INNHOLD Årgang 21. Torsdag 28. Mai 2020  [ 290 ]  


Banantid i Pattaya!Hjelp, Songkran er her
Ja, nå mener jeg ikke at vi bare sitter og spiser bananer, men det er faktisk ikke så mye annet og ta seg til i denne stilleste delen av lavsesongen, heller ikke så mye å skrive hjem om.
Nå er det ikke bare skandinaver som har reist hjem, men stort sett alle turister utenom oss mer eller mindre pensjonister som bor her hele året.

Det har i henhold til de næringsdrivende i Pattaya også hvert en stille sesong og jeg kan heller ikke huske en vinter med så lite skandinaver i Pattaya, men en av grunnene er kanskje at de har begynt å reise mer rundt i Thailand, så vi får se når sesongen starter igjen.

Aquafobics, hva søren er nå det, sier du vel. Jo da, det er redselen for vann! Og redsel for vann passer dårlig i Thailand i midten av april måned. Dette året er de offisielle helligdagene fra 13. april og Pattaya har 19. april.
Men, i Pattaya fra 12 til 20. april selvfølgelig, da det er ulike datoer rundt i Thailand og her passer vi på å ta med alle datoer så vi er på den sikre siden.

Songkran, eller det gamle Thai nyttår kan vel best beskrives som en fanatisk "vannpistolkamp" uten regler og åpen for alle.

Vannet settes i høysetet og absolutt ingen blir forskånet for alt fra høyteknologiske vann-maskingevær til enkle spann, gjerne fylt med isvann!

For Thaien har denne festivalen en stor religiøs betydning, mens den for oss "faranger" kun er et skritt tilbake til barndommen og til å bli skikkelig gjennomvåte for en snau uke.
Så lykke til...


Litt fra dagliglivet i Pattaya, hos SypikenThailand prøver å rydde opp i salg av kopivarer
 
 Tidligere har vi vært hos Frisøren her i The Viking, og forretningsdamene Gai og Bom med sitt fruktmarked og nudelsuppe med hemmelig oppskrift.
Nå får The Vikings lesere et nytt innblikk i hverdagslig forretningsdrift av de små dimensjonene her i Pattaya/Jomtien: Sypiken.
Rettslige skritt vil bli tatt mot nettsteder og butikkeiere som selger kopivarer.
The Department of Intellectual Property (DIP) vil nå ta rettslige tiltak mot nettbutikker som selger kopivarer, da det har vært et økende antall opphavsrettskrenkelser på et bredt spekter av produkter.
 Les mer...Les mer...

Pattaya tunnelen var åpen i 4 timer
De første bilene fikk prøve den nye Sukhumvit Sentrale veien gjennom tunnelen i forrige uke, men bare fordi bygging på gatenivå hadde blokkert normal trafikk.
Den 900 millioner baht tunnel er ikke komplett, og vil ikke åpne for normal drift før tidligst februar. Men noen få heldige sjåfører fikk allerede se nå, hvor langt arbeidet var kommet i fire timer i desember.
Les mer og se bilder...
Thailands første Air Race
Thailand vil bli det første landet i historien i Asia Pacific-regionen til å holde en pylon air race. Evenementet vil holdes på U-Tapao Naval Air Base den 19. til 20. november.
Flyene som brukes i Air Race 1 blir i sporten regnet som i samme klasse som Formula One i billøp og er den eneste klassen fly bygget spesielt for racing. Åtte fly som flyr samtidig med hastigheter på 450 km/t i lav høyde kjemper for å krysse mållinjen først etter åtte runder.

Air Race er stort i USA og trekker mange besøkende. Det blir derfor spennende å se hvordan dette slår an hvor The Sports Authority of Thailand vil være vert.


Les mer om evenementet her...


Banantid i Pattaya!Invadert av en krokodille?
Pattaya 16. juli 2014.
Ja, nå mener jeg ikke at vi bare sitter og spiser bananer, men det er faktisk ikke så mye annet og ta seg til i denne stilleste delen av lavsesongen, heller ikke så mye å skrive hjem om.
Jeg må innrømme at jeg aldri har sett Jomtien/Pattaya så stille som nå og det er vel mange årsaker til dette, alle er jo spente på de nye visumregler, eller er det for varmt og godt vær i Skandinavia som vår venn Otto sier, så folk blir hjemme?

Nå er det ikke bare skandinaver som har reist hjem, men stort sett alle turister utenom pensjonister som mer eller mindre bor her hele året.


Les mer og se bilder…
Pattaya 19. juli 2014.
Sawang Boriboon redningskorps ble kalt ut på kvelden torsdag 17. juli, etter å ha mottatt en telefon fra en person bosatt i et hus på Soi 7 i Thepprasit Road i South Pattaya, at han hadde blitt invadert av en krokodille.
Teamet kom raskt til stede og etter bare 10 minutter kom de ut med en relativt harmløs 1,5 meter lang vann lizard.

Men, vi forstår godt huseierens engstelse da det ligner litt på krokodille og vi husker under flommen i Pattaya for noen år siden, da det rømte flere hundre små krokodiller fra en krokodillefarm og mange ble ikke funnet.


Les mer og se video…

Vi har besøkt Pattaya Park Night PlazaVi har feiret Jul i Pattaya 2013Liker du å sykle?
Pattaya 28. desember 2013
I serien fra vårt nærmiljø til nytte og nøye!
Ikke hørt om det?
Da må du lese denne nyttige informasjonen spesielt for deg som bor i Pratamnak området.
Om du av og til savner de store markedene i Pattaya men syntes det blir litt for langt å reise inn til byen, så kan The Viking trøste deg med at hjelpen er nærmere en du kanskje trodde.
Var det dette en av de tingene vi trodde vi skulle slippe når vi reiste til Thailand, for thaien feirer jo ikke Jul?
Trodde jeg ja, her feires det nesten mer Jul enn i Norge, Sverige og Danmark, samme maset opp med juletre riktig nok av plast men det er juletre med lys og masse pynt. Så var det palmene på utsiden av huset, frem med stigen og opp med 100 vis av julelys så det ser ut som et tivoli på Momarken.
Jomtien 1. november 2013.
Er du glad i å sykle, men kjenner ikke til fine trygge sykkelruter og ønsker å sykle i lag med andre glade syklister?
The Avenue v/Bjørn har nå startet Jomtien Sykkelklubb i samarbeide med Hansi fra sjømannskirken, hvor vi hver mandag kl. 09:00 møtes på The Avenue Inn i Soi Welcome på Jomtien for å sykle ut på turer mellom 30 til 60 km på nydelige og lite trafikkerte veier utenfor Pattaya.
Les mer...Les mer...Les mer...
12. Pattaya Beach Fotball Cup 2016
The Beach Fotballturnering har blitt utsatt på grunn av bortgangen til Hans Majestet Kongen av Thailand.
De nye bekreftede datoer er som følger: Fra lørdag 11. februar til søndag 19. februar 2017 på Jomtien Beach Football Stadium.

I år vil det også være med jentelag, Turnerings, ikke landslag og lagene vil være i navnet til sine sponsor. Det kan være ubegrenset antall thailandske jenter som er registrert for jentelag. Vi er fortsatt på jakt etter flere jentelag så registrer deg.

Alle lag må nå bekrefte sin registrering for de nye datoer.

Ta kontakt med Niels Colov for mer informasjon.
E-post: info@pattayapeople.com
Mobil: 08-9911-1199


Thai Food Festival Bergen 13. Juni 2015
For annen gang ble denne mat og kulturfestivalen arrangert i Bergen i regi av Thaiforening Hordaland og Norsk Thaifremme.
Det var nesten på dagen ett år siden det hele begynte. Oslo har hatt thailandsk mat og kulturfestival i flere år og thaiene bosatt i Hordaland kunne selvsagt ikke være dårligere. Det skulle bare mangle!

Styreleder Orawan Meji var oppstarter og primus motor her i Bergen i fjor. Hun dro det hele i gang sammen med medlemmer i Thaiforening Hordaland og Norsk Thaifremme. Det ble en stor suksess. Ja, så stor at det var liten tvil om at dette skulle gjentas i 2015. Og slik ble det – til glede for alle - både thaier og norske.

The Viking var som vanlig til stede - der det skjer, når det skjer - litt selvskryt må man kunne tillate seg…
Les mer og se bilde her...

Thailand Immigration bekrefter nye overstay regler!Banan Vs Agurk!
Nettsiden til Immigration Bureau i Bangkok har 22. juli 2014 postet en ny kunngjøring om sine regler for overstay.
Overstay, regnes fra den dagen du er lengre i Thailand enn ditt visum gjelder.

Dagens kunngjøring er en ytterligere bekreftelse på den foreslåtte aksjon mot utlendingers overstaying i Thailand.

Grunnen til de nye reglene er at i 2013 ble over 70 715 utenlandske statsborgere tatt for overskridelser av visumreglene i Thailand.
Fra januar til juni i år ble nye 30 359 tatt, melder The Nation.

Kunngjøringen er skrevet på både engelsk og Thai og detaljene de straffes med for overstay er som følger:
Klikk på bilde!
Vi hadde en fornøyelig artikkel om banantid i Pattaya som du kan se litt lengre ned på siden og fikk en del svar, så i Pattaya blir det Banantid!
Ja, nå mener jeg ikke at vi bare sitter og spiser bananer, men det er faktisk ikke så mye annet og ta seg til i denne stilleste delen av lavsesongen, heller ikke så mye å skrive hjem om.
Men vi fikk et koselig og informativt svar fra Sven.

Banan Vs Agurk!
Jeg sitter her i sofakroken og leser på internett og spiser bananer.

Så leser jeg om banan-tid.
Har aldri hørt det uttrykket før, men etter litt forsto jeg meldingen.
Les mer om det fornøyelige svaret fra Sven…

Suksabai Residence, nytt norsk hotell i PattayaThe Viking Magasinet sept/okt 2013 er ute nå!Så har vi feiret Loy Krathong 2013
Pattaya 7. oktober 2013.
Vi har fått et flott norsk hotell med 70 rom nesten i sentrum av Pattaya. Det er Arunee (Toy) og Bjørn Nordbakk som har bygd opp dette flotte hotellet.
The Viking ble mektig imponert når vi besøkte hotellet, store flotte rom og suiter med ett eller to soverom.
Vi er på gata igjen og håper dere tar godt i mot vårt magasin. Kom gjerne med synspunkter, både ros og ris.
Fine artikler om barnehjemmet, Tuk-Tuk, nytt norsk hotell, hva skjer i den skandinaviske klubben, med mer og mye smått og godt for våre lesere.
Ja, hva er egentlig Loy Krathong, for dere som ikke har lest det tidligere i The Viking er det kort fortalt: Loy Krathong feires ved fullmåne i november så dagen kan skifte litt fra år til år. I år ble det søndag 17. november. Dagen eller dagene, markeres over hele Thailand.
Les mer...Les mer...Les mer...

Spesialdesignet Tuk-TukEn Thailandsk forretningssuksess i BergenPattayas raske turist domstol
Thatphanom 12. oktober 2013.
Fra vår serie om skandinaver i Thailand. Oskar ved Baan-Sabaijai Thatphanom har gått til innkjøp av ny Tuk-Tuk, som er spesialdesignet for rullestoler, da de elektriske rullestoler krever ganske stor plass. Den nye er høyere så selv om folk sitter i elektrisk rullestol får de ikke hodet i taket i dumpene og ikke minst har bedre utsikt for passasjerene og den har bilmotor noe som gjør den kraftigere og stillegående!
Bergen 17. september 2013
Vi som trodde at thaiene med egen business bare var opptatt av restaurantdrift og massasje – så feil kan man ta.
Vi har vært på besøk hos Kwannet Pator som er eier og daglig leder i bedriften WindFjord. Hun er unntaket som bekrefter regelen om ovenstående. WindFjord, er blitt en stor aktør innenfor turistbransjen i denne byen.
Les mer om hennes suksess…
Pattaya 7. september 2013
På en pressekonferanse 5. september deltok Chonburi guvernør Komsan Ekachai og Pattaya ordfører Ittipol Khunplume torsdag på Pattaya Court som ligger på Thappraya Road for å kunngjøre om etableringen av et nytt rask turist domstol, tidligere å bli kalt Tourist Reconciliation Centre. Med godkjenning av myndighetene og på grunn av den internasjonale statusen til Pattaya, har byen æren av å starte den første turist domstol i Thailand.
Les mer...Les mer...Les mer...

Manetegginvasjon på Jomtien BeachPopulære Blues Factory stenger i løpet av august
Jomtien 5. august 2014.
På en dag som normalt samler store mengder Thai og utenlandske turister på stranden for å nyte bade og strandliv, var det var tomt på onsdag ettermiddag på grunn av en invasjon av manetegg.
Ifølge selgerne på stranden dette er en vanlig foreteelse på denne tiden av året, og vannet i seg selv er vanligvis full av maneter som er plagsomt for svømmere da de brenner kraftig når man kommer i kontakt og kan være farlig for folk med allergi.

Det kom også inn rapporter om kløende føtter og ben etter å ha kommet i kontakt med manetegg etter å ha spasert på stranden spesielt på Jomtien Beach og en generell advarsel har blitt utstedt for Jomtien og Pattaya Strender.

Blues Factory som åpnet i 2001 har vært populær blant nordmenn og selvfølgelig alle andre som liker god musikk. Da David returnerer til England blir stedet mest sannsynlig stengt i slutten av måneden.
Blues Factory har vært annerledes enn andre barer i Pattaya med livemusikk hver kveld og med kjente artister som f.eks. Lam Morrison.

Facebook, 2014-07-29: I'm sorry too announce that due to my having to return to the UK Shortly I have decided to close The Blues Factory. If anyone is interested in the current bar or just the contents please let me know and I'd like to personally thank all of my customers and of course the superb musicians that we've been lucky to have play and work over the years.
Thanks David.


Tar opp konkurransen med MKHjelp, Songkran er her, godt nytt år...
De fleste kjenner jo til MK, dere vet de populære restaurantene hvor du koker maten selv på bordene.
Nå har de fått konkurranse på Siam Country Club Road. Et telt, noen matter på bakken, et bord og en kjele på bordet hvor de koker maten og vips så har du en mini MK, men selvfølgelig i litt enklere utgave.
De åpner når solen går ned, ellers blir det for varmt og det ser ut som det alltid er fullt og du kjøper da brett med mat som helles opp i kjelen fra 65 Baht og opp i henhold til hvor mange personer dere er.

Dette er den første jeg har sett, men det blir nok ikke lenge før det dukker opp samme overalt.
Så det skal ikke mye til for å åpne en Thai restaurant! Velkommen til bords!

Aquafobics, hva søren er nå det, sier du vel.
Jo da, det er redselen for vann! Og redsel for vann passer dårlig i Thailand i midten av april måned. Dette året er de offisielle helligdagene 13, 14 og 15. april.
Men, i Pattaya fra 12 til 20. april selvfølgelig, da det er ulike datoer rundt i Thailand og her passer vi på å ta med alle datoer så vi er på den sikre siden…
Songkran, eller det gamle Thai nyttår kan vel best beskrives som en fanatisk ”vannpistolkamp” uten regler og åpen for alle.
Vannet settes i høysetet og absolutt ingen blir forskånet for alt fra høyteknologiske vann-maskingevær til enkle spann, gjerne fylt med isvann!
Les mer...

International Food & Beverage Party 2015Inspeksjon av Walking Streets gateskilt
The Viking var invitert til party på Foodland og som vanlig bugnet det av mat og vin på alle bordene, så torsdag ettermiddag 14. mai var hele den nedre parkeringsplassen på Foodland omgjort til ett International Food & Beverage Party og smaksplass for Foodland delikatesser.
Denne ettermiddagen samlet det seg mer enn 500 - 600 glade mennesker, turister og thailendere om hverandre og topp kvalitet internasjonale mat og drikke med viner fra 7 Thai vin distributører. Det var et bra utvalg av thai, kinesisk, australske, italienske og koreanske matvarer, pluss Foodland sin egen Butcher s Choice utvalg av kvalitet kjøttprodukter.
Les mer om Foodlland her...
Et team fra Pattaya City Hall Security Committee var på besøk til Walking Street i Sør-Pattaya på morgenen tirsdag for å inspisere alle skilt og reklamer ut mot gaten.
Fra en fersk undersøkelse, organisert etter mange klager som ble presentert for City Hall, konkluderte en rapport at et stort antall av skilter for business og butikker har blitt fare for offentlig sikkerhet ved at de plasserer sine skilter over alt, blokkerer passasje for fotgjengere og trafikk, noen med farlig lavt høyder, godt under den lovlige høyde på 5 meter fra bakken. Dette ble ansett som ulovlig fordi hvis en brann bryter ut i området ville det være umulig for brannbiler å passere uhindret. Derfor, etter inspeksjon en umiddelbar ordre ble gitt for at alle skilt eiere skal bli varslet om å fjerne sine skilter innen 7 dager, og da en annen inspeksjon vil bli foretatt i området. Hvis de ikke overholder, så vil skiltene bli tvangsflyttet og eierne vil bli gjenstand for heftige bøter.

Intervju med Thailands superstar Sek LosoKøbenhavns lille havfrue
 
 Bergen 19. august 2013
Vi skriver 19. August og vi sitter sammen på en tilstøtende kafé for en rolig prat.
Vi vil gjerne vite om hvordan det hele startet. Han forteller at han er født i en liten landsby utenfor Korat.
Musikk var en fasinasjon fra han var 11 år. Men med en fattig familie var innkjøp av et instrument uoppnåelig.
Pattaya 26. august 2013
Københavns Little Mermaid feiret 100-årsdag. Vi feirer sammen med våre danske venner.
Hun er kjent og elsket over hele verden. For noen mennesker er hun selv hovedattraksjonen på et besøk til hovedstaden i Danmark. The Little Mermaid feiret 100-års bursdag fredag 23. august og den spesielle dagen ble feiret på flere steder i København.
 Les mer...Les mer...

Nytt nattmarked i PattayaMiss Tiffany Universe 2014
Pattaya 5. juni 2014. Foto: Noi
Det åpnes stadig nye markeder i Pattaya og alle vet jo at det å gå på marked er en stor begivenhet for thaier, ja for oss faranger også. Det er bare å ta en titt på det gamle week end markedet på Thepprasit, hvor tusenvis besøker dette i løpet av helgen.
Vi tok en titt på det nye nattmarkedet som bygges på hjørnet av Thepprasit Road og Sukhumvit hvor vi så på utviklingen av den nye nattmarkedet, Night Market Bazaar som det heter, ett området som fortsatt er under bygging.

Området er 60 % ferdig og vil være klar i tide til sin formelle åpning 1. desember 2014.
Når komplett totalt 200 boder vil være tilgjengelig for operatører å leie.

Finalen i Miss Tiffany Universe 2014 skjønnhetskonkurranse ble avholt på Tiffany Show Pattaya og vinneren er kåret.
Dette året konseptet var Season of Dreams, som ble sendt direkte på TV for å se totalt 30 flotte transkjønnede deltagere paraderte foran en fullsatt publikum til å møte og imponere dommerne.

Årets vinner var deltager nummer 21, Nitsa Ketrahong, som også hadde æren av å vinne Miss Sexy konkurranse den 29. april på Central Festival Pattaya Beach.

Nitsa ble belønnet med en diamant tiara, en Honda Jazz bil, pluss gaver fra sponsorer til en verdi av 2 millioner baht.
Les mer og se bilder av de Beautiful Ladies

Alkoholfrie soner rundt skolerHooters åpner i Pattaya
BANGKOK: - Statsminister Prayut Chan-OCHA vil at butikker og puber som selger brennevin som er plassert rundt studiesteder ikke bør være plassert innenfor 300 meters radius fra studiesteder.
Ovennevnte kommentar fra statsministeren var svar på de siste klager fra universitetsadministratorer og studenter om butikker og puber som selger brennevin.

Han foreslo å ta en titt på de eksisterende lover eller forskrifter om brennevin som selges nær universiteter for å finne ut hvor langt disse etablissementene burde være borte fra studiestedene.

Hvis de er innenfor off-limits sonen, bør de først bli gitt en advarsel og gitt en viss tid til å følge loven sa han og legger til at i dette tilfellet skal loven anvendes trinnvis, de bør få litt tid å venne seg til å rette seg etter loven.
Største internasjonale Hooters vil åpne i Pattaya og det blir en restaurant med 564 sitteplasser.
Menyene inkluderer hamburgere og andre sandwicher, biffer, sjømat, kyllingvinger, er restaurantkjedens spesialitet.
Den moderne restauranten vil inneholde to barer, 50 HD-TV og to utendørs terrasser hvor gjestene kan slappe av og nyte den vakre utsikten.

Hooters er navnet til to amerikanske restaurantkjeder; Hooters of America, Inc., med hovedkontor i Georgia, og Hooters Inc., med hovedkontor i Florida.

Satsingen er en del av en 30 restaurant utbyggingsavtale nylig signert av Destination Resorts Co. for å utvide Hooters tilstedeværelse i hele Sørøst-Asia.

Ny stor turistattraksjon for PattayaBuddhistiske LentVil at utenlandske turister skal være forsikret
Pattaya 18. august 2013.
Byggingen av en ny stor turistattraksjon ble annonsert torsdag morgen på det foreslåtte området i nærheten av jernbanen bak Pattaya Floating Market i Jomtien. Politiet generalløytnant Kosol Puawet ledet seremonien av Rat-ta-na-ko-synd-sok Cultural Village prosjektet ved å legge den første grunnstenen i bakken.
Pattaya 21. juli 2013
I år, de buddhistiske hellige dager Asalaha Bucha og Khao Pansaa faller på 22 og 23. juli.
Begge er anerkjent helligdager, og derfor banker og de fleste bedrifter vil være stengt. Det er også imot reglene å selge alkoholholdige drikkevarer i begynnelsen av buddhistiske feiringen.
Pattaya 29. juni 2013
Nå ser det ut til at alle som kommer til Thailand må ha helseforsikring som dekker perioden som visumet gjelder.
Det kan kanskje være en fordel for alle som reiser på lykke og fromme uten forsikringer og uhellet skulle være ute!
Les mer...Les mer...Les mer...

Thai festival i Bergen 14. juni 2014Det går fremmover med byggingen av barnhjemmet
Stor festival i regi av Norsk Thai Fremme og Thai forening Hordaland, Bergen.
For første gang ble en slik manifestasjon av thailandsk kultur presentert i Bergen. I Oslo har de hatt slike festivaler gjennom flere år.

Klokken er 12:30 på dagen lørdag 14. juni.
Her smiler alle, værgudene, thaien, bergenserne og munkene!

Det kunne ikke blitt bedre forhold for en slik smilets festival her på Festplassen i Bergen.
Les mer og se bilder fra festivalen...
Litt oppdatering fra byggingen av det nye barnhjemmet til Baan Jing Jai.
Det siste tilskuddet av sponsorer er Jotun Thailand Limited som har sponset maling for hele bygget og det er ikke lite som skal til, foreløpig har de sendt over ca. 150 spann med maling.

Gunnar Thoresen, administrerende direktør i Jotun Thailand Limited, besøkte både byggeplassen og barna på Baan Jing Jai.
Vi er utrolig takknemlige for den fantastiske støtten de bidrar med til det nye byggeprosjektet.

Men, mine damer og herrer vi behøver flere sponsorer!
Les mer, se bilder og hvordan du kan sponse…

Colosseum, ny kabaret åpner i PattayaInternational Food & Beverage Party 2013
 
Pattaya 9. juni 2013
Mange av dere som kjører på Thepprasit Road, har sett den flotte bygningen som minner om Colosseum i Roma og undret på hva det skal bli.

Vi kjørte innom og var så heldige at eierne var tilstede hvor vi fikk et lite intervju. Dette skal bli et nytt underholdningssenter med hovedvekt på transvestitt show og spennende internasjonale konserter.

 Pattaya 11. mai 2013
The Viking var invitert til party på Foodland og som vanlig bugnet det av mat og vin på alle bordene. Torsdag ettermiddag 9. mai var hele den nedre parkeringsplassen på Foodland omgjort til ett International Food & Beverage Party og smaksplass for Foodland delikatesser.
Jeg er overbevist om at ingen gikk sultne hjem fra det Party.
Les mer... Les mer...

Rapport fra Thai Food Fair i OsloOtto - InsektmannenOtto - Hos frisøren
Oslo 2. mai 2013

Vi har fått en rask liten rapport fra Youngstorget som hadde Thai Food Fair, eller Thai matmesse som vi kan kalle det på norsk. Nå var det ikke bare thaimat man kunne smake på, eller kjøpe med seg hjem, men også andre thairelaterte saker.Den thailandske ambassadøren var tilstede.

Pattaya 14. mars 2013

Han har holdt det gående i alle år jeg har vært i Thailand med sitt motoriserte rullende kjøkken fylt med gresshopper, biller og mer og jeg vet ikke hva. Nesten hver kveld etter mørkets frembrudd kommer han nedover Soi 5 i Phratamnak før han ender opp i Jomtien området.

Pattaya 29. desember 2012

Vi syntes denne fornøyelige artikkel fra Otto passet godt inn i høytiden hvor alle liker å fiffe seg opp. I Pattaya som så mange andre steder møtes gammel og ny tid hele tiden. Tar man en tur gjennom Soi Yamoto, en av soiene som forbinder Beach road med Second Road vil man passere SAKUL BEAUTY SALON.

Les mer...Les mer...Les mer...

Ny 500 Baht seddel lansertBangkok Hospital Pattaya åpner ny klinikk
Sentralbanken har utstedt en ny, modernisert 500,- Baht seddel med nye sikringstiltak for å gjøre forfalskning vanskeligere.
Thong-Urai Limpiti, visesentralbanksjef i Bank of Thailand, sa den nye seddelen skal være sirkulasjon mandag 12. mai 2014.
De gamle sedlene som har vært brukt de siste 12 årene, er fortsatt gyldig

Hun sa den nye seddelen er samme størrelse som den gamle, på 72 X 156mm, og dens samlede fargen er fortsatt lilla.

Den nye seddelen inneholder også funksjoner som gjør det lettere for blinde å skille den fra andre valører.
Ms Thong-Urai sa sentralbanken forventet at den nye 500-baht notat ville erstatte de gamle sedlene innen to år.
Les mer og se bilder av den nye og de gamle på Bangkok Post…
Pattaya Ordfører Ittipol Khunplume var æresgjest på morgenen mandag den 19. mai for å åpne en ny klinikk i Jomtien, under ledelse av Bangkok Hospital Pattaya.
Klinikken, som vil være den tredje i området som hører til BHP, ligger på Sukhumvit Road i nærheten av inngangen til Soi Khao Talo.

En tale ble holdt av Dr. Pichit Kangwolkit som har uttalt at innen to år med et budsjett på 650 millioner baht, vil klinikken bli utvidet til å bli et fullt utstyrt 200 sengers sykehus på 9 rai (1 rai er 1600m²) av land.


Til alle sykkelentusiasterOpprydding av kabler i PattayaDaycare Center for Ektemenn
Pattaya 5. desember 2012
Et nytt tilbud til de som gjerne vil holde seg litt i form, har startet opp. Det er Hansi som liker å sykle litt rundt i distriktet som nå har fått med seg noen venner på sykkeltur og han ser gjerne at flere melder seg på disse turene.
Les mer og se bilder fra sykkelturen
Pattaya 26. november 2012.
I et prosjekt for å forbedre bildet og landskapet i Pattaya for turister, var det møte på Pattaya City Hall fredag morgen. Det ble på møte bestemt at alle relevante avdelinger blir involvert i opprydding av ubrukte overliggende kabler i gatene i Pattaya.
Se Ottos fornøyelige Gode Kabelvaser!
Dette er et flott tilbud til alle damer som skal spille golf eller på shoppingrunde.
Vet du ikke hva du skal gjøre med, eller av ektemannen? Her har du muligheten til å plassere ham på, Daycare Center for Ektemenn hvor han treffer likesinnede.
Les mer om den fornøyelige historien…
Les mer...Les mer...Les mer...

Mer aktiv kampanje på Thai sigarettpakkeneEn fornøyelig banan historie
Thailand 28. juni 2014 Sigarettpakkene i Thailand vil bli til 85 % dekket av grafiske helseadvarsler og telefonnummeret til en stopp røyke linje før september offentliggjorde departementet for Public Health på fredag i motsetning til i dag, hvor det er ca. 40 %.
De gjorde uttalelsen en dag etter at Thai domstolen har gitt grønt lys for den nye regelen, etter at Indonesia en av verdens største tobakksmarkeder, begynte å trykke mer grafiske helseadvarsler på sine pakker.

Sekretær Narong Sahametapat i Public Health Departement sa at regelen vil bidra til å redusere antall røykere i landet og hindre folk fra å starte.

Dette vil styrke vår kampanje for å redusere antall røykere i Thailand og vi vil sjekke tobakk leverandører fra september for å sikre at de følger reglene sa Narong Sahametapat.
Folk som bor i Dara området Bangpra fikk en god latter da de så et skilt som hadde blitt satt opp foran en banan plantasje.
Angivelig var eieren så lei av folk som stjeler hans bananer at han hadde plassert et skilt opp ved veikanten til alle som ble fristet til å stjele bananer, bare kontakte meg på min mobil og jeg vill kutte ned bananer for dere gratis.

Av noen psykologisk årsak siden skiltet er satt opp, har det vært en nedgang i tyveri av mannens banan avling og historien har fått pressedekning over hele Thailand.


Se video her…
Vår store søppelrydding!
Et lite utsnitt fra vår gate.
Fra dagliglivet i Jomtien/Pattaya
Det var nok nå!
Ja, mer enn nok faktisk, i hvert fall når du kommer ut i gaten fra der du bor og blir møtt av andre menneskers lemfeldige omgang med deres eget søppel - eller boss om du vil kjære leser.

I Condominiumet her i Pratamnak som ligger mellom Pattaya og Jomtien bor mange mennesker på hotell, villaer og i Condominium som vi norske ville benevnt Sameie hjemme i gamlelandet.

Kommer man ut i gaten hvor alt inn til der hvor fortauet grenser til buskas er det pent og ryddig. Men så er det slutt på trivselen!
Les mer om vi rydder gaten�


Vi ønsker alle en riktig god 17. maiNy innstramning på overstay
Hvor skal du på 17. mai som er i Jomtien/Pattaya?
Sjømannskirken er jo på dagen, men feiringen er jo ikke slutt kl. 16:00.

Så her har du flere alternativer for kvelden, så hva med alle de andre norske restauranter og barer.

Vi mangler ikke mange nå, så har du 17. mai tilbud så legg ut i dag.
Johna

Vi fikk denne nye informasjonen angående Overstay, fra den svenske ambassaden i dag.
Det er tydelig at de har begynt å stramme inn på ”Overstay” fra emigrasjon i Thailand. Husk at dere som har 90 dagers rapportering, her gjelder også overstay.
Så sjekk visa ditt i passet!

Avtale undertegnet om utviklingen av U-Tapao flyplass Lodder må selges for 80,- Baht fra juni
CHONBURI 4. juni 2015 - The Royal Thai Navy og Samferdselsdepartementet har inngått en samarbeidsavtale for å utvikle U-Tapao flyplass som ligger rett ved Pattaya, som den tredje kommersielle flyplassen til og betjener Bangkok.
Samferdselsminister Prajin Juntong og Navy Commander-in-Chief Kraisorn Chansuvanich onsdag undertegnet en avtale om utvikling av U-Tapao flyplass, som forberedelse til økt lufttransport i fremtiden.
Full kommersiell tjeneste forventes å være tilgjengelig på U-Tapao flyplass innen 2017
Les mer på Pattaya Mail… (Engelsk)
Statsminister Prayut Chan-o-cha sakt regjeringen må håndheve § 44 av den midlertidige grunnloven for å løse problemet med overprisede statlige lodd.

PM sa på sin ukentlige TV-program at regjeringen var fast bestemt på å takle problemet pris på regjerings lodd siden det hadde rammet lav inntekt mennesker i lang tid.
Regjeringen hadde brukt mer enn åtte måneder å håndtere problemet på en normal rettssystem, men til ingen nytte. Regjeringen måtte derfor bruke § 44 for å hjelpe folk til å kjøpe et lodd for 80,- baht, sa general Prayut.

Chonburis guvernør advarte små lotteri leverandører mot oppjekking av loddpriser til 110,- eller 120,- Baht som det var tidligere med store bøter eller fengsel.

Self Storage byggSlange på uønsket besøkBiltunnel Project i undersøkelsesfasen
The Viking kommer til å presentere norske utbyggere for våre lesere fremover og det begynner faktisk å bli en del norske risikovillige investorer i Pattaya/Jomtien området.
Vår første gjest er Jan Olav Wilborn Aamlid, som bygger et helt nytt konsept i Pattaya.
Pattaya 11. november 2012.
Slange som uønsket gjest på Naklua Village House. I de tidlige timer av lørdag morgen, ble Sawang Boriboon informert av en gruppe landsbyboere på Soi 29 i Naklua at en stor pytonslange hadde blitt oppdaget på tomten til et hus.
Les mer og se video...
Motorveitunnel mellom Nord Pattaya og Tepprasit!
Onsdag morgen 7. november 2012 på Pattaya City Hall, ledet Permanent Secretary Mr. Pagorn Sukontachart et møte med relevante myndigheter for å diskutere trafikktunneler som skal bygges under Sukhumvit Road.
Les mer...Les mer...Les mer...
Nesten normalt fra 14. november
Walking Street fra festligere tider
Fra 14. november vil mesteparten av underholdningslivet så som fester, festivaler og TV sendinger være tilbake til "normalt". Flagging på halv stang opphører også fra samme dato.
Myndighetene oppfordrer likevel til at all underholdning holdes på et moderat og dempet nivå og maner til respektfullhet.

I Bangkok vil Loy Krathong arrangeres som normalt 14. november, men det vil ikke bli ytterligere festligheter og heller ikke fyrverkeri i følge Aswin Kwanmuang fra City Hall.Nordmann knuser ATM maskin i Pattaya
En norsk mann ble pågrepet av politiet i Pattaya for angivelig å ha ødelagt en ATM maskin på lørdag kveld.
Pol Lt Kwanchai Namkanisorn, vakthavende ved Muang Pattaya politistasjon, sa den mistenkte var en nordmann 46 år. Nordmannen var beruset og bøllete da han ble funnet i nærheten av Siam Commercial Bank ATM maskin på Soi Jomtien 6.

En gateselger på stedet fortalte politiet at den mistenkte hadde drukket alene i timevis i en bar i nærheten av ATM maskinen.
Selgeren senere hørte en høy lyd, og fant ut at minibankens kortleser skanner var ødelagt.

Men nordmannen fortalt politiet at ATM maskinen var allerede skadet når han kom.
Politiet sjekker nå overvåknings kamera fra området.
Kilde: Bangkok Post.
Les hele historien på Bangkok Post…
Dansk konsulat i Jomtien/Pattaya legges ned
Trist melding til våre danske venner i Pattaya området, som nå må reise til Bangkok, for å ordne alle typer av dokumenter.

Udenrigsministeriet har besluttet at nedlægge det danske konsulat i Pattaya. De konsulære opgaver vil fremover blive varetaget af ambassaden i Bangkok. Konsulatets sidste arbejdsdag er 10. marts 2015 og sidste indleverings dag for dokumenter til behandling på konsulatet i Pattaya er 6. marts 2015.

Vi var i kontakt med det norske Konsulatet på Jomtien, som har samme adresse og fikk bekreftet at det ikke berører dem!

Etter at vi sendte ut melding på nyhetsbrevene fra Scandinavian Expats Club Pattaya, fikk vi forklaring på nedleggelsen fra den Danske Ambassaden!
Les brevet fra ambassaden her…


Media fra 60 land er invitert Innskjerpelse på alkoholsalg
Media fra 60 land er invitert for å fremme Thai turisme med spesiell vekt på de skandinaviske journalister.
TRANG 22. januar 2015, vil The Tourism Authority of Thailand (TAT) holde en pressekonferanse hvor de har satt opp tur for media representanter fra 60 land som vil besøke kjente steder i Thailand.

Som en del av planen for å gjøre landet bedre kjent blant utlendinger, vil TAT lede en gruppe utenlandske journalister å observere karakteristiske turistattraksjonene i åtte provinser, inkludert Lampang, Loei, Trat, Ratchaburi, Samut Songkhram og Nakhon Pathom.


Les mer...
Fra januar vil det bli ytterligere innskjerpelse på salg av alkohol da tidene det nå er tillatt å selge er fra klokken 11:00 til 14:00 og fra klokken 17:00 til 24:00.
Dette gjelder alle utsalgssteder. For restauranter og barer gjelder egne regler. Tidligere var det multig å få kjøpt alkohol hele døgnet hvis man kjøpte over 10 liter. Denne muligheten er fjernet.

Overtredelse medfører 6 måneders fengsel og/eller 10 tusen Baht i bot.


På rulle-ski fra Chiang Rai til PattayaTotalt 8 millioner turister til Pattaya i 2012Krokodille jakt i Surasak
Nå er de i mål. Den store styrkeprøven er over for Kalle og Co. lørdag 27. oktober 2012 kl. 16:00 krysset de mål ved New Nordic i Pattaya!
Det var tre staute men slitende karer som kom inn til målområdet etter 1000 km med full politieskorte hvor de ble møtt av ca. 100 nordmenn.
Byen vil passere 8 millioner hotellgjester i år.
Thailands populære Eastern Seaboard feriestedet Pattaya er på vei til å innkvartere over 8 millioner hotellgjester i 2012 - en rekord for Pattaya og det høyeste noensinne for en thai feriested.
Les mer og se bilder fra 2012 og tilbake i 70 årene.
Pattaya 23. september 2012
På natten tirsdag 18. september, har beboerne som bor langs landsbyen Chaak-yaai-Jeen ved Railway Bypass road, i Surasak Sub-distriktet Sriracha ca. 40 km fra Pattaya, endelig funnet årsaken til deres manglende kyllinger, ender, kjæledyr og selv hunder i nabolaget.
Les mer...Les mer...Les mer...

Nå går livet sin vante gang i Pattaya uten portforbudNye strenge visum regler fra 10. mai
14.06.2014 - Portforbudet er opphevet i hele Thailand!

Siste om portforbud 7. juni 2014.
Nå har også portforbudet blitt opphevet i Cha-Am distriktet, Prachuab Khiri Khan’s Hua Hin distriktet og Krabi and Pang Nga provinsene.
Så det går tydelig fremover ved at portforbudet blir løftet i flere og flere byer og provinser, spesielt turist områder.

Portforbud opphevet i Pattaya, Koh Samui og Phuket tirsdag 3. juni 2014.
BANGKOK 3. juni 2014 - The National Council for ro og orden (NCPO) har opphevet portforbudet i Pattaya i Chon Buri provinsen, Koh Samui og Phuket for å og redusere portforbudets virkning på turismen, allmennheten og bedrifter i disse berømte turistmål.
Andre områder er fortsatt under portforbud 00:00 til 04:00 pålagt av NCPO 26. mai 2014.

Vi vil holde våre lesere oppdatert om situasjonen skulle forandre seg og når portforbudet blir opphevet i hele Thailand.
Les mer og se bilder fra Pattaya...
Nå blir det slutt på såkalte "VISA RUN"!
Fra lørdag 10. mai vil det ikke lenger være mulig å krysse landgrenser fra naboland og få nye 15 eller 30 dagers opphold.
Dette gjelder alle som har oppholdt seg over lengre tid i Thailand uten visum og bare fått opphold ved såkalte "visa run".

Restriksjonene gjelder altså kun de som ikke har visum fra en ambassade. De som har f.eks. dobbelt entry visum fra ambassaden i Norge eller Thailand, kan som før krysse grensen for å få 2 nye måneder.

De som ikke har visum og nå reiser til et naboland vil heretter ikke kunne komme inn i Thailand, men må skaffe seg visum fra en ambassade. I praksis vil de strande på grensen.

Ingen tvil om at det er ting på gang, immigrasjon sier at vi må regne med innskjerpelse. De er spesielt ute etter folk som jobber uten arbeidstillatelse og bruker "visa run" gjentatte ganger i løpet av året.

Myndighetene legger opp til enda strengere regler fra august og vi vil holde våre lesere oppdatert angående visum.

Nye beach-stol regler i PattayaNå må alle registrere sitt Thailandske SIM kort
Onsdag 14. januar begynte de nye reglene om en dag i uken fri for parasoller og solstoler i Jomtien/Pattaya og alt var pakket bort.
Delt avgjørelse på de nye beach-stol regler!
Det strammes inn i Pattaya også, ingen solstoler og parasoller på onsdager!

Selgerne/eiere av stoler og solparasoller på stranden og soldyrkere har mottatt de nye tilbudt med blandede følelser når det gjelder Pattayas nye beach-stol forskrifter, mens de klaget over den nødvendige onsdag nedleggelse, mens turistene sa de satte pris på å ha et valg.


Les mer om de nye reglene...
Det finnes ca. 90 millioner uregistrerte SIM kort i bruk i Thailand og National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC) har annonsert at brukere som ikke registrerer SIM kortet sitt innen 31. juli vil ikke lenger kunne bruke telefon eller datatjenester.

For å registrere SIM kortet må en identifisere seg med ID kort eller pass hvis en er utlending hos sin teleleverandør.


Mer info om den nye ordningen her...

Ny direktør til TAT Stockholmskontor10 ende Pattaya Beach Fotball Cup 2014
Det thailandske turistbyrået ønsker vår nye direktør velkommen til Stockholmskontoret. Pakkanan Winijchai er utnevnt til ny direktør for det thailandske turistbyråets Stockholmskontor.
Oppdraget, som varer i 4 år, startet i begynnelsen av august. Hun kommer direkte fra det thailandske turistbyråets kontor i provinsen Sukhothai i det nordlige Thailand. I Stockholm etterfølger hun Nalinee Pananon, som etter fire år i Sverige vender tilbake til Thailand.

Pakkanan Winijchai tiltrer som den fjerde direktøren i rekken siden det thailandske turistbyrået åpnet sine dører i Stockholm i 2002, og etterfølger dermed Nalinee Pananon.

I rollen som direktør vil hun lede arbeidet med å løfte frem Thailand som turistmål i Norden og Baltikum.


Les mer...
Jomtien Beach Fotball Stadium, fra søndag 14. desember til søndag 21. desember 2014. Dette års jubileum blir spennende og idrettsarrangement vil bli større og bedre enn noen gang før.
Norge Gull 2010, 2011, 2012, 2013. Vil Norge ta GULL 5 året på rad?

Vi søker sponsorer for laget, som vil ha sitt firmanavn og logo på draktene, samt overnattingssted for gutta, så vil du bli sponsor send The Viking en e-post.

Denne spennende Beach Fotballturnering skaper en norsk atmosfære på Jomtien Beach der Pattaya Internasjonal Beach Fotball Cup foregår, for det er ingen tvil om at Norge har den største supportergjengen. - Bilde: Gull laget i 2013.


Informasjon fra Thai ambassaden i Oslo!Gryta Hennar Mor
Den midlertidige kontoret til den konsulære seksjonen av Royal Thai ambassaden i Valkyriegaten 15A vil flytte tilbake til ambassadens lokaler, Eliert Sundts gate 4, 0244.
Så fra mandag 23. mars 2015, er de tilbake i ambassaden!
Ambassadens kanselli og telefonnummer vil forbli den samme. Post kan du sende som vanlig til Royal Thai Embassy, Eilert Sundts gate 4, 0244 Oslo.
www.thaiembassy.no
Fra vår nye serie om restauranter/barer i Pattaya/Jomtien!
Lapskaus på Jomtien.
I disse tider med lavsesong og stillstand av gjester tvinger det seg frem kreativ tenkning på mange barer for å trekke til seg flest mulig av gjestene som fremdeles er innen rekkevidde.
Et prima eksempel på dette er baren Nats Bar i Soi 7 på Jomtien. I fjor skrev The Viking om en annen bar på Jomtien som også måtte tenke nytt pga. sviktende gjestetilgang i lavsesongen. Jentene der begynte å strikke og hekle, - tok opp bestillinger.
Men nå Nats Bar, som for det meste er frekventert av nordmenn - ledelsen har vært i tenketanken, resultatet er å lage og servere litt av norsk mat som passer norske ganer - som et supplement.
Les mer om Gryta Hennar Mor...

Vi feiret 17. mai i Pattaya 201410 års jubileum for Baan Sabaijai
Mange sperret øynene opp i Thappraya Road 17. mai.
Da ble lokalbefolkningen møtt av barnetog, hurra rop og vaiende norske flagg.
Som vanlig ble det feiret 17. mai på Sjømannskirken, med frokost, barnetog og selvfølgelig pølser, iskrem og alt som hører en koselig 17. mai til.

New Nordic feiret også 17. mai og åpningen av sitt nye hotell Marcus fra ettermiddagen etter Sjømannskirken var ferdig med feiringen hvor folk trakk seg opp på hotellet for å feire videre.


Les mer fra 17. mai feiringen her...
Den 24. mai ble det feiret 10 års jubileum for Baan Sabaijai hvor Oskar startet sitt handikapsenter.
Baan Sabaijai som ligger i Thappraya Road Soi 15, har nå endret sitt navn til Baan Norway, etter at Oskar flyttet til ‎Thatphanom.

Baan Norway som nå drives av Harald og Berit Røhmen hadde gjort alt klart for festen med god underholdning og masser av god mat og rundt 100 gjester hadde kommet for å delta i festen.

Det ble en hyggelig aften selv om man måtte avslutte litt tidlig så alle kunne komme seg hjem før portforbudet trådde i kraft kl. 22:00.
Les mer om festen her...

Vafler og hjertevarme på SjømannskirkenMed Baan Jing Jai på Jesters
 
Jomtien 19. september 2012.
Sjømannskirken har servert vafler til nordmenn i utlandet i snart 150 år.
Hos oss er vaffelhjertet mye mer enn mat. Våre vaffeljern og vaffelhjerter skal dypest sett minne oss om at Sjømannskirken ønsker å møte mennesker med hjertevarme, er motto til Sjømannskirken.
Her på vaffeltur.
Pattaya 9. september 2012.
På ny et flott Jesters Care 4 Kids arrangement, med flott vær og flere tusen mennesker på besøk.
Både barnehjemmet Baan Jing Jai og The Haven Hotel & Restaurant med Lamyai og Stepen Beard fra bygge koomiten for det nye barnhjemmet, hadde stand under dagen
 
Les mer...  

Hotell under renovering for salgScandinavia Expats Club Pattaya møtes igjen
En unik mulighet om du tenker på hotell/guest house drift i Jomtien!
Hotell på Jomtien som påkostes ca. 25 millioner Baht kan transporteres til ny eier/eiere.

Innskutt kapital 5 millioner må dekkes ved overdragelse, restbeløpet for oppussing dekkes under fremdrift. Beliggenheten er unik og ferdig oppusset blir det en perle med 35 rom, restaurant og forretningslokaler.


Les mer og se bilder...
Vi starter opp sesongen med det vi kaller for restaurant jump og sesongens første møte blir på PM Cafe og Restaurant søndag 23. oktober kl. 13:00!
Det vil si vi prøver å få lagt møtene på ulike restauranter fremover noe som kan bli spennende og hvor vi også kan få en rimelig liten lunsjmeny for Expats. Vi håper på et koselig møte og legger vekt på det sosiale hvor du kan møte nye og gamle venner!

Les mer og se bildene hvor du finner oss...

Thailand går inn i en sørgeperiode
Det tristeste som kunne skje i Thailand på lenge har jo vært kongens bortgang torsdag 13. oktober og med kongens bortgang vil naturlig nok en rekke arrangementer så som konserter og strandfester bli kansellert.
Thailands statsminister, Prayuth Chan-o-cha har kunngjort at alle former for underholdning skal tones ned de neste 30 dagene og at landet vil gå inn i en sørgeperiode på ett år. Men han har også gjort det klart at livet må gå videre og oppfordret bedrifter til å holde åpent for å sikre at nasjonen ikke "mister sin troverdighet". Det meste er altså åpent. Norges ambassade i Bangkok ber nordmenn i landet respektere sørgeperioden.

På siden kan nevnes at for første gang så er "red-light" distriktet i hjertet av den thailandske hovedstaden stengt. De har tidligere vært så ukuelige at de klarte å holde åpent til og med gjennom tidligere militærkupp.

Siste Pattaya:
Turistmyndighetene i Pattaya (TAT Pattaya) kunngjør at tre arrangementer denne høsten er avlyst grunnet sørgeperioden. Det gjelder Loy Kratong (14. november), Fyrverkerifestivalen (25-26. november) og nyttårsfeiringen.Ny Thai konsert i BergenRadio fra Thailand på InternettJotun, et lite stykke Norge i Thailand
Bergen 17.08.2012
Vi tar gjerne med litt som skjer for Thaier i Norge i disse sommermåneder, vi har tydelig et aktivt Thai samfunn.
Takket være primus motor Nuntawan (Ailin) Patmarit som er daglig leder i Thai restauranten Eksotisk Thai Away, kan thaier i Bergen og Hordaland igjen glede seg over en stor konsertkveld fredag 17. August.
Jeg vet at mange thaier i Norge ønsker å kunne høre radio fra Thailand.
Internett har et bredt tilbud, men kjenner man ikke korrekt navn på stasjonen blir det vanskelig for en del å finne frem på nettet. Her er en liste over radiostasjoner i Thailand Otto har satt sammen som mange thaier kan ha glede av.
Helt tilbake i 1968 etablerte Jotun sin første fabrikk i Thailand og i 1999 ble den nye fabrikken åpnet i Chonburi.
Den ble offisielt åpnet av Prinsesse Martha Louise, den ble utformet med state-of-the art teknologi, og er fullt utstyrt med maskiner og utstyr som kan produsere over 30 millioner liter maling per år.
Les mer...Les mer...Les mer...

Slange på haiketurNå ulovlig å nekte å blåse i en Alkohol tester
Sawang Boriboon Rescue team ble kalt ut enda en gang på ettermiddagen mandag til 12. januar.
Det var for å ivareta en uønsket besøkende - med andre ord en slange - som ble funnet da den prøvde å haike med en bil til Pattaya som tilhørte Miss Jeeranan Jamroon.

Det tok teamet 30 minutter for å få den to meter lange skapning i en sekk for å bli tatt til et egnet område å bli sluppet tilbake til naturen.


Se slangejakten på video...
En ny lovendring som trådte i kraft 31. desember 2014 innebærer at det nå er ulovlig å nekte en Alkohol test i Thailand.
Alle som nekter å ta en pusteprøve når de blir spurt av politiet vil bli antatt beruset og sannsynligvis arrestert og siktet for promillekjøring.

Under den gamle loven kunne sjåfører nekte å ta en test og ville bli bøtelagt med 1000 baht. Om du tok testen og funnet å være over grensen kunne du få opp til ett år i fengsel eller en bot på opp til 20 000 baht slik at de fleste rett og slett nektet og heller betalte 1000 baht og kunne kjøre videre, greit for å unngå strengere straff.


Les mer om den nye loven og strafferammen…

Den 10 Pattaya Beach Fotball Cup 2014Pattaya Beach Fotball Cup 2014 Norge Gull
Norge har tatt Gull 4 år på rad, blir det Gull nå i 2014?
Gull 2010 – 2011 – 2012 – 2013!
Den 10 Pattaya Beach Fotball Cup 2014.
14 til 21. desember 2014.
Jomtien Beach Football Stadium

Organisert av Pattaya City Hall og Pattaya People Media Group.

Pressekonferanse:
På Pattaya City Hall 11. desember 2014 Rom 401 - kl. 14:00.
Les mer, se lagene som deltar og om pressekonferansen...
Norge tok Gull igjen i 2014
Oppdatert 5. januar med Video intervju og finalekampen!
Det er 5 året på rad at Norge tar Gull og dette året var vi ikke favoritter, da vi hadde et tap i de innledende kampene mot akkurat England som vi møtte i finalen. Så, favoritter for årets Gull var Ivory Coast og England.

Les mer om veien til finalen og se mer bilder og litt fra de tidligere finaler hvor vi for første gang var med i 2009 hvor det ble sølv og 2010 Gull, 2011 Gull, 2012 Gull, 2013 Gull, 2014 Gull….


For alle beachfotball interesserte, les mer…

Thailand ser økning i norske sommer turisterSykkelrichaw nå også i BergenFruktbarhetsfest - Pak Khat, Nong Khai
15. juni 2012.
Ifølge den ledende nordiske reisebyrå Ticket, kan Thailand forvente en økning av norske turister som besøker Land of Smile på 43 prosent i løpet av sommeren 2012.
Selv om Thailand tradisjonelt er en vinterdestinasjon for norske turist er det asiatiske landet det 10. mest populære stedet for norske turister å tilbringe sommerferien.
Bergen 2. juni 2012.
Vi tar gjerne inn litt thairelaterte artikler fra Skandinavia nå som de fleste Expats er på sommerbesøk i hjemlandet.
Mai måned og turistene strømmer nå til Bergen - tradisjonen tro, som start på sommersesongen. Denne gang vil de møte et nytt taxitilbud - Bergen Sykkeltaxi.
I mai måned hvert år er det stor fruktbarhetsfest i mange distrikter i Thailand.
Dette er en festivitas som gjerne strekker seg over en helg, med musikk, dans og parader i gatene, men selvfølgelig er det Fallossymbolet som er i fokus.
Det er faktisk både en fargesprakende og vakkert parade der de går med sine Fallossymboler.
Les mer...Les mer...Les mer...

Avkjørsler fra Sukhumvit sperres avTrafikkaos klager
Oppdatert 23. februar!
Nedkjørsel til Central Pattaya Road stengt når du kommer Sukhumvit nordfra.
Fem meter - en og en halv trafikkfil - ved Sukhumvit sentrum vil bli stengt for trafikk fra Boonthavorn til Soi Wat Boonsampan i den innledende fasen av byggingen
Nå er kryssningen fra Siam Country Club Road over Sukhumvit også sperret.
Det blir oppfordret til alle som bor på andre siden av Sukhumvit fra Pattaya å finne alternative veier inn og ut av Pattaya!
Les mer om trafikkbilde i Pattaya her...
Mange beboere som bor langs Siam Country Club Road og andre nærliggende lokalsamfunn var samlet i krysset ved jernbanesporet på morgenen lørdag 28. februar for å delta på et møte med det lokale politiet for å finne en løsning på det stadig økende trafikkproblemer i området.
Ifølge noen, har på grunn av byggingen av den nye tunnelen på Sukhumvit Road gjort at og noen veier blir enveiskjøring til og fra Sukhumvit som gjør at trafikkproblemet øker dramatisk. Etter å ha lyttet til to timer med protester, Deputy Commander of Chonburi politiet, Politi oberst, Pisit Proeyrungrote lovet å ta alle klager og forslag til Rådhuset for vurdering, før et nytt møte er planlagt tirsdag 3. mars.
The Viking Nett følger saken!
Kilde: Pattaya People Media Group.

Litt smått og godt fra restauranter/barer i jomtien/PattayaEn liten rapport fra Pompoi Fun Pub
Vi har tatt opp igjen vår gamle restaurant/bar spalte på The Viking og kommer til å presentere de ulike restauranters spesialiteter med små rapporter og starter med norske.
Men, det skal ikke være bare ros, men litt ris også…
På Friends Cafe Jomtien.
Her måtte vi prøve Laksesmørbrød og dette mine herrer og damer er hvordan et laksesmørbrød skal være.
Bra med laks, varm eggerøre, ekstra brød og prikken over i-en, en liten salat.
Det smakte aldeles nydelig… og prisen, kun 195 Baht…
Oppdatert: Du kan lese mer om Friends Cafe her…
Fra vår nye serie om restauranter/barer i Pattaya/Jomtien!
I slutten av januar 2014 åpnet Arve Lisland sin nye Pub.
Arve (Pompoi) har lang fartstid i Pattaya og hans siste tilskudd er (Pompoi Fun Pub).
Som Arve selv sier er det en musikk pub noe som viser seg i dekorasjonene, men det er fullt mulig å se fotball også sier han og ler.
Det siste er at han har engasjert trubadur Patrick Hedqvist som synger gamle 70, 80 og 90 slagere så det riktig svinger i puben hver tirsdag og fredag.
Se bilder og les mer om Pompoi...

Thailands ambassades visumseksjon er midlertidig flyttetLaksen er kommet til Pattaya
På grunn av renovering har besøksadressen til visumseksjon midlertidig flyttet fra Eilert Sunds Gate 4, til Valkyriegaten 15, 3 etasje fra mandag 10. november 2014, for personlig innlevering av visumsøknader.

Enkelt å finne, rett overfor Majorstuen T Bane stasjon og samme inngang som China Town Restaurant.

Vi gjør oppmerksom på at ambassaden har samme telefonnummer som før og postadresse som tidligere for de som sender søknad pr. post, dvs. Eilert Sunds Gate 4.
Nå blir det norsk røkelaks til Jul.
Det er KS Seastar ved Karl Erik Agren og Stig Iden, (Kalle og Stikkan) som nå bygger opp distribusjon i Pattaya.
Det er et svensk røkeri i Bangkok, men laksen er norsk!
Laksen har nå blitt promotert på Sjømannskirken, Scandinavian Expats Club og VIP reiser med stor suksess og i disse dager sendes det ut tilbud til skandinaviske restauranter i Jomtien/Pattaya.

Der blir også salg og lotteri på neste Expats møte den 30. november, så kom og sikre deg laks til Jul.


Les mer og se bilder...

Pattayas store Sukhumvit Road tunnelgraving har begynt
Entreprenører har startet oppryddingen av arbeidssonen for Sukhumvit-Central Road tunnelen, etter flere år med planlegging har bygging av en underjordisk trafikk-bypass tunnel under Sukhumvit Road begynt.
Entreprenører begynte 13. januar å rydde byggesonen, en kilometer lang strekning av Sukhumvit nær Central Road-krysset og selve gravingen ble bestemt etter siste møte i City Hall med varaordfører Ronnakit Aegasing og alle som er involvert i prosjektet om å begynne fredag 20. februar.

Prosjektet er beregnet å ta 3 år og Pattaya vil nok få en del trafikkproblemer da mange må legge om sine kjøreruter.

Trafikkplaner for tunnelkonstruksjon sone er også fastsatt!
Les mer og se bilder…

Nordmann skutt etter i PattayaKjører du moped? kjør forsiktigMystiske funn på Phratamnak
Pattaya 20. mai. 2012.
På vei hjem fra restaurant besøk kl. 11:30 på fredag kveld med sin venninne og et vennepar i sin Toyota Fortuna på Sukhumvit ble de beskutt fra en forbipasserende bil.
Til sammen 6 skudd ble avløst mot hans bil og det er tydelig at de har hatt englevakt.
Pattaya 2. mai 2012.
På mandag når vi kjørte forbi krysset Sukhumvit og Siam Country Club Road, var det som vanlig, (holdt jeg nesten på å si) en stygg ulykke som involverte tre kjøretøyer.
Verst gikk det nok utover mopeden som ligger under den ene bilen, men føreren som ligger noen meter unna hadde englevakt.
I serien fra vårt nærmiljø til nytte og nøye!
Mystiske funn under tomteutgravninger i Pratamnakområdet.
Det er merkelige formasjoner som åpenbarer seg. De sylindriske formasjonene er ca. 170 cm høye og omtrent 40-50 cm i diameter.
Les mer...Les mer...Les mer...

Bursdag på Baan Jing JaiOver 8% tilbakegang av norske turister til Thailand
Pattaya 20. juli 2014. Foto, Noi
En ny søndag og jeg tar det med ro i dag!
Men, i går var vi på Baan Jing Jai barnehjemmet med Hansi som hadde bursdag 18. juli og han hadde i den forbindelse kjøpt kveldsmat til alle barna og det har blitt en tradisjon blant mange nordmenn og sponse barnehjemmet på sine bursdager.

Det ble en flott og koselig ettermiddag med barna og vi ser Hansi i ringen av barna hvor de tenner et lys for ham og synger Happy Birthday.

Tallene for første halvår 2014 viser at den totale tilbakegangen av turister til Thailand er over 10%.

For norske turister er tilbakegangen litt over 8% som er størst tilbakegang av de Skandinaviske land. Svenske turister har bare en liten tilbakegang og danske turister viser en økning.


Pattaya er i stadig endring, men noen steder er det fremdeles stabiltSlange på barbesøk
Pattaya 28. februar 2014.
Vår nye serie, tilbake i tid
The Viking har tidligere besøkt frisørsalongen i Soi Yamato hvor tiden har stått nesten stille siden de startet for 27 år siden.

Vandrer du rundt i gater og Soier her i Pattaya vil du oppdage at mange av de gamle, sjarmerende, litt slitne, koselige etablissementene litt etter litt enten er forsvunnet eller har fått nytt moderne interiør, men samtidig har de mistet litt av sjelen, syntes jeg.

Men heldigvis er det fremdeles noen som holder stand.
Et slikt sted er baren ved navn The Den Bar som ligger i Soi 13/3.
Les den fornøyelige historien om tilbake i tid
Pattaya 18. februar 2014.
Det som skulle bli en stille og avslappende ettermiddagsforfriskning her i Phratamnak ble det ikke.
Det ble plutselig erklært unntakstilstand og gjestene ble bedt om å sitte musestille eller å bevege seg langsomt ut mot gaten.

Damene i baren sa, snake, snake, og da forsto alle alvoret og vi gjorde ingen unødvendige bevegelser.

De mest skrekkslagne løftet ikke glasset sitt engang...
Les mer om barbesøket

Foodland åpner på Thepprasit RoadSlutt på Visa Run
Den første Foodland butikken ble åpnet i 1972 i Bangkok og var det første fullskala supermarked som satt en ny høy standard for ferske matvarer i Thailand.
Siden 1972, er nå Foodland et selskap med 11 butikker som serverer våre gjester rundt i Thailand og Foodland Pattaya på Central Pattaya Road ble åpnet i 1989.

Og nå mine damer og herrer, til dere som bor i Jomtien området og syntes det ble langt til det gamle Foodland, kan glede dere, nå kommer det ny Foodland på Thepprasit Road 500 meter fra krysset Thappraya Road ved årsskiftet 2014 – 2015.


Les gjerne Foodlands historie på deres hjemmeside…
Fra 12. august vil det bli slutt på Visa Run til grensestasjoner for å få 15 dagers ekstra visum.
Utenriksdepartementet i Thailand har sendt ut informasjon fra Thai Immigration Bureau om at det fra 12. august vil bli slutt på å reise på såkalt Visa Run til en av grensene til naboland, for å få 15 dagers nytt visum.

Grunnlaget for dette er at mange misbruker ordningen og arbeider ulovlig i Thailand.

Så vi anbefaler alle som skal være mer enn 30 dager i Thailand, om å skaffe seg turistvisum fra ambassaden eller konsulat i ditt hjemland.
Les original brevet fra Utenriksdepartementet…

Finale dagen og Norge tok Gull fjerde året på radThe Viking har besøkt det nye bamsemuseet i Pattaya
Oppdatert med Video fra finalen!
PATTAYA INTERNATIONAL BEACH FOTBALL CUP
Søndag 22. desember, var den siste spennende dag for den 9 internasjonale Beach Fotballturnering på Jomtien Public Sport Field.
Denne spennende Beach Fotballturnering skapte en norsk atmosfære på Jomtien Beach der Pattaya International Beach Football Cup foregår, for det var ingen tvil om at Norge hadde den største supportergjengen.

Denne dagen vil vi se en vinner kronet som mester for 2013 sesongen og de lagene som spilte mot hverandre, kjempet hardt i mesterskapet.


Les mer og se oppdatering og resultat fra kampene...
The Viking har besøkt det nye bamsemuseet eller Teddyisland som det egentlig heter her i Pattaya, som ligger på Pattaya Beach Road i nord Pattaya på hjørnet av Soi 1.
Dette etablissementet er ikke noe egentlig museum slik vi oppfatter begrepet.

Heller ikke handler det spesifikt om Winnie the Pooh eller Ole Brum som vi sier.
Nasse Nøff var heller ikke med på reisen.

I stedet er hele historien lagt opp som en båtreise i tid. På vår vandring kommer vi inn i forskjellige rom med tablåer som viser teddybjørnenes opplevelser på den lange reisen.
Les mer og se bilder fra vår eventyreise…

Oppdatert 13. nov. Enveiskjøring på Jomtien Beach RoadLoy Krathong 2014
Oppdatering: 13. november, varaordfører Ronnakit Aekasing informerte at Pattaya City Hall har satt prosjektet på vent fordi det kan påvirke turismen i høysesongen. Han sa også at antall polititjenestemenn var utilstrekkelig til å styre det nye systemet.
Det har lenge hvert diskutert om å legge Jomtien Beach Road over til enveiskjøring og en kunngjøringen ble gjort fra Pattaya City Hall på ettermiddagen torsdag 30. oktober at Jomtien Beach Road vil bli enveiskjørt.

Dette vil bli en stor overgang fra dagens trafikk og vil bli fra onsdag, 12. november 2014 og vil påvirke strekningen fra krysset med Jomtien Second Road (når Matchanu Monkey Statue) ned og langs stranden og vil ende ved Chaiyapruek krysset hvor det går opp til Jomtien Second Road.


Les mer og se bilder fra hvor enveiskjøringen starter og ender...
Ja, hva er egentlig Loy Krathong, for dere som ikke har lest det tidligere i The Viking er det kort fortalt! Loy Krathong feires ved fullmåne i november så dagen kan skifte litt fra år til år. I år er det torsdag 6. november.
Dagen eller dagene, markeres over hele Thailand og mange steder feires Loy Krathong over flere dager.

Loy betyr å flyte og Krathong er en liten flåte som er laget av blader fra banan-treet flettet rundt ei 3-4 cm skive av banan tre.

De fleste skal selvfølgelig i tempel og forberedelsene er mange og de fleste skolene har egne parader hvor de bringer gaver til templene. Barna har på seg sine nasjonaldrakter og danser gjerne seg frem gjennom gatene.


Les mer...

Ny dansk ambassadør i ThailandGateselger aksjon flytter til Jomtien Beach
Mandag 5. september 2016 tok Danmarks ambassade i Bangkok imot deres nye ambassadør, Uffe Wolffhechel og hans kone Susie A. Ruff. Ambassadøren og hans kone inviterte hele personalet til lunsj på ambasadørens bolig.
De har vært her i mindre enn en uke, men har allerede hatt mange positive møter med Thailand og folk her. Uffe Wolffhechel har et betydelig pensum som diplomat.
Les mer...
Etter å ha ryddet Pattaya Beach for mesteparten av gateselgere, har byens juridisk sjef nå satt fokus på Jomtien Beach der selgere av både matvarer og andre typiske gatesalgs artikler nå har generert en rekke klager, både fra utenlandske turister og tilreisende thai spesielt under helgene.
Sretapol Boonsawat tok en tropp med reguleringsmyndighetsoffiserer til Jomtien Beach Road Soi 05 der leverandører har satt opp boder både på fortauet og ute i gaten.
Les mer...

Litt klær til barna…Bang Jing Jai Charity Party...Sputnik gir 500 000 Baht...
Pattaya 23. mars 2012.
Vi besøkte barnehjemmet Baan Jing Jai med noen svenske venner, Bengt Arne og Eva som hadde fått tilsendt litt barneklær og sko fra Sverige.
Det er lett å gjøre barna glade på barnhjemmet og det å pakke opp kasser er jo nesten som julaften for dem.
Pattaya 18. februar 2012.
18. Februar ble en stor suksess for et av årets kanskje hittil viktigste veldedige arrangement. Og sjeldent har det føltes mer meningsfylt å gå på party!
Pattaya 15. januar 2012
Det var en stor dag på barnehjemmet Baan Jing Jai 15. januar.
Sputnik og Vivian hadde samlet inn penger gjennom basarer, konserter og gode venner 500 000 Baht som gikk til byggingen av det nye barnhjemmet.
Se video og bilder fra overrekkelsen...
Les mer...Les mer...Les mer...

Feiringen av byggestart for barnehjemmet Baan Jing JaiNy koselig liten Cafe åpnet 8. april
Nå var det byggestart fest for det nye barnehjemmet, hvor vi hadde en flott markering ute på den nye tomten, hvor byggingen er kommet godt i gang.
Det ble en fest med flere hundre gjester og ikke minst alle barna fra Baan Jing Jai, som danset og spilte for oss.

Noen av våre faste sponsorer leverte over sjekker på beløp som de hadde samlet inn i Norge.

Se også litt om byggebudsjett, innsamlede midler, høydepunktet som var salg av veggfliser og litt historie for nye lesere om Baan Jing Jai.
Les mer fra feiringen her...
OPS: MIDLERTIDIG STENGT UNDER LAVSESONGEN!
På Jomtien, med norsk eier! Blir spennende og se om konseptet blir en suksess, men jeg tror det er mange som savner en plass som kan minne om det man kalte kvartals kafeer i hjemlandet
På ”Sorry” blir det småretter, pasta, supper og smørbrød, mye av det som kalles mellommål, når du ikke er sulten nok til en full middag.

Her må vi ha en konkurranse og finne på en ”slogan”.
Foreløpig er det – Sorry, ikke noe stort og prangende, men en liten koselig møteplass for venner…

Så klikk på bilde og se flyer med tid og beliggenhet...

Joker butikk er kommet til Pattaya - Joker butikken stenger!Expats klubben kjøpte 500 kilo ris til barnhjemmet...Sjømatmarkedet i Naklua fyller 100 år...
Pattaya 9. januar 2012
Joker kjeden bør være kjent for de fleste nordmenn.
Nå er den første Jokerbutikken utenfor Norge etablert, nærmere bestemt i Pattaya og enda nærmere bestemt, Phratamnak - soi 5.
Joker butikken stenger.
Pattaya 8. desember 2011.
Søndag 4. desember ble det julaften på den skandinaviske Expats klubben.
Vi hadde fått melding om at barnehjemmet Baan Jing Jai manglet ris og tok da en rask liten innsamling i klubben og mine damer og herrer, den ble ikke liten!
Naklua 11.12.2011.
I serien fra vårt nærmiljø til nytte og nøye!

Det tradisjonsrike og enorme sjømatmarkedet i Naklua, nord i Pattaya by feirer sitt 100 års jubileum.
Les mer...Les mer...Les mer...

Mer aktiv kampanje på Thai sigarettpakkeneStormskyer over Pattaya
Helsedepartementet i Thailand gikk i sommer ut med at sigarettpakkene skulle dekkes med 85 % grafiske bilder med advarsel mot røyking og her har du de nye sigarettpakkene.
Som vi ser, kan jo disse groteske bildene skremme vannet av de fleste og som Sekretær Narong Sahametapat i Public Health Departement sa at regelen vil bidra til å redusere antall røykere i landet og hindre folk fra å starte.

Tobakksvarer skal også være i lukket skap og ikke vises for kundene i butikkene.
På bilde ser vi en pakke med ca. 45 % bilde og de andre med 85 % bilder.

Pattaya 7. oktober 2014
Vel, hvis du ikke ble rammet av kraftige regnstormer som rammet Pattaya om dagen, så er du faktisk veldig heldig, fordi det meste av byen var oversvømmet med vann opp til 2 meter på enkelte steder.
Det forårsaker trafikk kaos langs mange veier, spesielt Sukhumvit Road og Third Road i Central Pattaya.

Politi og redningsmannskaper og frivillige var ute for å hjelpe mennesker strandet i flommen. Ifølge meteorologisk institutt – så husk paraply og slagstøvler etter som regnet vil fortsette å falle gjennom de kommende dagene.
Men vi ser slutten på regnsesongen nå i oktober.
Kilde: Pattaya People News.


Et lite hjertesukkPattaya maraton 2016
Da jeg selv sitter i rullestol om dagene ser jeg også at mange av våre flotteste og (dyreste) internasjonale restauranter i Jomtien/Pattaya ikke er tilegnet rullestolbrukere.
Kommer til å ta noen bilder og legge ut da mange av de skandinaviske også kun har trapper eller høye kanter for å komme inn.

Det virker som handikappede ikke er en gruppe som mange bryr seg om, eller vil ha som kunder. Så, vi starter med bilder fra restauranter som er rullestolvennlige!


Les mer og se bilder...
Sent natt til søndag 17. juli, eller Søndags morgen, litt hvordan man ser på ting, starter Pattaya Maraton fra Central Festival på Beach Road.
De fem kategoriene av løpene vil starte og slutte på Beach Road foran kjøpesenteret Central Festival i de tidlige timer for å unngå varmen.

Løpet vil gå gjennom i sentrale Pattaya, Sukhumvit Road og deler av Jomtien langs stranden og Thappraya Road. Dette er en av de store begivenheter i 2016, noe som vil trekke 1000 vis av turister til Pattaya, så regn med et yrende folkeliv i helgen 16 og 17 juli. Så møt opp og klapp dem frem
Bilde er fra tidligere maraton i Pattaya.


Thaikonsert i Bergen.IKEA planlegger å åpne to nye butikker i Bangkok
Det er nok lavsesong i Pattaya, men ikke i Bergen for thaier. Ny, stor thaikonsert gikk av stabelen på Ricks teater lørdag 30. August i Bergen. Denne gangen med en av Thailands store stjerne Porsak Songseng.
Som så mange ganger før var det primus motor Nuntawan (Ailin) Patmarit og restaurant Thai Away, godt hjulpet av hennes samboer Lasse med praktiske gjøremål som muligjorde en ny thaikonsert til glede for thaier bosatt i Bergen og Hordaland.
Og som så ofte tidligere var det også besøkende fra andre kanter av landet.
Les mer og se bilder fra konserten...
Innen de neste 7 årene vil IKEA åpne to nye butikker i Bangkok. Ifølge butikksjef Lacia Sherlock, har den svenske møbelforretning for tiden opplever en fenomenal vekst.
Etter at den nye katalogen ble presentert av en dansegruppe, kan Lacia Sherlock presentere IKEAs ekspansjonsplaner i Thailand og Sørøst-Asia. Ti nye butikker på ti år, to av dem vil bli plassert i Bangkok; en i den vestlige og en i den nordlige delen av byen.

Den første butikken vil åpne om omtrent to og et halvt år, den andre innen seks til syv år. Men ifølge Lacia Sherlock er det vanskelig å gi en eksakt tidsramme på grunn av kompliserte regler knyttet til å kjøpe land i Thailand.


King Power tax-free senter…Innvielse av Thai tempel i Hordaland...Eksotisk Thai Away AS…
Pattaya 15. oktober 2011.
Nytt tax-free senter har åpnet i Pattaya Det nye senteret tilbyr mote klær fra de store designerhusene, de meste kjente klokkefirmaer, parfymehusene er representert og selvfølgelig de mest kjente thailandske varer som silke etc.
Pattaya 20. oktober 2011.
Thai forening Hordaland er stiftet og i den forbindelse ble også Thai tempelet innviet i juli i år.
Vi i The Viking tar gjerne med litt nyheter fra Norge som er relatert til Thailand!
The Viking har truffet initiativtaker for foreningen Orawan T. Mejia.
Bergen 17. 09. 2011
Vår utsendte medarbeider Otto (dere vet han som skriver om sitt forunderlige Thailand) er på snarvisitt i hjembyen Bergen.
Da syntes vi det passer godt med en liten rapport fra en av de kjente thai restauranten, hvor man gjerne lader opp med litt spicy food før neste tur til Thailand.
Les mer...Les mer...Les mer...

Ripleys Believe It or NotFriends Cafe - Ny norsk restaurant på Jomtien
Pattaya 8. januar 2014.
I serien fra vårt nærmiljø til nytte og nøye!
Kjære leser av The Viking.,
Ferdes du i Pattaya noen ganger kan du ikke ha unngått å ha sett det spektakulære blikkfanget over inngangen til shoppingsenteret Royal Garden Plaza. Akkurat dette bildet ser du fra Second Road siden.

Kanskje har du passert og tenkt at dette er bare enda et morsomt markedsføringsinnslag av flere i Pattaya.

Men har du virkelig søkt nærkontakt med Ripleys Believe It or Not?
Les mer om Ripleys Believe It or Not
Jomtien desember 2013.
Vi fikk høre at det var åpnet en ny norsk restaurant på Jomtien og måtte selvfølgelig ta en tur, da dette hørtes spennende ut.
Og riktig, 20 meter før Jomtien Beach på Thappraya Road fant vi den, hvor vi ble vi mottatt av eieren som viste seg å være en dame, Stine Larsen fra Jessheim.

Nå er det ikke mange norske restauranter i Jomtien/Pattaya som har norsk dame som eier, så vi spurte selvfølgelig om hvordan hun endte opp som restauranteier på Jomtien.


Les mer og se bilder fra Friends Cafe her...

På Suksabai ResidenceLadyboy band i Pattaya
Pattaya 19. oktober 2014
Fra vår serie om restauranter/barer i Pattaya/Jomtien!
På torsdag var vi på Suksabai Residences nye kafé for å prøve ut deres nye pizza ovn og de hadde fått den nye ovnen dagen føre så her skulle det nye innstillinger til.
Men, pizzaen ble helt godkjent med et glass vin til.

Men, det vi gleder oss mest til er at kjøkkenet er under full opplæring i norsk husmannskost til en rimelig pris.

Så ta gjerne en tur og hils også på Toy som snakker litt norsk. Skal du ha Party eller helt enkelt leie rom, kontakt dem.
Les historien om Suksabai Residence her...
Pattaya søker etter Verdens første Ladyboy Band.
På søndag 9. oktober kl 13:00 på det nyeste teater i Pattaya, The Colloseum på Thepprasit Road, var alle velkommen til en helt spesiell show, hvor de skal søke etter en ny pop-band å tilby verden.
Dette vil imidlertid være en pop gruppe med en forskjell, fordi det ikke vil ikke være et Jenteband det vil ikke være et boyband.

Det vil bli verdens første internasjonale Ladyboy band med musikk som kan nytes over hele verden.


Les mer om den fornøyelige historien...

Uønsket hotellgjest Nye visumregler fra 29. august
Fredag den 8. august ble Sawang Boriboon Rescue kaldt ut til Lek hotell i Naklua, der en svært ubuden gjest hadde dukket opp.
Det tok ikke lang tid for teamet fant en to meter lang pytonslange som hadde sjekket inn på hotellets parkeringsplass, men det tok ikke lang tid før den var sjekket ut igjen, puttet i en sekk og brakt ut i skogen på utsiden av Pattaya hvor den ble sluppet ut i naturen hvor den hører hjemme.
Se video fra slangefangsten
Fra 29. august vil de som besøker Thailand uten visum, altså de som kun før 30 dager ved ankomst, kunne utvide oppholdet med 30 dager til. Dette gjelder turister fra 48 land hvorav Norge og Sverige er med.

For de som har 60 dagers turistvisum er det ingen endringer og de kan som vanlig også utvide med 30 dager.


Thai Immigration Announcement

Sjømannskirkens sykkeltur…Litt bilder og navnet Pattaya…Asarnha Bucha Day...
Pattaya 13. oktober 2011.
Det har vært en lang uke på sykkelsete for sjømannskirkens team og The Viking, men kanskje like lang for våre lesere som har fulgt med på video denne uka.
Se vår samleside for sjømannskirkens sykkeltur!
Med video, bilder, rapport fra start og reiserute under...
Pattaya 4. september 2011
Her kan du se litt oversiktbilder fra Pattaya/Jomtien og litt av utviklingen de siste 30 – 40 år.
Vi har nok også den største skandinaviske kolonien som bor fast eller overvintrer i Thailand.
Navnet Pattaya har også sin historie som stammer fra 1767.
Pattaya 17. juli 2011.
Dette er to av de viktigste Buddha dager i Thailand, 15 og 16. juli.
De fleste skal selvfølgelig i tempel og forberedelsene er mange og de fleste skolene har egne parader hvor de bringer gaver til templene.
Les mer...Les mer...Les mer...

Militæret tar over i PattayaSøppel i lange baner
Militæret, NCPO erstatter Pattaya ordføreren og kommunestyret fra 16. juni. Innenriksdepartementet vil oppnevne en helt ny bystyret til å ta over 16. juni når tiden for Pattaya Ordfører Itthiphol Kunplome og de 24-medlemer av det lovgivende panel utløper.
Gen. Anupong Paojinda sa militærregimet vil nevne 12 nye rådsmedlemmene til å forvalte byens 1,7 milliarder baht budsjett, så ingen lokale - eller noen annen type av valg er tillatt under juntaen.
Les mer...
Her er det tydelig lesevansker, det står vitterlig: kast søppel her og du får 2000 Baht i bot, noe som det er tydelig at enkelte leser som, kast søppel her og motta 2000 Baht.
Dette er dessverre helt vanlig, da det tydelig er for mye brydderi å ta med seg søppel hjem og kaste det i søppeldunken, da det selvfølgelig er enkelt å bare kaste det ut av bilvindu.

Motor Show i Pattaya...Bruktbil, neida Tuk-Tuk!Culture on the Beach...
Central Festival i Pattaya, som ligger på Beach Road, er ett av Thailands flotteste kjøpesenter og byr alltid på utstillinger av ulike slag.
Her er det utstilt noe av det siste i lekre biler og det viser seg att Skoda har kommet sterkt på bilfronten i Thailand, men mest oppsikt vekket Mitsuoka med sine håndbygget biler.
I serien fra vårt nærmiljø til nytte og nøye!
På jakt etter brukt Tuk-Tuk, denne jakten tok oss til Sriracha litt nord for Pattaya.
Der brukes Tuk-Tuk som taxi slik som i Bangkok og andre byer, her nede i Pattaya får man ikke bruke disse tre-hjulingene som taxi.
I serien fra vårt nærmiljø til nytte og nøye!
Fra Beach Road Pattaya, der skjer det mye hele året og her blir strandpromenaden brukt som utstillingsvindu for næringslivet i byen og omegn.
Les mer og se video og bilder...
Les mer...Les mer...Les mer...

Fiskemarkedet i Naklua...Pattaya maraton 2011...Fiskere på Jomtien...
I serien fra vårt nærmiljø til nytte og nøye!
Hvis du ikke har vært på fiskemarkedet i Naklua ennå, bør du ta deg en tur.
Fisk og skalldyr så ferskt som du kan tenke deg
Les mer og se video og bilder...
Sent natt til søndag 17. juli, eller Søndags morgen, litt hvordan man ser på ting, var det Pattaya maraton som startet fra Central Festival på Beach Road.

Les mer og se video og bilder…
Bli med i serien om vårt nærmiljø!
Ja, her i Thailand er det alltid noe spennende å overvære, i dag morges var jeg ute på Jomtien på hjørnet av Chayapruk Road like ved den andre politiboksen.
Les mer og se video og bilder…
Les mer...Les mer...Les mer...

Søker du nye kunder?New Nordic satser videre i Norge og Thailand
Vi går mot en ny høysesong, markedsfør ditt firma Nå! Prøv en bannerannonse her på The Viking Nett! Bli sett av 1000 vis av potensielle kunder. Enten de allerede er i Thailand, eller planlegger neste tur!
The Viking Media Center er det største og eldste forum for skandinaver i Jomtien, Pattaya og Chonburi distrikt og har representert denne gruppen i mer enn 16 år på nett og i papirutgaven av magasinet.

Kontakt oss for mer info og vi kan vise eksempler på markedsføring for din bedrift!


Se eksempel på bannerannonse og priser...
Vi fikk intervju med Knut Holstrøm når han besøkte New Nordic på Jomtien og han fortalte at det var spennende ting som skjer nå når New Nordic har åpnet kontor i Norge.
AsiaSpesialisten AS, nå en del av New Nordic Group i Thailand. Vi har fått nye eiere, og er nå en del av New Nordic Group, den største utbygger av hotell og leiligheter i Jomtien området i Thailand. New Nordic Group kan i dag tilby ca 5000 hotellsenger og har ca 50 utbyggingsprosjekter pågående eller planlagt.

AsiaSpesialisten AS vil bli New Nordic Group's salgskontor i Norge samtidig som vi fortsetter vår sterke satsing på salg av reiser til hele Syd øst Asia. I den sammenheng flytter vi i disse dager inn i nye, flotte kontorer sentralt og på gateplan i Tønsberg.


Les mer og se bilder fra det nye kontoret...

Gull – Gull – Gull…Pattaya beach fotball 2011Pattaya beach fotball 2010
Pattaya International Beach Fotball Cup 2012.
Mine damer og herrer.
Norge tok gull tredje året på rad, men denne gangen i finalen var det følge helt hjem og etter full tid sto det 2 – 2 og det hele måtte avgjøres på straffespark konkurranse, som Norge vant.
Jomtien 23. desember 2011.
Norge tok Gull i dag ved seier over England med 4 - 0.
Spenningen var stor føre kampen og det var ikke fritt for at gutta hadde litt sommerfugler i magen som de sa, da England hadde et solid og godt lag.
Se video og bilder…
Jomtien 8. november 2010.
Norge tok Gull…
Pattaya Internasjonal Beach Fotball Cup kommer til Jomtien Beach for 6. året på rad! Mandag kveld, på Jomtien Public Sport Field, ble sjette International Beach Football Games åpnet offisielt av Pattaya Citys ordfører Ittipon Khunpluem.
Se video og bilder…
Les mer...Les mer...Les mer...

Pattaya før og nåForbudt å mate elefanterTrafikklys for fotgjengere
Her fortsetter vi vår lille bildekavalkade over Pattaya, før og nå.

Vi begynner i 1968 i Pattaya Thai, fra Second Road ned til Beach Road mener vi dette er.

Du kan fortsatt mate elefanter i Thailands travle hovedstad - men det kan koste deg...

Bangkoks myndigheter opplyste mandag 19. juli att alle som ble tatt i å gi bunter av bananer eller sukkerrør til elefanter – kan få 10 000 Baht i mulkt.

Trafikken i Jomtien / Pattaya har vært stadig økende i størrelse og i særdeleshet med ”moskitos” som vi kaller mopeder og motorsykler, disse svermer jo selvfølgelig fra alle retninger.
Les mer...Les mer...Les mer...

Ris Rotter "Et gourmet måltid"...Gecko, dem kan være farlige dem…Sigurd’s Brune suppeklubb…
Stekt rotte overgår det beste kyllingkjøtt, men man bør helst ikke vite hva man spiser.
Har du vært i Isaern? Nord i Thailand.
Om de virkelig skal gjøre stas på deg serveres rotter, som blir grillet og marinert med chili i soyasaus.
Bare hør hva en venn av meg forteller om sitt møte med en stakkars liten Gecko på soverommet, det minner meg nesten om de gamle historiene om ”musen og elefanten” for det var Gecko som trakk det lengste strået!Ja, det var jo bare det som manglet…
Nei, seriøst sakt, ”Sigurds Brune Kafé” har begynt det han kaller for suppeklubb og det var ingen dårlig ide. Vi har jo alle hatt et eller annet forhold til suppe, gjerne fra barndommen mens her i Thailand glir det liksom ut i glemselen, eller når spiste du suppe sist?
Les mer...Les mer...Les mer...

Skatt på pensjon i ThailandCharity Bed RaceFantasy Bar på Jomtien
Ja, dette var enkelt…
Jeg har lurt litt på dette med hvordan jeg betaler skatt på pensjon i Thailand og det har sikkert mange andre også, så her er bruksanvisningen.
Pattaya har for andre år på rad International Pattaya Bed Race som gikk av staben 31. januar.
Dere vet denne galskapen med å ha race med sykehussenger og etterpå bygge opp igjen sengene og donere dem til charity.
Vi går nye veier og vil alltid prøve noe nytt sier Tor og Pa på Fantasy Bar.
De fikk besøk av Denni, en meget kjent bartender i Thailand.
Så her skulle det serveres Cocktail, noe kanskje ikke bar folket i Jomtien er bortskjemte med.
Les mer...Les mer...Les mer...

Råtass av en buss...Nordmannsforbundet...Over bekken etter vann...
Her mangler det ikke lys…
Det er ikke noe å si på lysene på denne bussen, men må jo undre meg over hvor mange dynamoer denne karen har montert, det må jo gå litt strøm til dette.
Se flere bilder av Råtassen…
Pattaya 7. juli 2011.
Det har vært møte i Nordmannsforbundet på Lindas Restaurant på Jomtien. Ambassadør Katja Christina Nordgaard var kveldens gjestetaler hvor Anne- Marie Hauslo var vert.
Jomtien 3. juli 2011.
På ferie i Thailand?
Over bekken etter vann er det noe som heter, slik er vi vel anlagt de fleste av oss, vi finner ting mer spennende hvis vi må reise et stykke for å komme dit.
Les mer...Les mer...Les mer...

Hjelp, Songkran er her…Songkran også i Bergen...Den store sesongen...
Pattaya 12. april 2012.
Aquafobics, hva søren er nå det, sier du vel.
Jo da, det er redselen for vann! Og redsel for vann passer dårlig i Thailand i midten av april måned. Dette året er de offisielle helligdagene 13, 14 og 15. april.
Bergen 13. april 2012 på restaurant Eksotisk Thai Away.
Songkran - Songkran, det sprer seg. Nå også til restaurant Eksotisk Thai Away i Bergen!
Ja – ikke turistsesongen da.
Den må vi nok vente med i enda noen måneder, nei nå er det den store fruktsesongen!
Selv om frukt er tilgjengelig omtrent hele året her i Thailand, så har også fruktene sine ulike sesonger og mai til juli regnes som den store sesongen.
Les mer...Les mer...Les mer...

På auksjon i Pattaya...Litt nyttig (og kanskje nytt) om Thailand...Informasjon fra ambassaden...

Pattaya 28. august 2011 I serien fra vårt nærmiljø til nytte og nøye!
Vi har vært på auksjon i Pattaya og det var litt av en opplevelse. Man ble satt litt tilbake i tid, da vi husker de gamle auksjoner som var rundt i Norge for 30 – 40 år siden.
Thailand dekker et område på 514.000 kvadratkilometer hvorav vann utgjør 2.230 kvadratkilometer. Grensen til Malaysia er 506 km. lang, Burma (Myanmar) er 1.800 km., Laos er 1.754 km. og Kambodsja er 803 km. lang.Viktig informasjon fra ambassaden i Bangkok.
Ambassaden er gjort kjent med at en enkeltperson i Thailand har utgitt seg for å representere Det norske utenriksdepartement og/eller Folketrygdkontoret for utenlandssaker (NAV).
Les mer...Les mer...Les mer...

Vi stifter nytt parti!Banannytt eller AgurknyttGolfing i Thailand
Komiker blir Reykjaviks ordfører. Tulleparti vant valget i Reykjavik. Når en komiker kan vinne valget på Reykjavik og bli ordfører så finnes det håp for oss alle å få stemmer til ett nytt parti i Norge, Jeg takker alle lesere som har vært med på avstemmingen! Nå kan man vel si att jeg kanskje stilte ledende spørsmål, men litt særegne kan vi tillate oss å være i Pattaya. Så i Pattaya har vi Banannytt og i Norge er det Agurknytt og grunnen er enkel. Vi tør påstå at Thailand er et av verdens beste land for golfspillere. Enten du allerede er en veletablert spiller eller gjerne vil lære å spille golf er det ikke mange land som kan måle seg med Thailand.
Les mer...Les mer...Les mer...

For lesehester…Thaikonsert i Bergen...Det erotiske kjøkken...
Hei Johna.
Vil bare i min første begeistring sende deg noen ord om e-bøker. Som leseglad nordmann i landflyktighet, brakte jeg med meg så mange bøker som gjeldende bagasjebestemmelser tillot når jeg forlot Norge.
Hun klarte det igjen!
Nuntawan Patmarit som driver kafeen "Eksotisk Thai Away" i Bergen har atter engang fått noen av Thailands mest kjente artister til Bergen for å glede de utallige thaiene som har fått en hjemmetilværelse på vestlandet i Norge.
Erotisk mat fra Orienten!
Gastronomiske retter har alltid skjerpet lysten på romantikk og sex. Maten skal påvirke alle sanser, og er det et kjøkken som er spesielt i så måte, må det være det thailandske!
Les mer...Les mer...Les mer...

Trojans tar over din Pc…DykkerferieFredagsmarkedet
Får du mye ”Spam” om dagen, eller merkelige mailer hvor dine venner ber om ett lite ”lån” fra ett eller annet land hvor de selvfølgelig aldri har vært!Til alle dykker interesserte, er Pattaya og Jomtien er et godt utgangspunkt for dykking på Thailands østkyst, med en rekke mulige dykkermål for nybegynnere så vel som for mer proffe dykkere. Hver tirsdag og fredag er det et stort marked i Soi Buakaow nær Pattaya Tai. Her selges alt fra klær, sko, verktøy, leker, mat og en masse annet rart.
Les mer...Les mer...Les mer...

Markedsføring, her har vi mye og lære…Hva bør vi kjøpe her i Thailand?Takt og tone i Thailand.
Man må gå nye veier med markedsføring om man skal kapre kunder og isenkram butikken på hjørnet av Soi 17 og tredje gate har forstått dette, så hver gang det blir rødt lys og kø, roper han ut sine varer med ropert.Shopping – for mange turister nummer en på listen over ”hva vi bare må gjøre” i Thailand.
Men er det nå gull alt som glitrer?
Nei – naturligvis ikke!
Turistsesongen nærmer seg for fullt og det kan være greit å friske opp litt takt og tone som turist i Thailand.
Hvorfor ikke lære litt om thailands kultur og skikker i dette skjønne landet.
Les mer...Les mer...Les mer...

Vi besøker Bergens eldste Thai Restaurant...Gjenbruk i Thailand...Chilli i hagen...
Bergen 4. februar 2012.
I Kaigaten med utsikt til Lille Lungegårdsvann og dets vakre grøntanlegg ligger Ma Ma – Thai, Bergens første Thai restaurant.
Gjenbruk i Thailand, bedre enn Norge?
Det er ikke bare i Norge det er gjenbruk, her i Pattaya ser man de kjøper opp gamle teak båter for å bruke treverket til å lage nye flotte ting.
Er du i Norge og liker å stelle i hagen?
Savner du Thailand og Thaimat?
Mange av dere går nok på Thai restauranter når suget etter litt sterkere mat blir for stort. Men hvorfor ikke gjøre som Liv, dyrk dine egne Chilli planter i hagen.
Les mer...Les mer...Les mer...

Leie, kjøpe, Bar i Pattaya?Søknadsskjema for å gå på bar med gutta...Morsomme skilter...
Vi gjør oppmerksom på at dette bare er et eksempel fra et Bar-område i Pattaya. Det er tydelig at det er mange som går rundt å drømmer om å eie Bar i Pattaya. Her kommer søknadsskjema, hvordan kan vi få nei når vi leverer dette? Nå må vi innrømme at det hjelper litt at du lover å betale for rissåing hjemme i Buriram, Udon etc.Litt morsomme skilter sendt inn fra våre lesere både fra Thailand og andre land. Stort sett skilter som vi ikke er vant til å finne i Skandinavia.
Les mer...Les mer...Les mer...

Vi gratulerer Pattaya People Media Group...Julens sjokkerende opplysning…En spennende busstur i Thailand...
Vi gratulerer avisen Pattaya People til å være den mest leste avisen i Pattaya! Dette er etter spørreundersøkelse fra "Media Readers Awards". Det var 3000 utlendinger som ble spurt og de fikk 3 spørsmål. Julenissen er tyrker!
Så til historien, hel og uforfalsket. Det skjedde i de dager da dagens Tyrkia var kristent. Og denne historien, som skal være sann stammer fra en gang på 300 tallet.
Det går fort. Allerede fra avgang Chiang Mai, var det full pedal. På en buss som viste seg å være svært så langbeint. Det er motorvei de første milene. I den grad en motorvei er en motorvei I Thailand.
Les mer...Les mer...Les mer...