INNHOLD Årgang 21. Søndag 31. Mai 2020  [ 468 ]  
HIGH-TECH TOALETT...
Hei
Du etterlyser noen som vil bidra med noe smått og godt til The Viking.
Her har du en liten historie:

HIGH-TECH TOALETT
Hadde forleden et nødvendig ærend å gjøre i Bangkok sammen med min Thailandske samboerske. Bestilte rom på et bra forretnings hotell i 3.000 baht-klassen. Ved innsjekking fikk jeg opplyst at en del av rommene var nyrenovert, og vi skulle få et av disse. Var happy med det. So far, so good.

Etter at jeg hadde satt fra meg kofferten på rommet, følte jeg for et toalettbesøk. Da jeg kom inn på toalettet så jeg noe jeg ikke hadde sett før. Dette var ikke et hull i gulvet (Thai style).
Det var heller ikke et "norsk" toalett. Dette var et toalett med mange slanger/rør som førte opp til toalettskålen. Rundt toalettskålen var der brytere og flere blinkende røde lys.

Jeg ble betenkt. Kombinasjonen strøm/vann er jo ikke alltid bra hvis der ikke er jording eller jordfeilbryter. Jeg lærte å tisse alene da jeg var 3 år. Nå er jeg 64 og trodde jeg kunne det - uten bruksanvisning. Jeg tok etter hvert sjansen og satte meg ned på rammen. Fant etter hvert ut at bryterne og de blinkende lysene hadde med rumpe-spyleren å gjøre.

Jeg måtte gå frem i denne rekkefølge:
1. Stille in ønsket temperatur på selve toalettsetet, velge om jeg ønsket lunkent sete eller varmt sete. (Som et oppvarmet bilsete)

2. Så måtte jeg stille inn temperaturen på det vannet som skulle spyle rumpen min.

3. Deretter måtte jeg stille inn en tidsbryter for hvor lenge jeg ønsket å sitte på toalettet. Dette kunne reguleres underveis, da det ikke er så lett å vite på forhånd når man er ferdig.

Hadde tenkt å ringe resepsjonen for å få hjelp, men lot være. Så for meg en situasjon hvor der kom en sjenert Thaidame som skulle lære meg å tisse. Det hadde neppe blitt noen suksess. Det gikk nå bra tilslutt og det ble en fin opplevelse.

Neste gang velger jeg nok et hotell hvor jeg kan gå på toalettet uten bruksanvisning.

Ferdig på toalettet, så ønsket jeg å sette aircondition til 26 grader eller der omkring. Det var heller ikke så lett. Her var der ikke den vanlige fjernkontrollen som jeg behersker godt. Neida, her var der en "boks" som regulerte alt fra musikk til temperatur, telefon etc. etc. med blinkende lys og mange knapper. Ga opp etter et kvarter. Ringte resepsjonen. Førstemann som kom for å hjelpe forstod ingenting. Nestemann likeså. Tilslutt stod der 3-4 personer rundt boksen som skulle sette temperaturen. Ingen fikk det til, så jeg ba dem skru av hele boksen. Det klarte de.

Hvis Pattaya absolutt ønsker HIGH-TECH, så fokuser på HIGH-TECH søppeltømming OG HIGH-TECH asfaltering av veien fra Pattaya til Jomtien som nå går inn i sitt 5. år uten å være ferdig.

Tissingen klarer vi selv - uten bruksanvisning.
Hilsen
Jarl Jensen


Den gode gamle…
Vi får holde oss til den gamle gode doen, som man ikke må ha bruksanvisning for å bruke.

Vi takker så mye for den fornøyelige historien fra Jarl og oppfordrer alle til å sende oss små snutter fra dagliglivet i Thailand!
Johna