INNHOLD Årgang 21. Fredag 29. Mai 2020  [ 12 ]  En leilighet eller hus i Thailand er ikke bare en god investering, det skal også bli
ditt hjem for mange år fremover, enten du skal bo her fast eller tilbringe
vintrene under sol og varme, så søk informasjon før du kjøper.

Generelle tips når du bosetter deg i Thailand
Skal du flytte til Thailand, for kortere eller lengre tid? Ta med deg noen tips på veien!
Under her vil du finne generelle tips og informasjon som vi håper skal gjøre det lettere for deg og leve og bo i Thailand. Det kan være alt fra forsikringer, visum, registrering på ambassaden, litt om regler for kjøp av eiendom osv.

Noen av artiklene og linker vil du også finne andre steder i The Viking, men her vil vi samle de som er relatert til å flytte til Thailand.

Kom gjerne med tilbakemelding om hva du savnet av informasjon når du skulle flytte til Thailand!Juridisk rådgivning til skandinaviske personer og virksomheter
Stadig flere skandinaver etablerer seg i Thailand. Dette har ført til et økende behov for juridisk bistand ovenfor myndigheter, firmaer og personer. For kjøp av fast eiendom er det en nødvendighet å benytte thai advokat. Norske myndigheter anbefaler dessuten alle fastboende å kontakte thai advokat for å opprette testamente.
Les mer...


Ektepakt og særeie
Denne gangen tar vi for oss ektepakt (særeie) noe som burde våre viktig for dem som skal gifte seg i Thailand. Man burde opprette ektepakt, men husk den må opprettes før man gifter seg om den skal være gyldig i Thailand.
Les mer om hvordan opprette en ektepakt...


Ekteskap i Thailand
Utenlandske borgere som ønsker å inngå ekteskap med thailandsk statsborger i Thailand må gjøre dette ved et lokalt registreringskontor, Amphur. Jeg får nesten daglig spørsmål om hva behøves av dokumenter for å gifte seg i Thailand!
Her er linken til Den Norske Ambassaden i Bangkok med info om dokumenter du behøver.
www.emb-norway.or.th/Norsk/bistandtilnordmenn/Ekteskap/thaiekteskap


Gyldig thailandsk testament
I det siste har det vært mange forespørsler om testament i Thailand, så vi har lagt ut en orientering om hvordan opprette et gyldig testament.
Mange kjøper også land, hus, bil etc. på kona eller i samboers navn og glemmer viktigheten av å sette opp testament fra henne til deg som utlending.
Les mer...
Skal du leie leilighet eller hus?
Når det gjelder leiemarkedet i Pattaya/Jomtien er det vanskelig å stipulere noen pris, så dette må sees på som en ren veiledning, og hver også oppmerksom på at prisene stiger i sesongen. Ved langtidsleie er det som regel også mulig å forhandle om pris og ikke minst, hva skal du sjekke når du leier.
Les mer...


Bolig eller fritidseiendom i utlandet
Dersom du eier fast eiendom i utlandet, skal denne behandles i Norge som om den hadde ligget i Norge. Det skal med andre ord fastsettes en ligningsverdi, og det skal beregnes skatt av formue.
Gevinst og tap ved salg av fast eiendom i utlandet.
Skal du selge bolig eller fritidseiendom i utlandet? Ta kontakt med skattekontoret for å få opplysninger om skatteplikten i Norge og om det er inngått skatteavtale med det land der eiendommen ligger.

Les mer...


Det er mange misforståelse ved kjøp av eiendom i Thailand
Det kan være greit å følge loven når man bosetter seg i Thailand, enten det er for kortere eller lengre tid, og sove godt om natten.
Les mer...


Kjøp av Condominium
Inntil nylig kunne utlendinger bare eie 40% av hele eiendommens samlede areal. Dette er endret til 49% av hele eiendommens samlede areal, men de ministerielle reguleringer som styrer denne endringen er ennå ikke utgitt.

Det er mange reguleringer som forholder seg til utlendinger og Condominium. De går i hovedsak ut på at enhver som kan ta seg lovlig inn i Thailand kan kjøpe seg inn i et Condominium, men hvordan kan jeg kjøpe og hva skal jeg passe på.


Les mer...


Ved kjøp av eiendom - Definer dine ønsker
Definer dine ønsker.
Definer ditt behov før du reiser ned. Sett opp dine absolutte krav/ønsker, for eksempel maksimalt npre stranden eller ved golfbaner og maksimalt 2 - 3 times kjøring fra flyplassen. Opplyser du din agent/megler om dine absolutte krav/ønsker før visningsturene, vil du spare deg for mange bomturer.
Les mer...


Hjemmet ditt er unikt, hva med forsikring?
Ja, det var dette med forsikring av hus og leilighet. Med hånden på hjertet hvor mange av dere har glemt dette med forsikring for brann, vannskader og tyveri?
Hjemme i gamlelandet er det jo en selvfølgelighet at vi forsikrer hjemmet vårt mot brann, vannskader og innbrudd og det burde det være her også.
Det kan bli dyrt å la være!
Les mer om hvordan du kan sikre deg og priser på hjemmeforsikring!
Les mer...


Priser helseforsikring
Vi minner om hvor viktig det er å være forsikret i Thailand, både når det gjelder reiseforsikring og ikke minst helse og ulykkesforsikring for de som bor her over lengre tid.

Les mer...


Forsikring i Thailand en oversikt
På lik linje med i Skandinavia er forsikring en viktig del av vår hverdag, vi kan jo ikke tenke oss å være uforsikret enten det gjelder helse, hjem, reise osv. og når det gjelder bil og motorsykkel er det jo obligatorisk med forsikring. Vår erfaring viser at mange glemmer dette med blant annet forsikring av hus og hjem, noe man tegner automatisk i Skandinavia.

Vi gir her en liten oversikt over ulike forsikringer man kan tegne i Thailand.


Les mer...


Er leiesykkelen din forsikret?
Husk at det er ikke tredjemanns forsikring på sykkelen, enten det er moped eller stor motorsykkel som du leier på gata, om det er forsikring i det hele tatt.

Skulle du komme ut for en ulykke med personskade kan du bli ansvarlig for enorme summer, og har du ikke internasjonal kjørekort for stor motorsykkel, så kan det bli rett i fengsel. Så husk at om du skulle leie moped eller stor motorsykkel, spør om forsikring!Skal du leie bil?
Kostnadene for å leie bil i Thailand kan variere litt, men her har dere priser i Jomtien/Pattaya.
Husk alltid å sjekk at de har full forsikring på bilene de leier ut.

Les mer og se prisene...


Førerkort i Pattaya
Er du her over lengre tid og har Non Immigrant Visa så skal du ha Thailandsk førerkort!

Ja sier mange, men jeg har jo mitt norske/danske og det har alltid gått bra, men om du blir innblandet i en større ulykke kan det oppstå problemer


Les mer...


Kjøp av PC og programvare
Her får du noen små tips om å kjøpe PC i Thailand og hva du skal spørre om og hva du skal passe på og få med når du kjøper.

Husk alltid og ha original Windows og virusprogram som settes på automatisk oppdatering!


Les mer...


Skal du kjøpe ny bil?
01.01.2011 Nye lover om bruk av røde skilter (forhandler skilter) har akkurat blitt utgitt, som er følgende:

Røde skilter kan nå kun monteres på en bil inntil 3000 km eller 1 måned (avhengig av hva som kommer først). Utover dette, eller ethvert forsøk på å tilsløre skilt nummeret og eller bruk av skadede skilter som ikke kan leses klart, vil bøtelegges men ikke over 2000 Baht.


Les mer...

Kopiering av materiale fra The Viking Media Center, for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.