INNHOLDÅrgang 19. Søndag 20. Mai 2018  [ 2 ]  


Sailor Inn og Pompoi Bar med nye eiere
Sailor Inn
Fra 1. juni overtar to unge norske menn Sailor Inn og Pompoi Bar.
De fleste som har besøkt Pattaya opp igjennom årene har vel vært innom den "Norske" restauranten Sailor Inn. Restauranten ble startet av ikke ukjente Porsgrunnsmannen Arve Lisland og med hans kone Pom har den vært og er en suksess.

Dessverre har Lisland de siste årene ikke vært helt i form og har innsett at hans nesten 30 årige opphold i Thailand nærmer seg slutten.

Salget av Sailor Inn er nå gjennomført og utfallet kunne ikke bli bedre da det er to unge norske menn som overtar, hvorav den ene er utdannet kokk. Vi er sikker på at Sailor Inn blir ivaretatt på beste måte.Guttemusikken
Phratamnak 1. Mars 2017: Guttemusikken, er stadig på farten ved forskjellige anledninger i Thailand. Det være seg festivaler, bryllup og små og store lokale arrangementer.
De av dere som har lest noen artikler i The Viking i tidens løp har støtt på begrepet noen ganger.

Dagens utgave av Guttemusikken åpenbarte seg i en liten landsby utenfor Khon Khaen i nordøst thailand (Isaan) I følge min nevø som fikk oppleve dette skal anledningen ha vært en slangefestival (!) av alle ting. Bildet er helt herlig og viser som alltid på bygden i Thailand ” man tager hva man haver ” - og får det til!

Her dåner musikken ut gjennom høyttaleren oppe i høyre hjørne i bildet. To forsterkere er behørig festet og selvsagt luftavkjølt. Det ser også ut til at man har gardert seg med 1 stk. reserveforsterker bak viften.

Musikantene er i full gang med sitt gitarspill. Kjenner jeg Isaankulturen rett blir det mye sang og dans til hissige rytmer etter hvert som tiden fremskrider. Og selvsagt mye mat og drikke for store og små.

Her kreves det el kraft, batterier holder ikke lenge med lydvolumet som skal bli festivalen til del. Er de på vei til en ladestasjon tro?For The Viking: Otto

Rotter på Expats møte
Det ble et koselig Expats møte på PM Kafé forrige søndag og ikke minst morsom.
Noi hadde fått 2 rotter fra Issan som selvfølgelig skulle tibredes og bli en gourmet rett fra den delen av Thailand og serveres til våre Expats, for de som var modige nok til å smake på denne delikatessen.

Vi var ikke riktig sikre om noe ville smake i det hele tatt, men der tok vi feil.

Det begynte med Lars, som forsynte seg til og med 2 ganger og sa dette smakte godt og så kom de, så da Brit gikk rundt med fatet ble det nærmere 10 stykker som skulle smake og som en sa, det smakte ikke verst, man skulle bare ikke vite hva man spiste, til allmenn latter.En liten melding fra snørike Norge
- Skadefryd er den største glede.

Dette har jeg for lengst kommet frem til der jeg sitter på min balkong og tenker kloke tanker.

Mine gode venner Knut og Kari har hytte på Kvamskogen. Kvamskogen er de skiglade bergensernes utfartssted nr. 1, ca. åtte mils kjøring fra Bergen.


Otto.
Gleden ved norsk vinter i stedet for å tilbringe denne tid i f.eks. Thailand er for meg nårmest uforståelig.

I år ble gleden belønnet med over normalen snø. Når man har gravd og gravd for å få frem hytten sin er gleden ekstra stor når det viser seg at det faktisk var riktig hytte!


Otto.


Et vanlig syn på morgenen i Pattaya, på vei til stranden for å selge sukkerspinn. Han har også med seg barna, så vi får håpe det blir noe igjen for salg.

Kanaltaxi i Bangkok og her går det unna. Utrolig hvilken fart de holder og en morsom opplevelse å være med på.

Her har Noi hvert på sopptur i fjellet i nord. Nå har de vel ikke noen soppbok i Thailand, så det går på gammel erfarenhet.
En Buddha blomst til å ha i bilen er et must for de fleste, den skal beskytte deg mot mange ting i trafikken, som ulykke osv. Den er både dekorativ og lukter godt.


Pattaya 21. september 2014.
Minnestund for Arild Søgaard.
Det var en fin minnestund for vår venn Arild Søgaard på Sjømannskirken i Pattaya i ettermiddag.
Det var mange fremmøtte som ville ta en avskjed med Arild, og det ble en minnestund vi husker lenge.
Sjømannskirken stilte med gode vafler og kaffe til en hyggelig stund sammen etter seremonien var over før folk trakk hjemover.

Pattaya 7. september 2014.
På Jesters Care for Kids var det også tydelig at det gikk mot Jul igjen, da det var en bod med alle typer av julens ting og tang.
Alt i fra juletrepynt til julenisser i alle størrelser.
De to jentene Gio og Noom var tydelig begeistret for den store Julenissen og ville gjerne ha den med hjem.
Så God Jul...Når det er varmt, og solen skinner i Norge soler nordmenn seg for å bli brune, men Thai damene gjemmer seg for solen, her gjelder det å ikke bli brun.

Ha en fortsatt fin sommer. Med hilsen fra Andøya, Sompon og Oddvar.


Makro har nå åpnet i Nord Pattaya Road, rett over gaten for busstasjonen.

Tidligere hadde de bare på Sukhumvit, noe som gjorde lang kjøring fra den del av Pattaya, da mange handlet der på grunn av prisene.Gjertrud, som er sommervikar på Sjømannskirken i Pattaya besøkte barnehjemmet Baan Jing jai for første gang og koste seg sammen med barna.

Var en liten tur på MK og mange tittet på denne Farangen som var så dyktig til å spise med pinner. Får håpe de ikke så at jeg hadde stukket pinnen gjennom kjøttbollen.


Jomtien 6. mars 2014

Jeg har vandret rundt igjen, denne gang i Jomtien. Høysesongen er slutt og har vært skuffende for turistnæringen. Nå starter lavsesongen og da blir det i hvert fall ikke bedre. Når kundetørken setter inn for alvor, hva gjør man? En mulighet er å strikke som på denne baren i Jomtien. The Vikings utsendte hoppet spontant på strikkebølgen og bestilte et skjerf til barnebarnet hjemme, kun en ukes levering!


Jomtien 24. mars 2014.

Tatto Thor, en kjent skikkelse i det norske miljøet. Thor nyter sin favoritt rett på Friends Cafe. Grillet laks med reker i hvitvin saus med kokte poteter. Og selvfølgelig med en liten cognac og kaffe etter maten. Smakelig måltid!Stockholm 16. februar 2013

Kunne ikke unngå å ta bildet av dette bilskiltet, ganske artig! Han har tydelig fortsatt gutten i seg da han kjøpte skiltet Brrruuum til sin sportsbil.
Brrruuum, Brrruuum hvor det går unna...


Pattaya 10. mars 2014

At det er parkeringsproblemer i Pattaya er noe de fleste vet, men denne parkeringen i midtrabatten på Sukhumvit går vel over grensen. Men, det var ingen som kom til skade og spør ikke meg hvordan den havnet der.


Valgets kvaler

Ja, noen liker å måke snø og ha minus grader. Så hva velger du?

Andre syntes det er bedre med sol og varme og strandliv hele året. Så valget er fritt.


Etter utvidelsen av Pattaya Beach Road, er det ingen tvil om at trafikken glir lettere, selv om det korker seg litt ved inngangen til Walking Street. Vi får se i fremtiden om de greier å gjøre noe med den flaskehalsen. Det eneste problemet er at folk og motoriserte kjøretøy ikke bryr seg så mye om trafikklysene på fotgjengeroverganger!

Som de fleste har fått med seg er det mange steder store problemer med flom i Thailand. Vi har fått vår del i Pattaya også, men er litt heldigere her, etter noen timer har det rent unna. Men fiske? Ja, overalt hvor det flommer over og dannes små innsjøer finnes det masser av fisk og krabber, ikke spør meg hvor dem kommer fra.


I dag ny renset rotte til middag.
Vanligvis legger man rotta på halm og brenner av hårene, siden er det bare å rense som vanlig vilt, ut med innmat osv før den grilles.

Velkommen til bords.
Rotta er servert med god saus, grønnsaker, urter og sopp. Dere kan le folkens, men det smaker faktisk godt bare du ikke vet hva du spiser.
Litt viltsmak...

Pattaya 5. oktober 2013

Vi tar farvel med sjømannsprest Jan Olav Johannessen, som etter 4 år i Pattaya setter kursen mot Norge. Fra venstre: Jan Olav Wilborn Aamlid, Sjømannsprest Jan Olav og Johna.


Cambodia, 11. januar 2012

Jeg tror vi hadde blitt fratatt både sykkel og varer om vi hadde prøvd oss på denne transport måten i Skandinavia og de hadde sikkert funnet en paragraf de kunne bøtelegge oss etter. Ja, også sykkelforbud i minst seks måneder tenker jeg.Valgvake på sjømannskirken 2013. Her var stemningen topp, så det var tydelig hvem de holdt med.

I forbindelse med dronningens fødselsdag, som blir kalt Mors dag i Thailand, hedrer alle barn sin mamma. Kanskje noe man burde gjøre i Norge også?


Besøk av en farlig krabat! Etter et heftig regnvær skulle Oddvar gå til søppeldunken og og der så han denne skorpionen. Blir nok en stund til han går ut med søpla igjen.

Korats svar på den Norske rokken. De greier seg med enkle midler på landsbygda i Thailand, det går bra med en gammel sykkelfelg.


Hvalflyet til Andenes! Dette fine bilde har vi fått fra Oddvar, som kommer fra Andenes.
Vi mimrer litt! Det er mange som husker M/S King Olav og vi lurer på om noen har opplysninger om hvor den er nå.

Noi, The Vikings fotograf på jobb under nedleggelse av grunnstein for Baan Jing Jai. Så kommer hun med kamera, gi henne et stort smil.

Beach patrulje i Pattaya. Det er faktisk første gang jeg har sett politi til hest i Pattaya og et koselig tiltak.

Gjertrud, som er sommervikar på Sjømannskirken i Pattaya besøkte barnehjemmet Baan Jing jai for første gang og koste seg sammen med barna.
Vi mimrer litt.

21. mai 1999 var en stor dag, for oss nordmenn i Pattaya, vi fikk norsk konsul. Det var Stig Vagt-Andersen som fra tidligere var dansk konsul som nå også representerer Norge for oss nordmenn.Jomtien sykkelklubb med Hansi.
Så er årets sist sykkeltur unnagjort, med 7 stk som tok av gårde fra Avenue Inn på Jomtien på morgenen på årets siste dag. En flott tur på nydelige veier på landet utenfor Pattaya. Turen ble avsluttet med en god lunsj på Avenue Inn. Godt Nytt År, og velkommen til neste tur i 2013.

Som de fleste vet her i Pattaya er Sigurd på ”Sigurds Brune” til behandling i hjemlandet. Men, han har fått en dansk partner og vi hørte rykter at vi kunne få kjøpt hjemmelaget dansk leverpostei så da var det bare å kjøre opp og kjøpe. Her ser dere resultatet, smakte aldeles nydelig mens jeg oppdaterer The Viking. Smørbrød med hjemmelaget leverpostei og bacon.


26. november 2012

Regn, regn i Pattaya. Det er tydelig at regnsesongen er lang i år og det finnes ikke noe avløpssystem som klarer å ta unna den mengde som kommer ned på kort tid i Pattaya noe som illustreres på Pattaya Beach road.


30. november 2012

Vinteren har kommet til Sandefjord og vi fikk dette bilde for å illustrere slaps og kulde. Nei, takke meg til 30 varmegrader selv om det regner litt for tiden i Pattaya.Pattaya 19. november 2012

Det må da være plass til mer, på dette flyttelasset?


Pattaya 19. november 2012

Så var det Jul igjen, i hvert fall på Big C i Pattaya.


Sykkeltur med Baan Sabaijai.

Det er Sjette året på rad at disse norske gutta syklet sin årlige 24 dagers sykkel tur i Sydøst Asia! Denne gangen fra That Phanom til Elefantfestivalen i Surin. Fra venstre Magne Christiansen (72) Fredrikstad. Vebjørn Koren (70) Sandefjord. Oskar Jørgensen(65) Sandefjord. Dag Andersen (56) Fredrikstad.


En grei liten bensinstasjon på utsiden av Pattaya. Vi som er litt opp i årene husker jo godt at vi hadde tilsvarende i Norge i gamle dager, hvor man pumpet opp bestilte liter i glasset. Og om jeg husker rett kostet literen ca. 1 krone.

Med VIP reiser på tur…
River Kwai og Sai Yok er nok en av de mest populære turene vi har hatt gjennom tidende.
Her fikk vi besøk av giraffene inne i bussen som tok for seg av maten og som vi ser kan det være greit å ha lang hals.
Foto: Marte Fjørtoft.
Med VIP reiser på tur…
Det flotte flytende hotellet vi bor på midt inne i regnskogen.
Ingen strøm og intet varmtvann, men idyllisk til de grader.
En virkelig eksotisk opplevelse.
Foto: Marte Fjørtoft.


Da min kjære kom hjem fra østfold i ettermiddag (klubbtur) tenkte jeg at kanskje jeg burde servere noe hun liker. Hun ble hyggelig overrasket da jeg serverte dette. Her har vi kanskje noe å lære gutter, gjør som Tore.
Noi, på Spa besøk utenfor Pattaya. En flott Thai ressort som inngår i helseprogrammet via Expats klubben. Klubben kommer til å arrangere utflukt til ressorten i oktober.


MC- tur med VIP - Reiser og Thailand Mc Tours. Sesongåpning fra Chiang Mai til Nan, Chiang Rai og Golden Triangle fra 24 - 28 August 2012. Bildet er fra fjellene mellom Nan og Chiang Rai.

Kiss and Food har åpnet ny restaurant på Jomtien i det nye markedssenteret på Second Road "Sai 2". Det er den fjerde Kiss and Food restauranten i Pattaya/Jomtien.


Et sjeldent syn i Pattaya, en mamma med to barn som kjører moped og barna har også hjelm. Som regel er det jo bare føreren som har hjelm og barna er buffere.

Dette er selvfølgelig det første de fikk se pp Mars etter landingen, de fleste Alien samles jo i Pattaya. Dere vet jo at i alle offentlig dokumenter tidligere sto vi utlendinger oppført som "Alien".


Rotter smaker som kylling. Stekt rotte overgår det beste kyllingkjøtt, men man bør helst ikke vite hva man spiser. Her ser man Neu med to ferdig stekte eksemplarer. Rottene fanges på ris markedene. Velkommen til Chiang Rai og et gourmetmåltid utenom det vanlige.

Livet er bra når man kan bo slik som dette sier Kalle. Har akkurat hvert og tatt en dukkert etter dagens ski økt. I dag 15 km i godt varmt vår, 32 grader. Så kom gjerne på besøk!


Jomtien, 6. juni 2012

Ett koselig bilde av Sputnik og Vivian på Lindas Restaurant, hvor de dagen etter skulle donere 500 000 Baht til Barnhjemmet Baan Jing Jai.


6. juni 2012

Hva gjør man når man skal måle opp land og grensa gør mitt i et tjern, jo som pliktoppfyllende landmåler legger man selvfølgelig på svøm.4. juni 2012

Kalle ligger i hardtrening i Chiang Rai, for den store styrkeprøven i oktober. Da skal Kalle med venner gå på ski fra Chiang Rai til Pattaya!


4. juni 2012

Litt uenighet om veien. Jumbo vil selvfølgelig ha med seg kakene som ligger i gaten, selv om han må løfte litt på oppasseren.Pattaya 8. desember 2011

Under en liten storm vi hadde i Pattaya ble denne stammen skyllet opp på stranden. Den ble straks gjort til et lykke-tre og man begynte å kjøpe bøde brus og mat som man satte ut for å vinne i lotteri, ja man skulle heller ikke glemme å klappe trestammen.
Så lykke til!


Pattaya 8. desember 2011

Tog bom på Siam Country Club Road. Og jeg som trodde det var toget som kom. Men, det var bare bommen som skulle males! Og det må være ny verdensrekord i boom maling, de løp med kosten og det hele tok under 2 minutter.
Godt jobba.Isan 29. november 2011

Ett vanlig syn i Isan, men heller sjelden i Skandinavia skulle vi tro.


Isan 29. november 2011

Det er utrolig hvor mange varianter av kjøretøy som finnes i Thailand, den ene flottere enn den andre. Intet behov av A/C her, sjåføren sitter luftig å flott.


Pattaya 27. august 2011

Big C kjøpte opp Carrefour i Thailand føre jul i 2010, men det er først nå i sommer at de har fått ferdigstilt skiftet i Pattaya. Folk sørger nok litt over tapet da det fra tidligere er 2 Big C kjøpesentre i Pattaya.

Pattaya 27. august 2011

Det nye Big C kjøpesenter, heter nå Big C Extra og skal ha ett bredere varetilbud enn de to gamle. Men fremdeles sier thaien Carrefour når man skal m�tes for å shoppe, så det tar nok lang tid før det nye navnet synker inn.

 Tilbake til forsiden...