INNHOLD Årgang 21. Søndag 31. Mai 2020  [ 1 ]  


Terminal 21 åpnet som planlagt
Veldig flott har det blitt. Et par, tre bilder er ikke nok så dette må oppleves.

Det var utrolig med folk på åpningsdagen, men kjøpesenteret er massivt og tar unna.


Terminal 21 planlagt åpnet 19. oktober
Det jobbes for fullt inne i Terminal 21. Åpningsdagen er planlagt til 19. oktober.
Utifra det en kan se så får hver etasje eget tema med Frankrike, Paris i første, England, London i andre og Italia, Venezia i tredje.

Her fra hovedinngangen, Gate 1.


Pattaya arrangerer Coastal Cleanup Day
Pattaya arrangerer Coastal Cleanup Day hvor en mengde frivillige deltar i oppryddingen av Pattaya Beach.
Strandutvidelsen er omtrent ferdig og frivillige renser stranden for søppel så den blir ekstra fin før høysesongen.

Mange friville hører på "peptalken" føre den store oppryddingen starter.

Nordenden av Pattaya Beach er omtrent ferdig og stranden er blitt veldig bred og fin. Stranden skal utvides hele veien og arbeidet har kommet over halveis så det ser ut til at de blir ferdige før høysesongen.
Elendig kurs og nesten til å grine av
Nå er det 20 år siden Thailand utløste finanskrisen i Asia. I dag har Thailand et stort overskudd på driftsbalansen og valutareservene er på over 250 milliarder dollar, noe som er høyere enn Storbritannia.
Det merker vi nordmenn spesielt da kursen for oss er veldig, veldig dårlig. Per dato får en kun ca. 3.70 Baht for en krone om en veksler Norske kroner i en bank/vekslingsbod i Thailand.

Skal du kjøpe Thai Baht i Norge koster 100 THB kr. 28.43. Du vil tjene litt på å veksle kroner i Thailand. Grensen for å ta med seg valuta ut av Norge er kr. 25000. Det er ikke forbudt å ha med seg valuta eller andre betalingsmidler over 25000 kroner til eller fra Norge, men du må melde ifra om det (deklarere) før du reiser.

Overfører du Thai Baht kjøpt i Norge koster det kr. 25.93 for 100 THB. Overfører du Norske kroner til en konto i en Thai bank vil du kunne få 3.93 for en krone. Du vil altså tjene på å veksle Norske kroner i Thailand eller overføre Norske kroner til Thailand og ikke veksle til Thai Baht i Norge.

Tar du med sedler så må de være uten merker (tusj/penn), rifter og skader.Regntid og storm 3. september

Regntiden er her for fullt og det skaper problemer for både motorsykler og biler.
Fortsatt fremkommelig, men noen steder er veiene stengt.
Kontroller overalt med høye bøter
Her er flere tatt inn for kontroll i Second Road
Kontroller med høye bøter opptil 5000 Baht. Det er nå nesten sikkert at du vil bli stoppet i en kontroll ettersom politiet har kontroller omtrent alle steder.
De stopper alle som kjører motorsykkel og alle blir kontrollert både thaier og utlendinger. Det de ser etter er først og fremst at du har førerkort i orden og at veiavgift og forsikring er betalt. Hjelm er en selvfølge. Mangler du f.eks. førerkort så kan boten bli opptil 5000 Baht. Er ikke veiavgift eller forsikring betalt tar de også beslag i motorsykkelen og den blir da "tauet" inn til en oppbevaringsplass hvor den blir stående frem til alt er i orden. I tillegg må en betale 2000 Baht for å hente ut motorsykkelen. For utlendinger består problemene i at om du ikke kan fremvise førerkort for motorsykkel med tilhørende internasjonalt førerkort som viser førerrett for motorsykkel så blir du stående uten sykkel samt at du kan få bot på opptil 5000 Baht. Det er også utleier som må hente motorsykkelen og utleier må betale 2000 Baht for å få ut motorsykkelen. Dette vil han mest sannsynlig trekke fra på depositumet.

Det en må ha for å leie og kjøre motorsykkel i Thailand per dato er: gyldig førerkort for motorsykkel, internasjonalt førerkort hvor det fremgår førerrett for motorsykkel. Det internasjonale førerkort kan bare ha gyldighet på 1 år da Thailand ikke godkjenner de 2 årige som en også kan få utstedt. Du må ha leiekontrakt på motorsykkelen og må også vise pass. I tillegg må sykkelen ha oblatene for inneværende år som viser at veiavgift og forsikring er betalt.

En annen ting en bør sjekke er om reiseforsikringen dekker opphold og behandling på sykehus hvis ulykken er forårsaket av kjøring med motorsykkel.

Enkleste er vel å benytte bahtbuss som de fleste strekninger koster kun 10 Baht eller benytte motorbiketaxi. De motorbiketaxiene som har gule skilt er "ordentlige" registrerte motorbiketaxier.Utrolig effektive. På bare litt over en uke så er mye av uteområdet ferdig.

Det er stor aktivitet på det nye shopping-senteret Terminal 21 som ligger ved rundkjøringen nord i Pattaya. Planen er å bli ferdig i løpet av oktober/november.

Shopping-senteret skal ligne på en flyplass med Gater og destinasjoner og de har også satt opp fly utenfor.
Forbudt å stå bak på bahtbusser
Dette er forbudt og kan bøtelegges med opptil 3000 Baht
Myndighetene i Pattaya har innført forbud mot å stå bak på bahtbussene og overtredelse kan medføre en bot på opptil 3000 Baht.
Årsaken til forbudet skal være at det er mange som rett og slett har falt av. Forbudet ble innført i slutten av juni, men det er først nå myndighetene har begynt å bøtelegge for overtredelsen.

På holdeplassen i Second Road for bahtbussene som går til Jomtien fylles bussene fortsatt helt opp slik at det bare er ståplass bak igjen. Da det er rapport flere tilfeller om at utlendinger er bøtelagt så anbefales det derfor å heller vente på neste.Pattaya i 2018 er ikke lenger en liten fiskelandsby.

Det bygges og bygges så om litt vil vel Pattaya og Jomtien smelte sammen.

Jomtien har også utviklet seg de seneste årene.

Nord i Pattaya ved rundkjøringen bygges Terminal 21. Shopping-senteret finnes også andre steder i Thailand og dette vil bli det første i Pattaya.

En god del arbeide gjenstår. Når det blir ferdig kommer det til å bli ganske spesielt.
Det vil skille seg ut fra andre shopping-sentere med fly parkert utenfor.

Mike Shopping Mall bygges om
Mike Shopping Mall er stengt fra den siden som vender mot Second Road. Deler av bygget skal utvides og ombygges til hotell.

Diana Inn revet
Diana Inn er revet for å gi plass til nok en ny condo.
Diana Inn som lå i krysset Second Road og Soi Diana er revet for å gi plass til nok en condo med navn The Edge. Bak Diana Inn er det allerede bygget The Base som er et større condominium.

The Edge bygges av samme gruppen. Startprisen på condoen er rett under 4 millioner Baht.

Lokasjonen kan jo ikke bli bedre om man ønsker å bo sentralt. Kiss Food & Drink ligger vis a vis. Condoen ligger inntil Second Road med bahtbusser og kort vei ned til stranden.


Gamle Diana Inn.

Kiss Food & Drink ligger vis a vis.

Alt er revet og klart for bygging.
Det er allerede bygget ferdig et stort hotell/condominium med navn The Base som ligger ved siden av litt bak den nye condoen.


Foodland er også på Beach Road og har åpent 24 timer.Foodland ligger ned en trapp og er stort og flott med alt en kan ha behov for av varer.

Tok Lae Dee har bestandig vært et populært spisested og er også på plass.
Tok Lae Dees avdeling på Beach Road virker innbydende og blir sikkert like populært som den i Pattaya Klang.

Fra Best Friends barområde, et av de få barområdene som fortsatt holder stand.


Barområdet ved Soi 9 er bestandig fullt selv i lavsesongen.
Historien om Pattaya og gamle bilder
For over 50 år siden var Pattaya en bitte liten fiskelandsby mellom to andre fiskelandsbyer, Naklua i nord og Ban Pee i sør. Det eneste de få innbyggerne kunne skryte av den gang var at tidlig i det trettende århundrede hadde Pattaya vært en hvileplass for styrkene til Kong Narai får hans kamp mot burmesiske tropper. Det var faktisk også dette som ga Pattaya sitt navn.
Les mer og se bilder...