen, men det er en hjelp.

Tidligere ”mahouts” - som er navnet elefantskjøtere er kjent under - og deres medsammensvorne ble tidligere bøtelagt for å bringe en elefant inn til Bangkok, mens de som mater dyret unnslapp straff.

Manit sier de som gir dyrene mat på gatene vil bli bøtelagt, men kan kanskje få en advarsel først. Han sa at myndighetene hadde fanget 30 elefanter i Bangkok de siste fire månedene, men ingen etter att den nye forordningen trådte i kraft 1. juli, selv om elefantskjøtere finner måter å omgå loven på.

"Mahouts” bruker en ny taktikk med baby elefanter ved å ta dem fra sted til sted på en pickup lastebil, sier han. De arbeider nå i forstedene, i stedet for midt i hjertet av byen som de pleide.
Kilde: AP